Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagalarımı aldım :))

BARAN06

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar bugün kapluşlarımı aldım :))
Öncelikle bir kaç sorum var
1)Kaplumbağalar sürekli ya filtrenin altında yada kuru alanın altında takılıyor nedn acaba ?
2)Yem verdim yemiyolar alışmadıklarından dolayımı ?
Cevap veren vermeyen herkese teşekkürler

Adları Paşa ve Sultan bu arada :)

Cvp: Kaplumbagalarımı aldım :))

1- Kendine saklanma yeri bulmuşlar. Benimki aldığımdan beri böyle.
2- Yeni aldıysan biraz zaman tanı ortama ve sana alışsınlar. Birkaç gün sonra yemeye başlarlar.

yavrularsa kış uykusundan dolayı veya dediğiniz gibi alışamadığı için. bence siz yemiyo diye yemek vermemezlik yapmayın belli olmaz:)

evet kardeşim daha kabuk boyları ikisininde 3 santim.sence daha yavru oldukları için olan ihtimal büyümüşmüdür :D

Yeni ortam ve cevrelerine alisma surecini atlatana kadar normal bir durum. Kendini kuytu ve karanlik yerlerde daha rahat hissederler ve korunma psikolojisi adina yapilir. Alisana kadar rahat birakmak gerekir.

Onceki yazida ki gibi bir kac gun ortami tanima sureci gecirirler. Bu surec boyunca yemden kesilme durumlari gerceklesebilir. Akvaryuma kafa boyutunda yem atip ortamdan uzaklas. Belki ortamda kimse yokken yer. 15-20 dk sonra yemediklerini toplaki su pislenmesin.

Saglikli uzun omurler

Teşekkürler anladım zaten hep kuru alanın altına yada filtrenin altına giriyolar demekki alışamadıklarındanmış.Tekrar tekrar teşekkürler

yemi birer tane at yerlerse verirsin yemezlerse yem ziyanı fazla olmaz. bu durum biraz daha sürebilir. endişelenme su ve kuru alan ısılarını dengeli tut yeterli. ufak oldukları için 28 derece su ısısı. 33-34 derece civarı kuru alanı ayarla. kuru alana çıkmaları alışma sürelerini kısaltır. eminin dediği gibi akvaryumdan uzak duracaksın bu sürede. önce ortama sonra sana alışacaklar.

O değilde benım akvaryumumda kuru alan olarak akvayumun ortaısında pet shopdan aldığım büyükce bi taş var onu napıcaz Q:EQW
Bu arada teşekkürler

taşı iyi yıkadın mı ekseriyetle mantar o taşlardan bulaşıyor. lambayı görecek şekilde konumlandırdıysan kullanabilirsin. ama hayvanlar büyüdükçe yüzecekleri alanı kısıtlayacaktır. bu sebeple şimdiden kuru alan konusunda araştırma yap. kuru alan bölümünde el yapımı örneklerden yapacağın gibi hazır bir şeyde düşünebilirsin.

Hayırlı olsun. İki tane olmaları alışma dürecinde faydalı olur. Ancak böyle bile olsa yem yememe süresi karakterlerine bağlı olarak uzun sürebiliyor. Benim ufaklardan beraberce gelip 15 gün yem yemeyen ikisi bayağı bunaltmışyı beni. Ortamlarında eksik yoksa kendi hallerine bırakıp sabırla beklenmeli. Bir haftayı bulursa tekrar yazınki vitamin önerelim.

Baran, ilk başlarda bende akvaryumun ortasında büyük bir kaya ile kuru alan yapımına gitmiştim. Daha sonraları Cem abinin dediği gibi zaman geçtikçe, hayvanlar büyüdükçe alan kısıtlı oluyor ki zaten akvaryumu tam kapasite kullanabilme şansın kalmıyor. Kaya/taş yüksekliğinden öteye gidemiyorsun. Kuru alan hakkında kısa zamanda el yapımı veya hazır kuru alan tipi birşey ayarlamak gerekir.

cem' Alıntı:
taşı iyi yıkadın mı ekseriyetle mantar o taşlardan bulaşıyor. lambayı görecek şekilde konumlandırdıysan kullanabilirsin. ama hayvanlar büyüdükçe yüzecekleri alanı kısıtlayacaktır. bu sebeple şimdiden kuru alan konusunda araştırma yap. kuru alan bölümünde el yapımı örneklerden yapacağın gibi hazır bir şeyde düşünebilirsin.
dediğin gibi iyice yıkamıştım kardeşim en başta

Geri