Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarıma sağlıklı bir ortam sağlıyabiliyormuyum ?

bora

Yeni Üye
Herkeze merhaba . Abilerim ablalarım size bir şey danışmak istiyorum. Ben 15 yaşındayım. Kardeşime sorumluluk duygusunu aşılamak için iki tane kaplumbağa aldım. Ve bu kaplumbağalar yaklaşık 1.5 yıldır bakıoyoruz. Ama son günlerde yemek yememeye ve hareket etmemeye basladılar. İnternetten arastırdım kış uykusuna yatmış olabilir diye bir düşünceye vardım lakin suyun derecesi sabit 28 derece neden böyle oldunu bilmiyorum . Attım fotoğraflarda sizce kaplumbağama uygun bir ortam sağlıyabilmişimiyim. Sağlıyamamışsam nasıl sağlarım. Günlük okul harçlığım 5 TL. Yani imkanlar birazcık kısıtlı . Kısa vadede akvaryummu nasıl güzelleştirebilirim ?
Birde akvaryumun bende sadece çok azı dolu fotoğrafları çektim ama yükleyemiyorum. Akvaryumum 25 TL ' lik olan o küçük akvaryumdan içinde bir tanede su ısıtıcım bulunmakta oda 15 TL. Kuru alan yapamadım bende 2 tane taş koydum onun üstüne çıkıyorlar. Birde annemim çerez kaseleri vardı onu koydum oralarda takılıyorlar . Dediğim gibi Günlük okul harçlığım 5 TL. Yani imkanlar birazcık kısıtlı . Kısa vadede akvaryummu nasıl güzelleştirebilirim ?

Cvp: Kaplumbağalarıma sağlıklı bir ortam sağlıyabiliyormuyum ?

öncelikle foruma hoş geldin. düşüncen güzel ama küçük çocuklar için fazla yakınlaşmanın tehlikesi var. bu hayvanlarda salmonella bakterisi vardır. çocuklar dikkatsizdir, bu sebeple cam arkasından sevmesi yerinde olur. akvaryum ve hayvanlarla ilgili işlemlerde hayvanın hastalanmaması için eller yıkanmalı ve sonrasında bize bir şey olmaması için ellerimizi tekrar yıkamalıyız. bu hayvanlar su değişimi veya hastalık harici akvaryumdan çıkarılmamalıdır. ve su değişimleri kısmi olmakla birlikte akvaryumdaki su ile birebir aynı ısıda olmalı aksi halde hayvanların üşütüp hastalanması kaçnılmaz olur. bu hayvanlara gerekli olan kuru alan yanında ısıtıcı lambadır. hayvanlar kuru alana çıktıklarında kuruma ve ısınmak isterler. bu lamba ya cama tutturulan kıskaçlı lamba veya deveboynu gibi kuru alan üstünde duran çalışma masası lambası olmalıdır. lambaya takılacak ampul 40-60 W aralığında olmalı. ve tercih olarak camı buzlu olan ampul tercih edilmelidir. şeffaf olursa vereceği ışık rahatsız edeceği için 40 W olan tercih edilmelidir. eğer bauhaus veya baumaxx yapı marketlerinin bulunduğu bir şehirde isen buralardan ecolite marka 52 W halosoft buzlu camlı ampul alabilirsin. ayrıca uygun kıskaçlı lamba alman da mümkün.

diğer detayları bakım ana başlığı altındaki sabit başlıkta bulunan bakım kılavuzundan okuyabilirsin. ve beslenme bölümünden gerekli bilgileri edinebilirsin. bunları okuduktan sonra aklında soru işareti kalırsa sorabilirsin.

ayrıca hayvanlar evde ve bu ısıda kış uykusuna yatmaz. üşütmeye bağlı hastalık belirtileri gösteriyor olabilirler. yakından resimlerini çekip koyabilirsen başka bir arıza var mı bakıp cevap verebiliriz.

Kuru alanı ısıtıyormusunuz yani ısıtma lambası var mı? Hayvanların küçük akvaryumda olmasıda etken olabilir. Kabuk boyları kaç cm? Yavru hayvanlara kaplumbağa başına 40-50 lt su hacmi gerekir. Genç ve erişkinler için hayvan başına 100 lt ve üzeri su hacmi gerekir. Doğru gelişim için bu gerekli. Sığ suda olmamalılar. Kas gelişimi için bolca yüzmeliler ve dalıp çıkmalılar. Kış uykusu durumu olması için suyun soğumuş olması gerekirki metabolizma yavaşlasın.

Cem daha ayrıntılı anlaymış. Tüm konuları ayrıntısı ile değerlendirmeli.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim . Kuru alanı nasıl yapabilirim akvaryumum en küçük boy yani 25 TL ' ye almıştım. Birde akvaryumun içine suyu nasıl doldurmalıyım . Hepsini mi yoksa belli bir yerine kadarmı. Ve şimdi şöyle bir sorunum var ; ısıtıcının suyun dısında kalmaması lazım hepsinin suyla kaplı olması lazım ben öyle yaptığımda ise kuru alan ıslanıyor. Bir tane tanıdığım abi vardı PetShop sahibi kaplumbağa için lazım olan şeyler sadece ısıtıcı ve birde taş olduğunu belirtti. Birde eğer suyu çok koyarsam kaplumbağalar boğulurmu . Bu iş gerçekten çok detaylı bir işmiş vallaha adam akıllı besleyene helal olsun .

Fotoğrafları link olarak atıyorum.
http://tinypic.com/view.php?pic=17sl75&s=5#.Um-ZyXC9Us8
mailto:/17sl75.jpg
http://tinypic.com/view.php?pic=168vfut&s=5#.Um-aQHC9Us8
mailto:/168vfut.jpg
http://tinypic.com/view.php?pic=246rmyq&s=5#.Um-bG3C9Us8
mailto:/246rmyq.jpg
http://tinypic.com/view.php?pic=17sl75&s=5#.Um-bcHC9Us8
mailto:/17sl75.jpg
Buda Akvaryumum
http://tinypic.com/view.php?pic=246rsrd&s=5#.Um-au3C9Us8
mailto:/246rsrd.jpg
http://tinypic.com/view.php?pic=o0cnx5&s=5#.Um-bq3C9Us8
mailto:/o0cnx5.jpg
http://tinypic.com/view.php?pic=246rsrd&s=5#.Um-b8HC9Us8
mailto:/246rsrd.jpg

Su seviyesi iyimi akvaryumdaki ??

O kadar su seviyesi olur mu hiç. :O Kaplumbağalar yüzmek i.in geniş bir alana ihtiyaç duyarlar. O suda ancak yürürler. Başka bir kuru alan modeliyle suyu yükseltmeyi denersen olabilir. :)

Onun dısında bir sorun varmı . Birde cama yapışan kuru alanlar var onlardan alabilirmiyim yada ne önerirsiniz ?

önce kaplumbağalardan başlayayım. hayvanlar güzel sağlıklı gözüküyorlar. yalnız büyük olanda plaka aralarında açılma başlamış. bu da sürtünüp üst plakaları atması için yakın bir zamanda mango kökü almalısın. musluk suyu kullanıyorsun bu da kabukta beyazlık yani kireçlenme oluşturmuş.

akvaryuma gelirsek gerçekten çok küçük su seviyesinin dipte olması durumu daha da uygunsuz yapmış. en fazla yılbaşına kadar gider sonrasında yenilemek lazım. kuru alan işini halledip suyu hemen yükselt hayvanların yüzmeye ihtiyacı var. bu gelişimleri ve sağlıklı bir yapıya kavuşmaları için gerekli. diğer bir tehlike ısıtıcı. tam batan model mi değilse içine su kaçabilir. ayrıca su seviyesi çok alçak buharlaşma etkisi ile alçalacak veya kaplumbağalar çarpıp havaya kaldıracak olursa, hava teması camını patlatacaktır. her türlü şekilde suya akım verecek ve kaynamasına neden olacaktır. suyu yükseltmeyi unutma. kablosuna takılma riskide var. elektrik aparatları elden uzak bir yerde olmalı.

hayvanlar boğulmaz doğdukları anda güdüsel olarak yüzmeye programlıdırlar. suyu yükseltebilirsin. el yapımı kuru alanlar kuru alan başlığı altında mevcut. bu arada pet shop sahiplerinin dediklerine kulak asma bir çoğu bu konuda bir şey bilmez.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Hayvanlar 1,5 yıldır sizde ama gelişememişler. 10 cm gibi kabuk boyları olmalıydı. Buda çok kötü şartlarda bakıldıklarını gösteriyor. Sığ suda kaslarıda gelişememiştir. Verdiğim linkteki yazıyı okumalısınız. Koşulları iyileştirmek zor değil. Ama hızlıca sistemi düzeltmeli.

Bora, en azından uygun ortam ve akvaryum düzeni sağlanana kadar cd kabından da olsa bir kuru alan yapıp suyu yükseltmeye bak. 1.5 yıldır hayvanlar bu sığ suda yaşıyorsa, yüzmeye çok aç kalmışlardır. En azından kas gelişimi ve mutlulukları için yapılmalı. Diğer konulara zaten değinilmiş. Günde harçlığından 2 TL ayırabilsen 1 ayda camcıdan bunlara uygun boyutta bir akvaryum parası biriktirirsin. Filtre, kuru alan ısıtıcı, derken hepsini tamamlayabiliriz.

Kapluslar nedense artik hic yem yemiyor olcekler diye cok korkuyorum

tam ve sık su değişimleri, ısı farkı olan su kullanımı, hayvanların sudan çıkarılması, stres olayları gibi pek çok değişken var. yem çeşidine gitmekte gerek. eğer hastalık yoksa vitamin takviyesi iştahlarını açacaktır. normalde haftada bir damladır ama iştah kaybı varsa bu hafta 3 kez bir damla verebilirsin.

Cem sebepleri yazmış. Ayrıca kuru alanda ısıtma lambası yok. Bu lamba altında ısınarak metabolizmalarını dengelerler. Buda sindirim sistemi ve buna bağlı iştah konularında doğrudan etkilidir.

Geri