Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım

caglaaleyna

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar evde olmadığım için kaplumbağalarımla 1-2 aydır ilgilenemiyorum büyük olan kaplumbağamı aralık ayında diğerini ise 4 ay sonra aldık kaplumbağalarım çok hareketliler gayet güzel besleniyorlar uvb lambaları malesef yok temin edemedim ama diğer ekipmanlarımız tam günde 2-3 saat güneşleniyorlar ama ben yinede sağlıklarından şüphe ediyorum alk kabukları pek sağlıklı gözükmedi gözüme değerlendirirseniz sevinirim

Küçük kaplumbağam

Bu da büyük olan biraz fazla hareketli fotoğrafını yakalamak zor oluyor

Ekli dosyalar

• A93626F7-EFCA-43E2-93E3-BE700C09D01C.jpeg
    A93626F7-EFCA-43E2-93E3-BE700C09D01C.jpeg
    785.6 KB · Görüntüleme: 136
  • 9DA2467C-EEB6-4B00-A219-1013CA06D27D.jpeg
    9DA2467C-EEB6-4B00-A219-1013CA06D27D.jpeg
    833 KB · Görüntüleme: 134
Cvp: Kaplumbağalarım

bunlar aynı kaplumbaga ıse resımdekıler ıkısıde dışı ve gayet saglıklı duruyorlar ama uvb lambayı en kısa zamanda temın etmenızde fayda var..

İkiside farklı kaplumbağa ilk resimdeki ni mayıs ta mı ne sahiplendim büyük olanı aralıkta banada dişi gibi geldiler ama emin olamadım daha kabuk boyları küçük

Her ikisi de güzel görünüyor. Göz ve kulaklar sağlam.

Yalnız 1. Resimdekinin resme göre soldaki çukur doğuştan mı var yoksa sonradan mı oldu ? Oyuğun içinde kahverengilik var mı ? Böyle birşey var ise mantar türüdür kabuğu oyup içine işler. O halde baticon tatbik edilir.

2. Resimdeki hayvanın sağ üst köşede de kahverengilik var o kemiğin rengi mi başka birşey mi ?

Hayvanı güneşlendirmesinler. Üşütebilirler, esitiye maruz kalabilirler. Isıtıcı lamba kullanın. Kıskaçlı yada yetişirse deveboynu yada tavandan asılmalı armatür kullanabilirsiniz. Buna eski tip soft armut ampul takılacak. Lamba max 40-60 W ne kaldırıyorsa o ayarda ampul takılacak. Daha yüksek Wattlı değil. Tekzende wiselite halogen energysaver 42 W yada bauhaustan ecolite halosoft 42-52 W alabilirsin. Birkaç tane yedekli al. Günde 12 saat yanacak kuru alan 32 derece olacak şekilde ayarlanacak. Hayvanı ikame kibrit kutusu yada o ayar birşey üstüne cam dereceyi yatırıp yarım saat beklenecek 32 olduğu nokta uygun mesafeyi verecektir. Bir de zamanlayıcı lazım kendi açılır kendi kapanır. Aydınlatma öne çıkan konularda bilgi mevcut.

1.resimde ki kaplumbağamda çukur sahiplendiğimden beri var içinde herhangi bir kahverengilik yok 2.resimde ki kahverengilik ışık yansıması az önce kaplumbağamı alıp detaylıca baktım ama öyle birşey gözükmüyor fotoğrafta öyle çıkmış dediğiniz ekipmanları en kısa zamanda temin edeceğim teşekkürler kaplumbağaların üst kabuğunuda atmalı mıyım ? Bundan 2-3 ay önce ilinci resimde ki kaplumbağamın üst kabuğu çok beyazlamıştı ama şuan daha iyi

ama ıkısıde cok guzel kızlar olcak maşallah rabbım kem gozlerden korusun ıkısınıde..

Gözle görülür farklı bir kir, kaplama, piramitleşme, deformasyon yok ise gerek yok resme.

Geri