Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalarım sürekli kuru alanda

cag3

Yeni Üye
öncelikle merhaba
7 8 gündür forumunuzu beğenerek takip ediyorum ve bir çok şey öğrendim sayenizde.Üye olmak bugüne nasipmiş.1 haftadan beri 2 tane kırmızı yanaklı su kaplumbağam var ve ne zaman ısıtıcı lambayı açsam sürekli kuru alandalar.Benim olmam olmamam farketmiyor arada kaçıyorlar arada hiç umursamıyorlar.Akvaryumda ısıtıcımda var ama neden sürekli kuru alandalar anlayamadım fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

mailto:/whbfgx.jpg

Cvp: kaplumbağalarım sürekli kuru alanda

foruma hoş geldin samet. hayırlı olsun. hayvanlar yavru olduğu için ısınmaya daha fazla ihtiyaç duyarlar, sıcağı severler. yüzmeye fazla ilgi göstermezler. bir de ortama alışma süreci var. suyu 28 derecede sabitle ve bir iç derece al bazen ısıtıcı net bilgi vermez. kuru alan ısısı 31-33 derecede olmalı. bu durum normal eğer geceleri de kuru alanda duruyorlarsa night glo gece lambası da alman gerekecek. bu loş bir ışık vermekle birlikte ısıda yayar.

hoşbulduk size ve forumdaki diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim farkında olmadan bana o kadar çok yardım sağladınız ki bu kaplumbağa konusunda.Dediklerinizi yapmıştım 28 29 derecedeydi su ama bugün bozulmuş derece yarın bir tane daha alırım.Birde yavrulardan biri karides yemiyor sonradan alışır mı acaba ?

eğer hiçbir şey yemiyorsa dediğim gibi alışma sürecinde yemeyebilirler. sadece onu yemiyorsa sonradan yiyebilir. petshoplarda kalitesiz ve az yem verdikleri için hayvan ne olduğunu çözememiştir. bir de yemlerin son kullanma tarihide burda ön plana çıkıyor. süresi dolmuş yemlere de rağbet olmaz. bu yüzden yem alırken en ileri tarihli olanı veya tarihi ileri olan bulunamıyorsa, yiyebileceği oranı hesaplayıp küçük boy alınabilir. bu konuda en iyiler sera, jbl, tetra ve tropical. şimdilik sera ürünleri yavrular açısından daha uygun. tetra reptomin de iyi yem ama karidese alışınca pek rağbet etmiyorlar. biraz daha büyüdüklerinde alınabilir. şu an sabah ve akşam iki öğün ve bir öğünde karides/gammarus bir öğünde raffy p iyi olur. yavrular için olan rugil ve jbl probaby var ama bulması zor anca netten.

Cem her şeyi söylemiş. Ben ancak ufaklıklara sağlıklı ömürler diliyorum. Nazar değmesin özellikle resimde sağda duran kaplumbağanın kabuğu elle çizilmiş gibi.

Her konuyu araştırdığınıza göre su hacminiz iyidir diye düşünüyorum. Sadece gece su içinde rahat uyumaları ve gündüz gizlenmeleri için ipek yapraklı yapay bitki yoksa alın derim. Çok geniş olup alan daraltmasada su yüzeyine ulaşsın.

Yem konusunda imkan varsa çeşitlilik hem gelişim için hemde ileride yem seçmeyi önlemek için iyidir. Ancak her ihtimalde sera mineral yemde alın bence. Elinizdeki karides açık olanlardansa sera yada tetra markalardan birini almanızı öneririm.

çok teşekkür ederim yorumlarınız için.Zaten sağda duranda sorun yok bazen diğerinin yemini bile yiyor ağzından kapıp.

Bende bir soru sorayım benim cengaver de kuru alana hiç çıkmıyor. Sağlıklı olduğunu düşünüyorum ben yemlerine dikkat ediyorum suyu ve iç filtreyi temiz tutuyorum. Lambam var , kuru alanım var fakat yalnızca kafası suyun üstünde kalanı su altında her daim. Kuru alana çıkmayı uzun süredir bıraktı acaba bir sıkıntı olabilirmi?
11 aylık ve kabuk boyu sanırım 11cm emin değilim o civarlarda

Maşallah diyelim. Acaba odada hareket çoğaldı mı? Bundan rahatsızlık duymaya başlayabilir. Yada akvaryumdan çıkarılma, düşme gibi bir durum oldu mu? Yem yemesinde yada yüzmesinde bir sorun var mı? Yani hastalık şüphesi taşıyan başka belirtiler. Genede kuru alan ısısını kontrol etmeli. Su ısısına yakın değerlerde ise su bu günlrde biraz ısınıp kuru alanı yakalamış yada geçmiş olabilir. Buda daha sıcak yerde durmayı tetikler. Bir kaç sebep saymaya çalıştım.

Bunlar yoksa kuru alan kullanımları değişkenlik gösterebiliyor. Yani hiç bir sorun olmadan daha az kuru alan kullanan yada daha uzun süre kalan olabilir. Örneğin bendeki sağlıklı kaplumbağalardan biri çok az kullanıyor. Tabi değerlendirip karakteristik bir uygulama değişimi olduğuna kanaat getirilmeli.

emre gerekli detayları vermiş. hayvan 11 cm kabuk boyunda ise 1,5 yaş civarlarındadır.

AEK' Alıntı:
Maşallah diyelim. Acaba odada hareket çoğaldı mı? Bundan rahatsızlık duymaya başlayabilir. Yada akvaryumdan çıkarılma, düşme gibi bir durum oldu mu? Yem yemesinde yada yüzmesinde bir sorun var mı? Yani hastalık şüphesi taşıyan başka belirtiler. Genede kuru alan ısısını kontrol etmeli. Su ısısına yakın değerlerde ise su bu günlrde biraz ısınıp kuru alanı yakalamış yada geçmiş olabilir. Buda daha sıcak yerde durmayı tetikler. Bir kaç sebep saymaya çalıştım.

Bunlar yoksa kuru alan kullanımları değişkenlik gösterebiliyor. Yani hiç bir sorun olmadan daha az kuru alan kullanan yada daha uzun süre kalan olabilir. Örneğin bendeki sağlıklı kaplumbağalardan biri çok az kullanıyor. Tabi değerlendirip karakteristik bir uygulama değişimi olduğuna kanaat getirilmeli.

Öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için , ben aldığımda 3cm gibi boyu vardı ve şuan 1 yıldır bende daha fazla değil. Hızlı büyümüş sanırım . Çok olmamakla beraber birkaç günde bir bazen akvaryumdan çıkarıyorum halıda dolanıyor sağa sola gidiyor sonra geri koyuyorum. Tabi bunu sık sık yapmıyorumki hayvan stres e girmesin diye (nadiren) acaba bu yanlışmı? Bunun dışında odada sürekli bir hareketlilik yok yani yalnızca ben varım bazen bizimkiler gelip öyle arada bakıyorlar onun dışında genel olarak sakin.
Sürekli elimle besliyorum hatta suya yem attığımda bile elime bakıyor. Bunun bir zararı var mı acaba?
Tahmin edebileceğiniz özel bir zararı olan durum varmı benim farkımda olmayan?

Halıda gezdirmeyin mikrop kapıp hasta olabilir mümkün olduğunca az akvaryumdan çıkarın.

Akvaryumdan sadece temizlik ve hastalık kontrolü gibi durumlarda çıkarın. Bunun dışında akvaryumdan çukması stres sebebi. Hele halı ve yerde gezmesi tamamiyle hastalığa davetiye. Hayvan suda yüzerken birden alınıp kuru yere konuyor. Korkuyu düşünün. Muhtemelen çok korkmuştur.

Geri