Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım Sürekli Uyuyorlar Gibi

Cvp: Kaplumbağalarım Sürekli Uyuyorlar Gibi

Peki kardeşim sen haklısın Özür dilerim herkesten... Ölsünler yani nabalım dimi ?..

madem ölmemelerini istiyorsun öneri vereceğin,yardım edeceğin yerde neden tersliyorsun?

Bak kardeşim , ''CANLIDAN! HİÇ BİR ZAMAN HEDİYE! OLMAZ!!'' Bunu bir kere aklına sok tamam mı ? !! Kusura bakmayın ama sinirlenirim arkadaşlar...

Ya o hayvana gerekli koşulu sağla , yada besleme arkadaş bu kadar basit değil mi ?

Yazı görse ne olucak ki ? Daha fazla eziyetten başka ?

ben bu mesajların hiçbirinde yararlanılacak bir bilgi göremiyorum.sürekli bir azarlama hali var.değil mi?

Arkadaşım çok acil bir şekilde sahibine teslim et 14 şubatı bekleyemedim dersin ve bu siteyi öner okusun ve İnşallah burdaki söylenenleri uygular...

kaplumbağanızı bu fanusta beslerseniz kaplumbağanız hastalanır ve bir süre sonra ölecektir sorun yaşayan arkadaşların neredeyse hepsi kaplumbağalarını bu kaplarda besledikleri için hastalıklar sorunlar oluyor ölüm fanuslarının ne olduğunu görmek için burayı tıklayın

Büyük boy tatlı su kaplumbağaları için ideal bir akvaryum ısıtmalı hava ve su temizleme filtreli ultraviyole lambalı ve ayrıca aydınlatma lambası olacak şekilde hazırlanmalıdır

Kabuk değişimleri zararlı ve kötü bir şey değildir aksine Kaplumbağa'nızın büyüyüp geliştiğinin ve sağlıklı bakıldığının ifadesidir.Hatta Kaplumbağanız ne kadar sık deri ve kabuk değiştiriyorsa o kadar iyidir

İdeal sıcaklıkta olan paludaryum
Dengeli ve çok yönlü beslenme
Yeterli miktarda alınan güneş
Kuru alanın ideal sıcaklıkta olması
Yemlerin yanında verilen vitamin takviyeleri
Temiz ve berrak paludaryum suyu

Bu maddeler kaplumbağanızın deri ve kabuk değişimini hızlandıran yani gelişimini hızlandıran etmenlerdir

Kaplumabağa nıza ne kadar iyi bakarsanız kaplumbağa'nız o kadar çabuk büyüyecektir

Deri değişimi kabuk kuruduğu zaman üstünde beyazımsı minik parçalar oluşur bu Kaplumbağa'nın deri değiştiriyor olduğuna dair bir ip ucudur

Kabuk değişimi kabuk ıslakken veya kuruyken parçalanacakmış gibi kabuk parçalarının birbirinden ayrı durmasıdır

Aynı şekilde ayaklar ve bacaklardaki deriler kabukta olduğu gibi beyaz parçalar halinde olur hatta deri değiştirecek olan bazı Kaplumbağalar ın rengi 1 hafta açık yeşil bir renk alır

Geri