Sen ne yapmışsın öyle hazır küçükken sahiplendir kurtar. Her bir hayvan için ömürlükte en az 100 litre su lazım gelir.
Bunlarda en uyumlular bile büyüdüğünde kavga eder. Şu an küçükler risk altında büyükler öldürebilecek hasar verebilir. Saldırma bir yana sadece yem yemede bile istemsiz darbe ciddi hasar verebilir.
Alfanın belirlenmesi harici, yem, alan darlığı, ortamı sahiplenme, yüzerken önüne çıkma, kuru alan yada akvaryumda sevdiği yeri başkasının işgal etmesi, cinsel güdü, üstünlük kurma gibi sebepler ile yeri gelir ortada birşey yokken bile saldırabilir. Hatta sana kızar hıncını başkasından çıkarır. Bendeki erkeklerden biri bitkilerden çıkarıyordu acısını. Diğerlerine saldırıp ısırdığında bağırıp fiske atardım. İner aşağıdan bana ters ters bakar, baktığımı görünce gidip bitkinin dalını söküp atar kenara döner yine bana bakardı. Bir kez de küstü 4 gün yeme yukarı çıkmadı. O dönem elden besliyordum. Açlık galip geldi.
Neyse sahiplendirip kurtar. Özellikle alfa olan birine dalaşırsa diğerleri de ona uyabiliyor. Ezilene yüklenebiliyorlar. Daha senin büyüklerde ufak aslında. Cinsel gelişim sürecine girsinler o zaman iş tehlikeye girecek.