Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım ve balıklarım

tpsy80

Yeni Üye
BU SİSTEMLE BİR SORUN YASAMIYORUM...AKVARYUMDA 3 JAPON 2 ÇÖPÇÜ(dip temizliği için özellikle)VE BİR VATOZ(cam temizliği için) ve son olarak tabii ki 2 tane kaplumbağam var..kardes kardes yasıyorlar yaklasık 2 aydır..:))[attachment=643][attachment=644][attachment=644][attachment=645]

Edit vamp_betl:Lütfen Türkçemize özen gösterelim.Bazı harfleri yazmıyorsunuz.

Ekli dosyalar

• DSC00485.JPG
    DSC00485.JPG
    165.1 KB · Görüntüleme: 441
  • DSC00486.JPG
    DSC00486.JPG
    164.4 KB · Görüntüleme: 582
  • DSC00487.JPG
    DSC00487.JPG
    164.4 KB · Görüntüleme: 406
RE: KAPLUMBAGALARIM VE BALIKLARIM

kaplumbağaların kaç yaşında acaba?
çünkü benim bildiğim kadarıyla büyük kaplumbağalar balıklarla pek iyi anlaşamıyor.
benimde balık akvaryumum var kapluşumun tepkisini merak ettiğim için balıklarala aynı yere koydum ilk iki gün gayet iyiydi fakat sonra japon balığımın kuyruğuna saldırdı ve direk akvaryumları yine ayırdım.

bence balıklar için tehlikeli bir durum.
büyüyünce saldırganlaşacaklar.

çok doğru kaplumbağalar büyüyünce balıkları yer.

kaplumbagalarım bırı 3 yasında diger 1.5 sanırım..sımdılık bır sey yok.olursa ayırırım akvaryumları..sıkısık olmus demişsiniz ama sulu alan 40 a 50..kara alanıda 20...

Edit vamp_betl:Lütfen Türkçemize özen gösterelim.

fotoğraflarda kaplumbağaların daha küçük görünüyor :S kaç cm ler acaba ?

şöyle diyim küçük olan tam bir lira kadar belki biraz buyuk...digeride 3 bir lira kadar diyim:)

Edit vamp_betl:Lütfen Türkçemize özen gösterelim.Sürekli hata yapıyorsunuz!

bence kuru alanda bir degisim yapsan çok iyi olur derim.onun yerine daha az yer kaplayan bir kuru alan yaparsınız kapluklarınız için daha iyi olacaktır...

Benim kaplumbağam 3,5 cm.Bir midye koymuştum yedi onu.Nasıl balıklarla beraber yaşıyorlar ve onları yemiyorlar hayret.Ama dikkat edin kaplumbağalar biraz büyüyünce balıkları parçalayacaktır.

Cvp: KAPLUMBAGALARIM VE BALIKLARIM

Benimde 150 litrelik bir tatlı su akvaryumum var. İçinde 2velifera 2plati 4neon vatoz. Bir de 7 cm'lik bir su kaplumbağam var. Bu balıkların olduğu yerde beslesem bir şey olur mu? Kuru alan eklerim sonradan. Yaşayabilirler mi?

Cvp: KAPLUMBAGALARIM VE BALIKLARIM

her şeyden önce yem verme zamanı kendi cinslerine bile saldırırken balıklara haydi haydi. bir de bakteriyal açıdan tosbalar balıklardan bünye olarak daha sağlamlar. yani solungaçlarından bakteri kapma olayı yüksektir. özellikle tosbanın deri değişiminde kopan derileri yeme olasılığı var. balıklar için mavi damla gerekli iken tosbalara yaramaz. sonuç olarak balıklara biraz daha steril ortam lazım.

Geri