Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım ve Yeni Akvaryumları ( Resimli )

Cerberus

Bronz 5 Üye
Yaklaşık 2.5 aydır benimle birlikte olan kaplumbağalarımın son hallerini ve yeni akvaryumlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Akvaryum boyutları 85x35x45 silis kum, mango kökü, ipek bitki, kendi yaptığım kuru alan ve tüm aksesuarlar resimlerde görünüyor zaten. ( son 2 resim kaplumbağalara ait ) Kaplumbağalarımın sağlığı ve akvaryumun yeterliliği, eksiği yada fazlası hakkındaki bütün yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim

Resimler :
mailto:/ox6u4OX.jpg
mailto:/vVZNdLr.jpg
mailto:/2oHYcXR.jpg
mailto:/B7RF3ZX.jpg
mailto:/XowJR1K.jpg
mailto:/s4aSr0D.jpg
mailto:/II8TRpt.jpg
mailto:/pw8amc1.jpg
mailto:/2wr7E5V.jpg
mailto:/qIoR0sB.jpg

Cvp: Kaplumbağalarım ve Yeni Akvaryumları ( Resimli )

Akvaryumunuz çok güzel kaplumbağalara uygun ve saģlıklı bi yaşama ortami sağlayabilir.sağlıklı ömürler dilerim.

dereceyi sol ön tarafa dipten 10 cm yukarıya konumlandır. su içinde tutunabilecekleri bir yer lazım. kadirin (annie) yaptığı gibi yüzeye yakın yatay bir bar yapman iyi olacaktır.

akvaryum genel itibariyle güzel olmuş tebrikler. yalnız şelale yerine bir iç filtre iyi olurdu. bu filtre suda yeterince sirkülasyon yapmaz dolayısıyla suyun sol köşede ısınma süreci biraz daha uzun olacaktır. hayvanlar biraz büyüdüğünde kir çekmeside randımanlı olmayacaktır.

hayvanlar sağlıklı görünüyor. hatta sağdaki büyüdüğünde kafasında kırmızı benekler olabilir.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sol köşede de bir derece vardı yeni kaldırdım sağ taraf 28 sol taraf 27.5 derece civarında kuru alanım ise 32 derece. Şelale filtre zaten geçici. En uygun zamanda dış filtreye geçiş yapıcam şimdilik iş görsün yeter.

Kafasında benekler oluşabilir derken tam olarak neyi kastettiniz cem abi ?

Tutunma işini kuru alanın su içinde kalan kısmında gerçekleştiriyorlar ama genede lazım mıdır sizce ? Lazım derseniz bir şeyler ayarlarım

bu linktekine benzer.
mailto:/forum/konu-istanbul-maltepe-de-genc-res.html

böyle bir çubuk iyi olur. sol yan camda boşluk var oraya böyle birşey yapabilirsin. uyku ve dinlenmede alternatif yer olur.
ben dış filtrenin su çıkış uç borusu uzun olduğu için onu söküp yapmıştım.
mailto:/forum/konu-disbudak-dalindan-yaptigim-uyku-ve-soluk-noktasi.html

Tamamdır abi, ayarlıcam o tarz bişeyler dinlenmek için.

Linkteki hayvanın desenleri gerçekten çok güzel. Ama baya farklı görünüyo benimkinden renk olarak. Gerçekten böyle bir değişim geçirme şansı var mı ?

kabuğa bakma hayvan büyüdükçe kahverengileşiyor. renk değişimine gelirsek o hayvanda fazla kırmızı var. normalde burun ucunda iki kırmızı benek kafa üstünde kırmızı çizgi ve ense kısmında yine iki adet kırmızı nokta oluyor.

değişim geçirme durumu şöyle %100 olacak diye birşey yok ama bendekinden yola çıkarak söyleyim. üst bağanın yan kenarlardaki desenler C harfi gibi ve sarı renk biraz daha hakim. normal reslerde böyle değil soldaki mesela normal res. bendeki yanlış hatırlamıyorsam 8 cm gibi kızarmaya başlamıştı.

Valla umarım dediğiniz gibi olur, fotoğrafta gerçekten çok tatlı duruyor hayvan :) teşekkür ederim Yardımınız için

Geri