Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbagalarım :)

Şelale

SKF Delisi
Yaklasık 2 saat once fılan koye geldık. yolculukda sorun olmadı ama mınık olan Lily benden cok korkuyor. elımden ıkısıde yem yıyor yanı ıstahları ıyı. bıde sularına 4-5 damla vıtamın damlattım. su anda kuru alanları yok. en gec yarına halledıcegım. bır sorun olmaz degılmı?

Cvp: kaplumbagalarım :)

Lily normalde de korkuyor muydu :ff: Kuru alan bulamazsanız yoğurt kabından ya da kapağından kuru alan yapabilirsiniz :smile:

Lily normaalde korkmuyordu. Sindi urkeklesti. Kuru alani dondurma kabindan yapmaya calistim olmadi. Yarin deniz kenarindan tas alicam.

Korkmasının sebebi başka tanımadığı bir mekana alınması.Daha yeni koyduğunuz mekana alışamadığı için korkması,ürkmesi normaldir.Eski mekanına koyduğunuzda eminim kendine gelecektir.

Umarim en kisa zamanda alisir. Burda yaz tatili sonuna kadar kalicagiz cunku

O zamana kadar alışır :133: İyi Tatiller Diliyorum :t65y: Bu arada her ihtimale karşı vitamin aldınız mı :ff:

Pardon vitamin almışsınız :$

Yolculuk vs derken çekimser olması normaldir. Taşları sabahtan halledersen yarın güzelce güneşlenirler. İyice kaynat ama duru suda yap bunu.

Emre abi simdi gidiyoruz deniz kenarina guzelxe tas bulup yikayip koyarim kaplarina :) yarin gunes olursa balkona cikaricam onlari. Karadeniz bolgesinin hava durumu hic belli olmuyo XD

Çok iyi, akşamdan halletmen iyi oldu Ecem. Güneşlendirirken havaya dikkat et. İnşallah tatil sorunsuz keyifli şekilde geçer.

Emre abi kuru alani yaptim :) tas buyuk ama kaba gore buyuk kalmadi. Yani kap tasin 3 kati. Kaplumbagalar su an cikmadi kuru alanlarina ama cikarlar herhalde. Lily nin kuru alana cikma suresi daha uzun olucagi benziyo.

hayvanı araba tutmuş. hayvanlar hareketli ortamda dengeleri bozulduğu için bu vakalar olabiliyor. yakında düzelir. karadenizin havası belli olmaz bir anda rüzgar çıkabilir. dikkat et.

Kapluşun ve sana birlikte uzun ömürler dilerim :) fakat vitamini suya damlattığını söylemişsin. Suya damlatmak sakıncalı değil mi bildiğim kadarıyla yanlış biliyorsam düzeltin. Şu konuda sakıncası var diye biliyorum damlattığın vitamin gözüne kaçabilir bu da gözüne zarar verebilir

Bazi kapluslar yem yemeyince mecbur suya damlatiliyor. Suya damlatmak sakincali olsa kutusunda yazardi herhalde. Umarimvzarari yoktur.

Umarım :) ben de yemini vitaminleyip ayrı bir kapta yedirip yedikten sonra da yıkayıp kendi yerine koyuyorum. Yem yememe sorunu var sanırım inşallah en kısa zamanda düzelir :)

vitaminin suya damlatılmasının tek zararı alg oluşumlarını coşturmasıdır.

Geri