Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalarıma ne oluyor

esraa

Yeni Üye
kaplumbağalarım burunlarını birbirine sürtüyor. kedi dişledikten sonra küçük kaplumbağama bi haller oldu :haha: sürekli kuru alanda sadece yem yemeye iniyor. çok iştahlı olan diğer kapluşuma napıyorsa yem yemiyor. yem attığımda kuru alandan iniyor burnunu diğer kaplumbağamın burnuna sürtüyor. sonra tüm yemleri yiyor ve kuru alana geçiyor ve ben yem atana kadar da inmiyor ordan.diğer kapluşum da öylece bakıyor.normal mi bu davranışlar. hemde yemleri yiyen küçük kaplumbağam.

acaba cinsiyetle ilgili birşeymi diye konu başlıklarını okudum ama.

Sürekli kuru alanda olması bence kabuktaki onarıma bağlı ısı ve kuruma ihtiyacı. Ancak üşütme konusunu da değerlendirmek için gözlemlemeye devam etmeli.

Hayvan korktu. Oasif olmaktansa kendini korumaya yönelik diğer canlılara gözdağı vermek istiyor düşüncesindeyim. Diğerinin büyük olması bunun saldırıp zarar vermesini önlüyor. Bu anlamda bence durum şu an sorunsuz. Büyük olanın saldırma girişimi olmazsa bir süre sonra ondan zarar gelmeyeceğini anlar.
Yemleme esnasında birini ve bence büyük olanı ayrı yerde beslemeli. Hem o aç kalmasın hemde diğeri çok yemesin.

Cvp: kaplumbağalarıma ne oluyor

bilgiler için teşekkür ederim. ısı sabit 28 sürekli kuru alanda olduğu için gece akvaryumun üstünü kapatıyorum. şuan hiç bir soğuk algınlığı belirtisi yok. ama yinede vitamin damlatıyorum ağzına yaralı olanın doğru mu yapıorum.? çünkü kuru alanda çok kalıyor.

burun sürtmede iletişim araçlarından birisi. kuru alan için bir ısıtıcı lamba almalısın. sudan gelen ısının faydası olmaz. akvaryumda nemden dolayı terleme olur. bu da hayvanı bir miktar ısıtsa da kurutmaz. oysa hayvanın yaralarının kapanması için kuru bir alana ihtiyacı var.

lambası var zaten kuru alanda ben hergün düzenli olarak güneşede çıkartıyorum .

güneşe çıkarma işini sona erdirmelisin. artık havalar soğumaya başladı. hayvan üşütebilir.

peki çıkarmam bundan sonra.bu arada küçük kapluşum artık suya giriyor :) çok mutlu olduım

Geri