Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımdan biri diğerinin kuyruğunu ısırıyor.

pega1912

Yeni Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
4
Merhaba. Benim 1 kaplumbağam vardı yaklaşık 1 yıla yakın fanusta besledikten sonra akvaryum edindim ve yanına yalnız kalmasın diye 1 tane daha aldım. İlk 1-2 ay hiçbir sorunları yoktu fakat yaklaşık 1 aydan beri ilk aldığım diğerinin kuyruğunu ısırma huyu edindi :(( Isırmakla bırakmıyor resmen yiyor!! Hayvanın kuyruğu kalmadı denecek kadar gitti. Hala arkasını döndükçe ısırıyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bir de ayağına falan bakıyor ama ısırmıyor sadece kuyruğa dayanamıyor. Tetra reptomin yem kullanıyorum. Ayrıca sanyu yem de veriyorum bazen. Hiç aç kaldıkları yok düzenli yemliyorum. Bazen böyle yaptığını gördükçe ayırdım fakat bu kez de küskünlük yapıyo yem yemiyor. İlk zamanlara göre epey azaldı bu huyu ama hala denk geldikçe kapıyor. Daha önce böyle bir sorun duyan veya yaşayan oldu mu? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim..[attachment=530] Şimdi bu kadar dahi kuyruğu kalmadı :(
 

Ekli dosyalar

  • DSC00653.jpg
    296.5 KB · Görüntüleme: 411
  • DSC00625.jpg
    479.3 KB · Görüntüleme: 258
  • DSC00607.jpg
    271.8 KB · Görüntüleme: 398
yazık yaaa ne olmuş kuyruğu öyle. kaplumbağalarınızı ayırmanız gerekiyor galiba, ileride daha büyük problemler olabilir.
 
Benim burdan içim acıdı yani. Madem kuyruğunu ıssırıyor neden ayırmıyorsunuz merak ettim. Küsüyor nasıl bir nedendir ayırmamanız için. Bence bir an önce ayırın ya da ayıracak durumunuz yoksa kapluşunuza tek parça halinde bakabilecek birini bulmaya gayret edin.
 
Bu sorunu olan arkadaşlar site içersinde konu açmışlar.
Buyrun link:
mailto:/forum/isiran-kaplumbaga-t-1295.html

Saygılar,
 
Tek bir çözüm yolu var onları ayırmak. Yoksa ufak olan kaplumbağanızın yakında pek canlı kalabilme ihtimali kalmayacak.
 
Kaplumbağada küsme durumu olmaz bu gibi şeylerde.. Genelde akvaryumu, kuru alanı ve yemi paylaşmak istemezler çünkü... Sadece kuru alanda ışığa yakın olmak için birbirinin üstüne çıkarak birbirini kullanırlar, o kadar... Ayırmanız şart... Yazık kuyruğu yok ve eminim canı çok yandı... Kaplumbağam elimi ısırdığından biliyorum, parmöğımı bırakmıyor ve kocaman bir iz kalıyor... Atamadığımdan ya da vurmaya kıyamadığımdan yavaş ve sakin hareketlerle onun bırakmasını bekliyorum ve canım gerçekten yanıyor. O ufaklı k ne yapsın.. Hatırlıyorum, komşunun kızı kaplumbağasını bakmam için verdiğimde kıskanmış ve kendinin kaç katı kküçük kaplumbağayı sıırıp durmuştu... Sağ kalmayacak diye sahibine geri vermek zorunda kaldım.. zavallıcık korkudan kuru alanda kuytuda saklanmıştı da gene bırakmıyordu peşini..
 
Geri
Üst