Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımın Kabuk Boyları..

carism

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar merhaba,

Sizlere bir sorum olacak. Ben Mart ayının sonlarına doğru 2 adet kaplumbağa aldım petshoptan. O zamanlar çok küçüklerdi, yanlışım yoksa en fazla 1 aylıklardı. Keşke baştan kabuk boylarını ölçseydim diye çok geçiriyorum içimden. Yani şu anda tahminime göre 6 aylıklar.

Birisinin kabuk boyu 8 cm, diğerinin ise 7 cm'i biraz geçik.

Bana çok hızlı büyüyorlar gibi geldi =)

Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi onu da bilmiyorum?

Yorumlarınızı bekliyorum..

Cvp: Kaplumbağalarımın Kabuk Boyları..

6 aylıklar için normal bir uzunluk sabah akşam kafa hacmi kadar yem veriyorsanız sorun yoktur.

Ayda ortalama 0,5 cm büyür. Bunlar alındığında 3 cm olsa neredeyse ayda 1 cm büyümüş. Bazı aylar 1 cm boy atabilirler ama 5 ay 5 cm büyüme bayağı hızlı. Su ısıları 28 derece ve üzerinde mi?

AEK' Alıntı:
Ayda ortalama 0,5 cm büyür. Bunlar alındığında 3 cm olsa neredeyse ayda 1 cm büyümüş. Bazı aylar 1 cm boy atabilirler ama 5 ay 5 cm büyüme bayağı hızlı. Su ısıları 28 derece ve üzerinde mi?

Evet bana da hızlı büyümüşler gibi geldi. Su ısısı için ısıtıcı aldım ama havalar şu an İzmir'de çok sıcak olduğu için hiç çalıştırmadım. Genelde 28'in üstünde sıcaklık akvaryumda..

Hızlı büyüme metabolizmanın hızlı olması ile alakalı. 28 ve üzeri su ısısı metabolizmayı sürekli maksimum çalışmaya yöneltir. Hayvanın bünyesi dinlenmeden büyümeye odaklı gidiyor.

AEK' Alıntı:
Hızlı büyüme metabolizmanın hızlı olması ile alakalı. 28 ve üzeri su ısısı metabolizmayı sürekli maksimum çalışmaya yöneltir. Hayvanın bünyesi dinlenmeden büyümeye odaklı gidiyor.

Bir sorun olur mu peki? Yapmamı önerdiğiniz bir şey var mı?

Böyle giderse akvaryuma sığmayacaklar çünkü =)

Beslenme kafa hacmini aşmamalı ve uygun gıdalarla yapılmalı. Ayrıca bitkisel yemde verilmeli. 8 cm olan haftada bir gün aç kalmalı. Su ısısı yazın düşürülemesede ısıtıcı devreye girdiği zaman geldiğinde 26 olarak sabitlenmeli.

AEK' Alıntı:
Beslenme kafa hacmini aşmamalı ve uygun gıdalarla yapılmalı. Ayrıca bitkisel yemde verilmeli. 8 cm olan haftada bir gün aç kalmalı. Su ısısı yazın düşürülemesede ısıtıcı devreye girdiği zaman geldiğinde 26 olarak sabitlenmeli.

Tamamdır. Çok teşekkür ederim :smile:

AEK' Alıntı:

Benim ısıtıcı ile de hep 28 e sabitledim üşümesin diye. 26 yapsam şimdilik kış aylarında da 28 yapsam uygun olur mu? Çünkü ısıtıcı devreye hemen giremiyor.?

havanın sıcak olduğu durumlarda ısıtıcı devreye girmez. afyon geceleri soğuk olur. gündüz ısıyı ölç derece ne ise gece de o dereceye sabitle ısı değişimlerinden etkilenmesin. hayvanlar küçükse ısı değişimlerinden daha fazla etkilenirler. ikinci bir husus kuru alan lambası ısısı ile arasındaki fark 4 derece civarı olmalı. fazla farkta hayvan suya girdiğinde üşütecek. az olduğunda etkisini tam göremeyecektir. ben kışın 27 dereceye sabitliyorum yazın haliyle hava sıcak oluyor. ısıtıcı kullanmıyorum.

Himura Kenshin' Alıntı:
AEK' Alıntı:

Benim ısıtıcı ile de hep 28 e sabitledim üşümesin diye. 26 yapsam şimdilik kış aylarında da 28 yapsam uygun olur mu? Çünkü ısıtıcı devreye hemen giremiyor.?

Bence tam tersi kışın 26 olmalı. Zaten ortamda soğuk oluyor. Böylece daha rahat adapte olur. Ben kışın 26 derece yapıyorum. Ancak kışın metabolizma dinlenebiliyor. Yazın zaten ısı artıyor.

AEK' Alıntı:
Himura Kenshin' Alıntı:
AEK' Alıntı:

Bence tam tersi kışın 26 olmalı. Zaten ortamda soğuk oluyor. Böylece daha rahat adapte olur. Ben kışın 26 derece yapıyorum. Ancak kışın metabolizma dinlenebiliyor. Yazın zaten ısı artıyor.

Tamam hocam anladım :) o zaman bende öyle yaparım. Bende bir yerde (forumda) 27 derece diye duymuştum da o yüzden hep 28 yapıyordum. Doğru aslında dediğiniz. Yazın 28 kışın 26 yaparsak sahte de olsa ufak bir kış olur :)

Su ısısını ne kadar yükseltirsek metabolizma o kadar hızlı çalışır. Zaten kış uykusuna yatıramadığımız için dinlenemiyor. Bir bakıma ömründen götürüyoruz gibi düşünmeli. Ben ısıtıcıyı 26 sabit yapıyorum. Yazın zaten kendisi yükseliyor. Yani imkanım olsa yazında 26 derecede dursun isterim. Hatta bir arkadaşımız kışın 25 dereceye çekiyorduki iyice dinlensin. Ama ben 26 uygun diyorum. Bu rakam slider türleri için geçerli.

Geri