Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım Sürekli Uyuyorlar Gibi

suerkan

Yeni Üye
Merhaba...

2 gün önce 2 tane su kaplumbağası aldım, sevgililer günü için erkek arkadaşıma hediye olarak düşündüm. 2 gündür cam fanuslarındalar, aldığım petshop kaloriferin üstüne koymamı söyledi sıcağı sevdikleri için ama kış uykusuna mı girdiler yoksa uyum sürecinden mi neden bilmiyorum kaplumbağalarım çok sakin ve sürekli uyuyorlar gibi. Birisi 2 gündür hiç yem yemiyor ve sürekli gözleri kapalı. Sevgililer günü gelmeden ölücekler diye çok korkuyorum ve üzülüyorum, lütfen yardımcı olur musunuz, bu şekilde fazla hareket etmeyip uyuyor gibi olmaları normal mi ?

Cvp: lütfen yardımcı olun

1.si fanusta yaşayamazlar akvaryum almanız lazım.
2.si kalorifer suyu çok sıcak yapmaz ve soguk oldugunda hareket etmezler.
3.sü Alışma süresi 1 hafta kadar uzayabilir ve bu sürede yem yemeleri normal.

Akvaryum ve ısıtıcı almalısınız

Cvp: Kaplumbağalarım Sürekli Uyuyorlar Gibi

peki mesela ben plastik yaşam alanları görmüştüm akvaryum değildi ama sadece su kaplumbağaları için düzenlenmişti,onları beğenmeyip cam yayvan fanus aldım ortasına da çıkabilecekleri yükseklik yaptım.petshoplar o plastik yaşam alanlarını su kaplumbağası için satıyorlar sadece, mutlaka herkes akvaryum mu almak zorunda

Tuğba Hanım'a katılmakla birlikte forum içerisinde kaplumbağalara nasıl sağlıklı bakabileceğinizi bulabilirsiniz. Bu linkten ulaşabilirsiniz ;

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakmaya-baslayanlar-icin-kapsamli-bir-ozet.html

Kendi yorumuma gelirsek, sevgililer günü hediyesi olarak kaplumbağa almak fikrine takılmış durumdayım. Bir de sevgililer günü gelmeden ölecekler diye çok korkmanız. Hediyesiz kalacağınızdan endişe etmeniz.

Eğer gerekli şartları sağlamazsanız hayvanların ölümlerine sebep oalcaksınız. Sizin deyiminizle hediyesiz kalacaksınız. Lütfen bir an önce bir şey yapıp onları kurtarmaya bakın, onlar birer canlı. Olur da sevgililer günü gelir hala yaşıyor halde hediye ederseniz, sevgilinize sitemizi önerin, o da üye olsun bari o yaşatsın.

siz beni yanlış anlamışsınız,benim korkum sevgililer günü öncesi hediyesiz kalmak değil,kaplumbağalarımın ölmesidir,size soraraktan bu konuda ne yapmam gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum ve ne yapmam gerektiğine karar vermeye çalışıyorum.şu an da konumuz sevgililer günü hediyesi değil tabiki bir canlının yaşamının söz konu olup onu kurtarmak için bilgi edinmeye çalışıyorum.ayrıca böyle bir gün için erkek arkadaşıma bir böyle bir hediye seçmem hayvan severliğimden kaynaklanmaktadir.su kaplumbağaları hakkında ki aydınlatmalarınız için teşekkür ederim

Bence kedi köpek kaplumbağa gibi hayvanlardan hediye olmaz.:)Benimkide öyle oldu ama sonra açıldı:)

su kaplumbağalarını ikimizde çok sevdiğimiz ve bir türlü edinemediğimiz için böyle bir şey seçtim :) onlar bizim sahip olduğumuz ilk canlılarımız olucak :)

Su kaplumbağası beslemek için zorunlu olan ekipmanlar;

1 - akvaryum ısıtıcısı
2 - kuru alan
3 - kuru alanı ısıtmak için lamba
4 - suyun temizliği için yeterli bir filtre
5 - bütün bunları koyacağınız en azından 50 - 60 cm bir akvaryum
6 - kaliteli yemler ve vitamin
7 - UV - b lamba biraz pahalı onun yerine devit - 3 vitamini de kullanılabilir.

Öncelikle cam fanus ve ya plastik kaplumbağa bahçesi. Bunlar alan olarak çok dardır ve ekipman yerleştirilmesine uygun değildir. Petshoplar bunları bile bile kaplumbağa ölümlerinin olması ve ticari döngünün oluşması ve ucuz oldukları için bilinçli satarlar ama bu ürünler kaplumbağa bakımı için kesinlikle uygun değildir. BU şekilde besleyen çoğu kişide maalesef kaplumbağalarını kaybediyor.

Gelelim uyku haline; kaplumbağalar soğuk kanlı hayvanlar oldukları için gerekli sıcaklığı dışarıdan almaya çalışırlar. Eğer gerekli sıcaklık yok ise dışarıda metabolizmalarını yavaşlatıp hareketlerini yavaşlatırlar ve yem yemezler. Soğuk su veya soğuk hava su kaplumbağalarında ölümcül hastalıklara neden olurlar. Akciğer enfeksiyonu gibi.

Öncelikli yapmanız gereken; size bir hediye için pahalıya mal olacak ama gerekli ekipmanları tamamlamanız. Yoksa her geçen gün kaplumbağalarınız durumu daha da ciddileşecek.

Ekipmanlarla alakalı merak ettiğiniz her şey forumumuz da mevcut. Biraz kurcalayın derim siteyi. Şayet aklınıza takılan şeyler olursa buradan sorularınızı yöneltiniz.

su hanım ilk olarak küçükte olsa bir akvaryum sonra filtre sonrada ısıtıcı alırsanız onları yaşatmayı başarırsınız kesinlikle o fanusta yaşayamazlar bunu bilmeniz lazım vereceğiniz kişiyede bu siteye üye olup bilgi almasını isteyin veya siz herşeyi anlatın yinede bana soracak olursanız bir Canlı dan hediye olmaz çünkü alan kişinin araştırması öğrenmesi lazım siz başkasına vereceğiniz için o araştırmayacak umursamayacak.

Eğer vermek istiyorsan tüm gerekli ekipmanları almalısın.Böylece daha güzel ve sağlıklı bir hediye olabilir :)

Bak kardeşim , ''CANLIDAN! HİÇ BİR ZAMAN HEDİYE! OLMAZ!!'' Bunu bir kere aklına sok tamam mı ? !! Kusura bakmayın ama sinirlenirim arkadaşlar...

Evt benim arkadaşlarım balık alıyorlar hediye.Okulda sallıyorlar o tarafa bu tarafa çok sinirlerniyorum yapmayın diyorum hayvan 2 gün sonra öldü diyolar :ü:breh:

Ya o hayvana gerekli koşulu sağla , yada besleme arkadaş bu kadar basit değil mi ?

Alper Bey,

Sakin olalım. Haklısınız, ama sesimizi yükseltmeyelim.

Gereken şeyleri arkadaşlarımız söylemiş zaten illa ben kaplumbağa hediye edeceğim diyorsanız gerekli malzemeleri alıp onları da hediye edin.

Kaplumbağalar 28 derecenin altında rahat yaşayamazlar. 24ün altında kış uykusuna birnevi ölüm uykusuna yatarlar.

gerekli ekipmanları almazsanız kaplumbağalarınız yazı göremeyecektir bence

Yazı görse ne olucak ki ? Daha fazla eziyetten başka ?

biraz kibar olsan arkadaşım.fazla birşey istemiyorum biraz kibar.kaplumbağalar konusunda bilgisi olmayan birisi gelmiş bizden yardım istiyor ve sen ters ters cevaplar veriyorsun.buna hakkın yok.burası bir forum ve herkese açık.bizlerde burda bilgilerimizi paylaşıyoruz.sen tam tersine durmadan konu sahibini tersliyorsun

Bir insana böyle yapsalar ? Bilip bilmemek ile alakası yok. Biraz mantık. Bu hayvanlar nerede yaşıyor ? -Büyük alanlarda... Küçücük fanuslara da tıkmak çok mantıklı geliyor ya...

arkadaşım yapmış bir cahillik almış ne yapsın oturup ağlasın mı?akvaryum ortamı sanki çok mu geniş ve doğal.biraz mantık diyorsun ama asıl senin için biraz mantık.hala adamın başlangıçta yaptığı hataya takılıp kalmışsın.bırak artık ordan kurtul.ileriye bak.adam diyor ki ne yapabilirim?önerin varsa yaz yoksa konuya girme ve ortalığı karıştırıp,konu sahibini tersleyip konu sahibini kırma ve konunun akışınıda daha fazla bozma!

Geri