Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımı Güneşe Çıkarabilir Miyim ?

ultrAslan1905

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar benim 2 tane kaplumbağam var onları her gün 15-20 dakika (güneş varken) bahçede dolaştırıyorum. UV ışınları almaları için. Arkadaşlar acaba yanlış mı yapıyorum. Pet Shop , veteriner ve Darıca Hayvanat Bahçesi Su Kaplumbağaları görevlisi ile görüştüm. Üçü de gayet iyi yaptığımı ve gelişimlerine katkı sağlayacağını söyledi. Arkadaşlar siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz :ff:

Mikrop kapabilirler,hayvanlar saldiriabilir ve biraz ruzgar esse hayvanlar hasta olabilir. Kuru alanlara lambs takarsan daha ii olur

Cvp: Kaplumbağalarımı Güneşe Çıkarabilir Miyim ?

Çıkar tabi dolaşsınlar biraz doğal güneşlensinler ama yaz aylarında öğle saatlerinde çıkarma Yanarlar güneşin altında Sadece akşamüstü bide sabah 8-11 arası çıkar

Mikrop falan kapmaz Dışardakiler doğadakiler niye kapmıyo o zaman? onlar niye rüzgardan hasta olmuyo? yavru kaplumbağaysa karga falan tehlikeli ama o doğru. Kargalara dikkat et eğer büyük kaplumbağaysa karga bişey yapamaz

Onların hep yanında duruyorum. Hiç bir hayvan saldırısına uğratmayacağım. Benimkiler daha küçük. :) Ama doğal ışık almaları da gerekli bence :)

kargalar çok tehlikeli bak çok dikkat et bi an dalar gidersin karga alır götürü kaplumbağayı bi güzelde yer. Bide kargalar çok akıllıdır plan falanda yapıyolar kendi kafalarında. Birisi seni oyalayıp diğeri kaplumbağayı alıyo hatta tuzak bile kuruyolar avlıyacağı hayvanlara. Alet falanda kullanabiliyolar mesela ben discovery de izledim taşla kaplumbağanın kabuğunu kırıyo çekiç gibi kullanıyo taşı sonra yiyiodu içindekileri

Bende senin gibi yapiyorum hicbir sorun lmuyo ama kargalara dikkat :)

Özellikle kargaların kapamayacağı şekilde bir düzenek hazırlayın, üstüne tel falan çekebilirsiniz güneşlendirdiğiniz yerde, güneşten bunalırlarsa diye sulu bir ortam da bulundurmalısınız, bazen havalar hem çok güneşli hem de rüzgarlı olabiliyor, böyle günlerde çıkarmayın dışarı.

Sefa nın belirttikleri dikkate alınırsa daha doğru bir güneşlendirme metodu izlemiş olursunuz. Hatta sulu bölge gölgede kalırsa çok iyi olur. Bunaldığında gölgede suya girer. Sadece kuru yerde güneşe maruz bırakmak eziyet olur.

ultrAslan1905' Alıntı:
Arkadaşlar benim 2 tane kaplumbağam var onları her gün 15-20 dakika (güneş varken) bahçede dolaştırıyorum. UV ışınları almaları için. Arkadaşlar acaba yanlış mı yapıyorum. Pet Shop , veteriner ve Darıca Hayvanat Bahçesi Su Kaplumbağaları görevlisi ile görüştüm. Üçü de gayet iyi yaptığımı ve gelişimlerine katkı sağlayacağını söyledi. Arkadaşlar siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz :ff:

petshoptakiler bu konuda bir şey bilmez. veteriner ya kaplumbağa konusunda bilgisiz veya anlattığını anlamamıştır; hayvanat bahçesindeki görevli de evde yetişen ile doğal ortamda yaşayan kaplumbağalar arasındaki durumu bilmediği için bir yorum yapmış. önceden de söylediğim gibi biz hayvanlarımızı daha steril ortamda yetiştirdiğimiz için narin oluyorlar. bağışıklık sistemleri zayıf olduğu içinde en ufak bir etkileşim hastalanmalarına davetiye çıkarır. bu yüzden sefa (anarxia) ve emrenin (AEK) söylediklerini dikkate almalısın.

dışarı çıka çıka alışır mikroplara bağışıklığıda kuvvetlenir öyle Yavaş yavaş alışsın dış ortama yoksa çıtkırıldım olur bağışıklığı zayıf kalır

bunlar kedi köpek gibi gezdirilecek hayvan değiller. mikroba alışması söz konusu değil. hayvan hasta olduktan sonra tedavisi kolay olmuyor. belli koşullar altında bakılması gerekli güneşlendirilmesiyle ilgili bilgiler verilmiştir. bunları zorlamak hayvanın ölmesiyle sonuçlanabilir.

Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim. :)

Teşekkür butonu varya TŞK yazıyo mesajın altında ona basmalısın Sürekli teşekkür yazınca sayfalar doluyor kalabalık yapıyor boşu boşuna :33:

Geri