Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımı Elime Alamıyorum

ScampSoul

Gümüş 5 Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
124
Belki Garip gelicek ama kaplumbağlarımı elime alamıyorum.Biraz Cekiniyorum.Elini fln oynatırsa elimden bırakırım bişey olur diye bir de ısıracağı icin elime almıyorum
Bu sorunu nasıl aşabilirim?
 
O kadar ürkmeyin yemez sizi:) ıssırsa bile fazla canınızı yakmayacaktır hem bütün kaplumbagalar ıssırmıyor.yavas yavas alıstırın kendinizi ilk aldığınızda fln yere atcağınızı düşünüyorsunuz yumusak bir zemin üzerinde almaya çalısın.elinize aldığınızda muhakkak haraket etcektr zaten.
 
bende alamıyodum ama ilk önce biraz elimi sürdüm baktım bana 1 kaç hafta sonra alışınca elime aldım sonra çok sevimli sadece yürüyo ısırmıyo ama önce alışması lazım ilk kaplumbağamda hemen elime almışitım ve çok tedirgin olmuştu
 
Öncelikle düştüğünde kaplumbağanızın zarar görmeyeceği bir alan yaratın derim.Böylece kendinizi daha iyi hissedersiniz.Ancak bu korkunuzu yenmeden onu elinize almanız zarar verebilir diye düşünüyorum.O açıdan çok dikkatli olmalısınız.Elinize eldiven giymeyi deneyebilirsiniz mesela ?
 
hayvana zarar vermemek ya da senın tedırgın olmaman ıcın gayet guzel onerıler yapılmıs. benım onerım de kaplumbaganın arkasından elını uzatıp sadece bas ve ısaret parmaklarını kullanarak tutmandır ılk once. ısaret parmagını kaplumbaganın arkasından altına dogru uzatıp hafıfce yukarı kaldır ve bas parmagını da kabugunun ustunden ortalayarak tut. buyuk ıhtımalle ne oldugunu goremeyıp anlayamadıgı ıcın bacaklarını ve kafasını ıcerı cekecektır. en azından senı ısırmasından korkmana gerek kalmayacaktır bu pozısyonda.
 
Ama o zamanda kaplumbaga tedirgin oluyor,strese giriyor sudan çıktığı için :) en iyisi bence uygun bir zemin üzerinde avcunuzn içine almak diğer ellede düşmemesini sağlamak.
 
dunden berı bu hayvanlarla ılgılı bılgı sahıbı olmaya basladım ama sudan cıktıkları ıcın stres olmuyorlardır tahmınımce. (ele alıp sallamak gıbı uç seyler bunun dısında tabı :) ) avucuna aldıgı zaman bu seferde yuruyecegım dıye harekete gececektır. su asamada en az temas, en az rısk dıye dusunuyorum.
 
Su onların ortamı olduğu için çıkınca strese girebilir.İki parmağınızın arasında hareket ederse ne olacak:)?
 
saga sola bacak salladıgı ıle kalır o zamanda :)
amac ele alma korkusunu yenmekse eger. hayvanın kontrol altında olmasını saglamak gerekır bence. bunun ıcınde ıkı parmakla arkasından yaklasıp tutmak dıye dusundum. ya da baska bırısı elıne alsın ve korkulacak (ısırma korkusu) bırsey olmadıgını gorebılır de.
 
Çırpınması yüremesinden daha iyi olduğunu düşünmüyorum ama kaplumbaga için tabii.Eceminde dediği gibi eldiven giydinden sonra kaplumbagayı avcunuza alabilrsinz hem kaplmbaga korkmz,çırpınmaz hem de siz korkmassınz:)
 
Buradaki sorun sahibin kaplumbağayı eline alması olduğu için Arthur'un dedikleri bence mantıklı.Ancak sahip alışacak diye kaplumbağayı da tabiki strese sokmamalıyız.Ona zarar verebilir bu baskı ve alışma süresini uzatabilir.O yüzden yumuşak bir alan ve eldiven sanki mantıklı geliyor.Ama ilkinde kaplumbağayı kontrolde tutmak için Arthur'un dediği doğru.Denemeden bir şey söylemek yanlış belkide hiç korkmayacaktır ikiside :)
 
kapluş sudan çıknca strese grebiliyor,sonra iki parmağın arasında hareket ederse bu hayvana yazık değilmi birde üye korkuyor kaplumbagadan kaplumbaga çırpınınca iyice korkcak belkide düşürcek...ama avcunun içine alıp eldiven giyerse hem hayvan strese girmez hem üye korkmaz hem de alısırlar:)
 
baslık altında yazılanları bır kez daha soyle bır okudum da; uye ve kaplumbaga arası çöpçatanlar gıbı olmusuz :)
netıceyı merak edıyor ınsan durum boyle olunca da.
 
kapluşu eline almadan önce ve sonra ellerini bol sabunlu su ile yıkamanı tavsiye ederim.
 
valla ben öptüm bile yaa :D meğer hastalıklıymış :D yani mikrop taşıyomuş :D çok şirin şeyler ama daynaadım napayım :D
 
Sen de mi kaplumbağa mağdurusun Cansel? Sevda ve benden sonra bir üçüncü çatlağı daha bulmuş bulunmaktayız... Üçüncü kaplumbağasına aşık insan...:D Cesur insan... Salmonelladan korkmayan insan...
 
Heyyy bende varım.Bende hiç tiksinmeden gofretimin her yerini öperim.elime aldığımda burnundan yada patisinden hep öpüyorum
 
evet aynen öyleee :D ben çok severim yaa yani hayvanları benim için farketmez ben yılanı bile öperim :D:D
 
Ben en çok arka patisi var ya çok güzel böyle dinozor gibi... Arka pati hastasıyım sonra ön pati ve ağzından...:D artık alıştı tepki vermiyor kol bacak çekmiyor öperken hatta bazen ağzını dayıyor dudağıma çok tatlı bir keresinde üzerimde gezerken gözüme kaçmıştı... :D Yani gözlük korudu... Dudaklarımı tırnaklıyor tırmancam diye...
 
Geri
Üst