Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım kavga mı ediyor?

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Michelangelo ve Donatello bugün kumun dibine çökmüşler, kafalarını birbirlerine yaklaştırmışlar, ellerini titretiyorlardı. Bunu bir kaç gün önce de gözlemlemiştim. Bu kavga mı? Ne yapmam gerekir ve neden cıkar genelde

Cvp: Kaplumbağalarım kavga mı ediyor?

bu hireyarşik düzende bir nevi meydan okuma kendilerini tartma durumu. kavga değil. ama gözlemlemekte fayda var benimkilerde karşılıklı yaparlar ama kavga ettiklerini görmedim daha. bunun sonuncunda sert girişme olursa ayırmak gerekebilir. ama daha ufaklar. bunu sık göreceksin. yem verirken yaptıkları saldırıyı önemseme o sadece yem olayında görülür ve çabuk biter.

Bi konuda da kur yapıyorlar diye yazılıydı kafamı karıştırdı şimdi bu

kur aşamasına gelmeleri için vakit var daha. cinsel gelişimleri tamamlanmadı. buluğ çağında seninkiler.:smile:

Cem e katılıyorum. Şu anki hiyerarşik düzen için kurdukları iletişim. Cinsiyet ayırtetmeksizin yaparlar. Karşı cinslerin ileriki yaşta kur olarakta yaptıkları bir hareket.

Bende ilk bakındığımda birbirlerini seviyorlar diye sevinmiştim :) İnşallah düzelirler

kafaları yem arama derdiyle meşgul değilse yaparlar. gerçi onda bile dön dolaş kafa kafaya gelecekler. ne yapsın garipler dön dolaş her yol romaya çıkıyor.

Ali, düzelmelerine gerek yok. Birden fazla kaplumbağa olan akvaryumlarda er yada geç olur. Bunu kötü bir şey olarak görme. Bu iletişim kötü sonuçlanacak diye bir durum söz konusu değil. Bu hareket akvaryumda yalnız olmadıklarının ve dostane bir şekilde yaşamaları gerektiğinin bir simgesi yani anlaşma biçimi olarakta adlandırılabilir.

Geri