Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KAPLUMBAĞALARIMA KURU ALAN YAPTIRDIM SİZCE NASIL ALMALI MIYIM

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Asvoria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asvoria

Bronz 5 Üye
2 TANE BEBEK KAPLUMBAĞAM VAR ONLAR İÇİN AKVARYUM ÖLÇÜLERİME GÖRE KURU ALAN TASARLATTIM VE YAPTIRDIĞIM ADAM 2400 TL FİYAT SÖYLEDİ SİZCE ALMALI MIYIM BU FİYATA DEĞER Mİ İŞİMİ GÖRÜRÜR MÜ?

Ekli dosyalar

• KAPLUMBAĞA 1.webp
    KAPLUMBAĞA 1.webp
    104.5 KB · Görüntüleme: 22
  • KAPLUMBAĞA 2.webp
    KAPLUMBAĞA 2.webp
    121.7 KB · Görüntüleme: 22
  • KAPLUMBAĞA 3.webp
    KAPLUMBAĞA 3.webp
    113.2 KB · Görüntüleme: 22
Bu resimdeki olsa olsa balık akvaryumlarında süs olarak kullanılabilir. Bizim işimize yaramaz. O fiyata orta karar bir akvaryum alınır.

Kuru alan hakkında bilgi almak için aşağıdaki konuyu okuyabilirsiniz:

Bu resimdeki olsa olsa balık akvaryumlarında süs olarak kullanılabilir. Bizim işimize yaramaz. O fiyata orta karar bir akvaryum alınır.

Kuru alan hakkında bilgi almak için aşağıdaki konuyu okuyabilirsiniz:

Siteye yeni üye olduğum için biraz kullanmakta zorlanıyorum kusura bakmayın bana da fiyatı çok pahalı geldi o yüzden size sormak istedim gönderdiğiniz yazıdakilere göre bi yer yapmaya çalışacağım çok teşekkür ederim.

Kendiniz çok daha ucuza mal edersiniz. Aklınızda bir plan varsa bize de danışın, akvaryumunuzun tipine göre uygun bir alan yapmanıza yardım ederiz.

Kendiniz çok daha ucuza mal edersiniz. Aklınızda bir plan varsa bize de danışın, akvaryumunuzun tipine göre uygun bir alan yapmanıza yardım ederiz.
akvaryumum bu şekilde ilerleyen zaman da daha büyük bi akvaryuma geçeceğim inşallah alanlarını da kısıtlasın istemiyorum pleksi kestirip yukarı tarafa kare bi alan yapsam sizce uygun olur mu?

Ekli dosyalar

• akvaryum.webp
    akvaryum.webp
    265.1 KB · Görüntüleme: 14
Öncelikle tabandaki irili ufaklı taşları çıkarın. Akvaryum tabanında yalnızca 0.5-1mm çapında sarı silis kum olabilir. Hayvan taşları yutarsa ölür.

Bu akvaryumun ölçüleri ve cam kalınlığı nedir?

akvaryumum bu şekilde ilerleyen zaman da daha büyük bi akvaryuma geçeceğim inşallah alanlarını da kısıtlasın istemiyorum pleksi kestirip yukarı tarafa kare bi alan yapsam sizce uygun olur mu?
bu şekilde bi şey düşündüm ama sizden gelecek önerilere de açığım :)

Ekli dosyalar

• akvaryum 2.webp
    akvaryum 2.webp
    443.9 KB · Görüntüleme: 13
Kaplumbağaların kaçmasını engellemek için su seviyesini akvaryum üst seviyesinden 10cm aşağıda kalacak şekilde ayarlarız. Bu durumda sizin akvaryumunuz 24 litre su alabilir. Yavru hayvanı kısa süreliğine idare eder ama yakın zamanda daha büyük bir akvaryuma geçmeniz gerekecek. Bu akvaryumu kullandığınız süre boyunca da kuru alan ve ısıtma lambası olmak zorunda. Gönderdiğiniz kuru alan örneği camdan yapılmak kaydıyla gayet iyi ama büyük akvaryuma geçtiğinizde de kullanılabilecek şekilde yaptırın. Bir de kuru alan ve rampa zeminine taş, dekor vb. koymak hastalık riski açısından iyi değil. Bunların yerine gıda ile temasa uyumlu silikon mat kullanabilirsiniz. Hayvanın rahat tırmanmasını sağlar.

Kuru alanı yapar/yaptırırken ısıtma lambasını da ihmal etmeyin. Isıtma lambası hakkında bilgi için:

Ayrıca su ısıtıcısı gerekli. Şimdilik 50W ısıtıcı işinizi görür. Büyük akvaryuma geçtiğinizde su miktarı artacağı için ısıtıcı ihtiyacı da artar.

Kaplumbağaların kaçmasını engellemek için su seviyesini akvaryum üst seviyesinden 10cm aşağıda kalacak şekilde ayarlarız. Bu durumda sizin akvaryumunuz 24 litre su alabilir. Yavru hayvanı kısa süreliğine idare eder ama yakın zamanda daha büyük bir akvaryuma geçmeniz gerekecek. Bu akvaryumu kullandığınız süre boyunca da kuru alan ve ısıtma lambası olmak zorunda. Gönderdiğiniz kuru alan örneği camdan yapılmak kaydıyla gayet iyi ama büyük akvaryuma geçtiğinizde de kullanılabilecek şekilde yaptırın. Bir de kuru alan ve rampa zeminine taş, dekor vb. koymak hastalık riski açısından iyi değil. Bunların yerine gıda ile temasa uyumlu silikon mat kullanabilirsiniz. Hayvanın rahat tırmanmasını sağlar.

Kuru alanı yapar/yaptırırken ısıtma lambasını da ihmal etmeyin. Isıtma lambası hakkında bilgi için:

Ayrıca su ısıtıcısı gerekli. Şimdilik 50W ısıtıcı işinizi görür. Büyük akvaryuma geçtiğinizde su miktarı artacağı için ısıtıcı ihtiyacı dasiz
jbl protemp 50 ısıtıcı alsam olur mu akvaryumumun küçük olduğunu biliyorum 6 aya bu evden taşınacağım beni bu süre de idare etsin yeter yeni evime geçince ömürlük akvaryum kullanmak istiyorum bu siteyi inceleyerek ampul sipariş ettim gelince hemen kuracağım.

Ayrıca su ısıtıcısı gerekli. Şimdilik 50W ısıtıcı işinizi görür. Büyük akvaryuma geçtiğinizde su miktarı artacağı için ısıtıcı ihtiyacı da artar.
bi de su seviyesi yüksek kalıp gösterdiğim şekilde kuru alan yapsam sorun olur mu

kuru alan için hangi ölçülere yaptırsam uygun olur camcıya gidip kesiteyim :)

Yetişkin hayvanlar için en az 10cm kaçma payı bırakırız. Sizinkiler henüz yavru olduğu için 7-8cm bırakabilirsiniz. Akvaryumun üstüne oturacak bir kuru alan yaptıracaksanız genişliği akvaryum kadar olur(40cm). Uzunluğu da 20cm olsa uzun süre yeterli olur. Kuru alanın yan camları 20-25cm yüksekliğinde olsun. Büyüdükleri zaman kuru alandan da kaçma ihtimalleri var.
-Rampanın eğimi en fazla 45 derece olmalı. 45 dereceden az olursa çok daha rahat çıkar.
-Rampa su seviyesinin 5-6cm altına kadar inmeli. 8cm kaçış payı bıraksanız, rampayı da 6cm suyun altına indirseniz 45 derece eğimde rampa boyu yaklaşık 20cm , 37 derece eğimde ise rampa boyu 23.5cm olur.
-Kuru alanın tavanı açık kalmalı, aksi halde hem ısıtma lambasını koyamazsınız hem de kuru alan fazla nemli olur.

Isıtıcıyı yatay yerleştirmeniz gerekiyor. Tamamı suyun içinde kalmalı.

Yetişkin hayvanlar için en az 10cm kaçma payı bırakırız. Sizinkiler henüz yavru olduğu için 7-8cm bırakabilirsiniz. Akvaryumun üstüne oturacak bir kuru alan yaptıracaksanız genişliği akvaryum kadar olur(40cm). Uzunluğu da 20cm olsa uzun süre yeterli olur. Kuru alanın yan camları 20-25cm yüksekliğinde olsun. Büyüdükleri zaman kuru alandan da kaçma ihtimalleri var.
-Rampanın eğimi en fazla 45 derece olmalı. 45 dereceden az olursa çok daha rahat çıkar.
-Rampa su seviyesinin 5-6cm altına kadar inmeli. 8cm kaçış payı bıraksanız, rampayı da 6cm suyun altına indirseniz 45 derece eğimde rampa boyu yaklaşık 20cm , 37 derece eğimde ise rampa boyu 23.5cm olur.
-Kuru alanın tavanı açık kalmalı, aksi halde hem ısıtma lambasını koyamazsınız hem de kuru alan fazla nemli olur.

Isıtıcıyı yatay yerleştirmeniz gerekiyor. Tamamı suyun içinde kaltamam
tamamdır verdiğiniz ölçüler için çok teşekkür ederim en kısa sürede tamamlayıp onları yeni yuvalarına yerleştirmek istiyorum bi de bana aldığım yer 1.5 karides verin her biri için dedi beslenme düzeni nasıl olmalı onların dediğine göre sadece sabah kaplumbağa başına 1.5 karidesle besliyorum.

Her hayvan için sabahları kafa hacminin yarısı kadar Sera Raffy P, akşamları da kafa hacminin yarısı kadar gammarus verin. Size verilen gammarus açıkta satılan, markasız ürünlerden ise onu kullanmamanızı tavsiye ederim. Sera, tetra, omega, dajana, tropical gibi tanınmış markaların büyük ambalajından bölünme ise sorun olmaz. Markasız kurutulmuş yemlerde parazit yumurtası bulunma ihtimali var, bu yüzden kullanmamaya gayret ediyoruz.

Her hayvan için sabahları kafa hacminin yarısı kadar Sera Raffy P, akşamları da kafa hacminin yarısı kadar gammarus verin. Size verilen gammarus açıkta satılan, markasız ürünlerden ise onu kullanmamanızı tavsiye ederim. Sera, tetra, omega, dajana, tropical gibi tanınmış markaların büyük ambalajından bölünme ise sorun olmaz. Markasız kurutulmuş yemlerde parazit yumurtası bulunma ihtimali var, bu yüzden kullanmamaya gayret ediyoruz.
kiki excellent diye markanın atayım mı

Geri