Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımda sıcaklık sorunu..

baskan

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar meraba.. Ben iki gün önce Başkan ve Alex adında dünyalar tatlısı iki tane kaplumbağa satın aldım.. Sanyu yem, turtle clear kabuk temizleyici ve Apex tor-axsol vitamini aldım.. Ancak bütçem dolayısıyla ona akvaryum alamadım ve küçük tepeciği olan bir fanusta bakıyorum.. Şu an en büyük sorunum suyun sıcaklığı bir öneriniz var mı? Suyu her gün değiştiriyorum ancak suyun sıcaklığı yüzünden hastalanmalarını istemiyorum.. Onlara aşırı derecede bağlandım ve kaybetmek istemiyorum.. Teşekkürler..

Cvp: Kaplumbağalarımda sıcaklık sorunu..

Akvaryum+ ısıtıcı+ filtre önce bunlar. Ayrıca şuan elinde olan kabın adı ölüm fanusu. İki aydan fazla yaşamazlar onda.
Sonra gelir buraya anlatırsın işte öldülerde bilmem ne diye. Bizde seni katil ilan ederiz. Dediğim gibi Akvaryum+ ısıtıcı+ filtre+kuru alan.

Öğrenci olduğumdan bütçem pek yeterli değil dediğim gibi.. Ancak büyük plastik saklama kapları var küçük bir akvaryum boyutunda.. Onlarda besleyebilir miyim bu minikleri?

cankar öncelikle foruma hoş geldin. ilk yapacağın şey jeli kaldırıp çöpe atmak. o öldürücüdür. göze teması kör eder. kabuğun nefes almasını ve gelişmesini önler. derisine zarar verir, lezyon oluşturur. kısaca ahşap verniği gibi bir üründür.

yem olarak kullandığın şey en kalitesiz yem. alacağın yemler başlangıç olarak, sera raffy p ve sera raffy I (karides/gammarus).

aldığın vitamin uygun değil suya damlatmak suyun kalitesini bozar. bu konuda en iyi ürün sera reptilin vitamindir. arkasından jbl'ninki gelir. bu damla haftada bir bir yeme damlatılarak verilir. ama raffy P içindeki kırmızı yemler. mineral yemdir. hayvan sağlıklı ise bu kırmızıları ayırıp haftada bir gün, tam öğün olarak verebilirsin ekstra vitamine gerek olmaz.

su değişimine gelirsek o kapta mecburen sık olacak. ama eski ve yeni su ısı farkları aynı değerlerde olmalı bunun için suyu bir pet şişeye koyup oda sıcaklığında önceden beklet. musluk suyu kullanıyorsan dinlenmiş olur. ama damacana veya arıtma su kullanman tercih sebebidir.

akvaryuma bir an önce geçmelisin. ömürlük olan kaplumbağa başına 100 litre su almalı. ve ende minimum 40 cm olmalı. ama şimdilik ara geçişli bir akvaryumda alabilirsin. bunun yanında sırasıyla tedarik edeceklerin su ısıtıcısı, iç derece, kuru alan ve kuru alan lambası ve arkasından filtre olacaktır. bunları bu haftayı geçirmeden alman şart aksi halde hayvan hastalığa yakalanacaktır.

şu an ısıtmak için masa lambası kullanman faydalıdır. akşamları suya düşmeyecek şekilde havlu ile bir kenarda boşluk bırakarak kapatabilirsin.

daha detaylı bilgi için şu konuyu incelemelisin.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

geçici olarak o kaplarda olabilir. ama o tip bir akvaryumla fiyat farkı fazla yok.

Cam sağlıktır. Ayrıca öğrenciyim ayaklarına da yatma hiç. Toplamda en fazla 100 liraya seni bi süre idare edecek iyi bir akvaryum yapabilirsin. Bak şu sistem 100 lirayı geçmez. akvaryum+ısıtıcı+filtre+ kuru alan. Paran olana kadar paşalar gibi idare eder seni.
mailto:/qrsju.jpg

Arkadaşa biraz acımasız davranılmış bence. Evet haklısınız kapluşlarımızı plastik kaplarda bakmak ölüme sebebiyet verebilir. Bunu bizler de biliyor ve üzülüyoruz. Ben de şu an plastik saklama kabında bakıyorum. Bu kadar bilgili olsaydım kapluşları almadan önce akvaryumu kurardım ama malesef almış olduk bir kere. Herkesin durumu bir değil. Ben de öğrenciyim ve bu arkadaş gibi bütçem el vermiyor. Aileme de yük olmak istemiyorum. Bu nasıl bir sıkıntıdır ancak yaşayan bilir. Onun için eleştirirken lütfen kırıcı olmamaya özen gösterelim. :)

Merhaba,
Akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan ve lambası olmazsa olmazlar.
Buraya gelerek doğruyu araman çok güzel. İlk önce hızlıca büyük bir saklama kabı, uygun ısıtıcı ve soft 40-60 w ampul takılacak bir lamba gerekiyor. Tabi birde uygun bir iç filtre. Kuru alanı cd kabı yada taştan yapabilirsn.

Ama bundan sonrada daha uygun şartlar için birikim şart. Hepimiz birleylerden feragat ederek daha iyisi için uğraşıyoruz.

Cem in yazdıklarını dikkate alıp verdiği linkteki konuyu okumanı tavsiye ederim.

Herkesten ricam birbirimize saygı çerçevesinde uygun üslupla hitap etmemiz.

Farkındaysanız herkez zaten sizin akvaryuma ve diğer bütün ekipmanlara sahip olmanız için uyarmış.Bence bir gözden geçirilmeli.

Verdiğiniz bilgileri dikkate alacağım teşekkür ederim..

Cem abi detaylı bir şekilde bilgi vermiş.

Gerekli ekipmanların alımında ise günlük harçlıklarımızdan birazını ayırsak bile 1 ay içerisinde akvaryum, ilerleyen zamanlarda da gerekli ekipmanlar için birikim yapabiliriz. Çoğumuz öğrenci olduk ve o durumlardan geçtik.

Unutulmamalıdır ki onların yaşamı, sağlığı ve gereken beslenme durumları bizim verebildiğimiz kadar olabiliyor. Bizden alabildikleri doğrultu da gelişip o doğrultu da yaşıyorlar. Eğer bu hayvanları alıp bakımını üstleniyorsak omuzlarımızdan ki yükü birazcık olup hissetmeli ve buna göre yol izlemeliyiz.

Kaplumbağanıza sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Okullar açıldığında harçlığımın büyük bir bölümünü onlara ayırmayı düşünüyorum..

Geri