Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım Kavga Ediyor!

DDEMR

Bronz 3 Üye
Merhaba forum. 1 tane elim kadar, 1 tane de elimden az büyük kaplumbağam var. Küçük olan büyüğe saldırıyor. 1.5 ay önce boynunda ciddi derin bir kesik vardı zar zor geçti. Şimdi tekrar akvaryuma koyduk ikisinide. Bu sefer yine küçük olan büyüğün gözüne tırnağıyla ufak çizik atmış, derinlik yok. Tekrar akvaryuma aldım ikisini 5 dakika olmadan yine kavga. Kumlar bile kalkıyor yerinden. Ne yapmam gerekiyor ?

Düzenleme: Kaplumbağalarım küçüklükten beri aynı akvaryumda yaşıyor.

Büyük dişi küçük erkek mi ? Akvaryumun ölçüsü nedir tabanda kum kök vs. Ne var ?

Cvp: Kaplumbağalarım Kavga Ediyor!

Sanırsam ikiside dişi. Alt kabuklarındaki şekillerden öyle oluyormuş. Tabanda silis kumu var. Akvaryum küçük şuan bunlara göre ama tam ölçüyü hatırlamıyorum. Eve varınca ölçeyim hocam.

80 x 31 x 47(h) ölçüler bunlar aşağı yukarı. Bu boydaki kaplumbağalar için küçük biliyorum fakat şimdilik değiştirme durumum yok.

Hayvanların en azında 250 litre civarı bir akvaryuma ihtiyacı var. Ortalama 75 litre su var. Kavga etmelerinin başlıca sebebi bu alanın dar olması birinin diğerini istememesine sebep oluyor.

Alt bağadaki şekillerle cinsiyetin alakası yok. Ön tırnaklar uzun ise erkek aynı kalmış ise dişi; anüs (kloak) kuyruk ucuna yakınsa erkek kabuğa yakınsa dişidir.

Akvaryumda gereksiz kalabalık eden şeyler varsa kaldır. İpek yapraklı uzunca bir bitki var ise boylamasına koyup alanı dairesel olarak yüzebilecekleri boyuta getir. Buna rağmen hayvanlar yüzyüze gelecektir. Bu da dalaşma ihtimallerini yükseltir. Ufak kızarıklıklar normaldir ama şiddetin dozu artıp açık yaralanmalar görülürse ayırmak gerekecektir.

sımdı benınkıler ufak ama sayı bıraz yuksek buyudukce kavgamı edecek ler yanı bunlar vay halımıze ::D 12 ufak 2 tane 1 yasında  suanlık yetıor heralde :)  kavga dovus yok  kurualanda 2 buyuk yatıyor ufaklarda onların uzerınde yatıor :D

ufaken beraber olmadıklarından mı dovusuyorlar yok sa  doga kanunumu bu ona karar veremdım  ahanda sımdı korktum

Sen ne yapmışsın öyle hazır küçükken sahiplendir kurtar. Her bir hayvan için ömürlükte en az 100 litre su lazım gelir.

Bunlarda en uyumlular bile büyüdüğünde kavga eder. Şu an küçükler risk altında büyükler öldürebilecek hasar verebilir. Saldırma bir yana sadece yem yemede bile istemsiz darbe ciddi hasar verebilir.

Alfanın belirlenmesi harici, yem, alan darlığı, ortamı sahiplenme, yüzerken önüne çıkma, kuru alan yada akvaryumda sevdiği yeri başkasının işgal etmesi, cinsel güdü, üstünlük kurma gibi sebepler ile yeri gelir ortada birşey yokken bile saldırabilir. Hatta sana kızar hıncını başkasından çıkarır. Bendeki erkeklerden biri bitkilerden çıkarıyordu acısını. Diğerlerine saldırıp ısırdığında bağırıp fiske atardım. İner aşağıdan bana ters ters bakar, baktığımı görünce gidip bitkinin dalını söküp atar kenara döner yine bana bakardı. Bir kez de küstü 4 gün yeme yukarı çıkmadı. O dönem elden besliyordum. Açlık galip geldi.

Neyse sahiplendirip kurtar. Özellikle alfa olan birine dalaşırsa diğerleri de ona uyabiliyor. Ezilene yüklenebiliyorlar. Daha senin büyüklerde ufak aslında. Cinsel gelişim sürecine girsinler o zaman iş tehlikeye girecek.

suan 350-400 lıtre suyun ıcındeler  nekadar zamanda sıkıntı olur ?

O büyük olanlarda başlıyor. Cinsel gelişim süreci diyorum ama daha erkende olabilir. İlk saldırmaya başlayacak ağırlığını hissettirecek olan liderliği alır.

Geri