Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımın kabuklarında bir problem var mı? (resimli)

Cvp: Kaplumbağalarımın kabuklarında bir problem var mı? (resimli)

yani alt plaka ve üst plaka nereler

Sorunu buradan okuyunca anladım. Bu hayvanlar büyürken kabuk değiştirir. Kabukta bütün değil plakalardan oluşur. Plakalar aralanınca alttan yeni daha büyük olanları gelir. Ancak bir çoğu üstte kalan eski plakaları atamaz yada zor atar. Bu esnada aralanan üstteki plaka ile altındaki arasında hava boşluğu kalır. Buraya su vs girebilir. Cem bunu anlatmaya çalışıyor.

benimkinde aralanma falan yok üst kabukta siyah noktalar ve yosunlu gbi yeşillikler var sizce neden onun için çok endişeleniyorum

Siyah noktalar büyüme esnasında oluşur. Tırnağınızı sürtünce çıkmaması gerek. Çıksa kazınır ve yosun oluşumundan şüphelenirsiniz.

yani kabuğunda herhangi bir sorun yok demi offf çok sevindim çok endişelenmiştim

mailto:/forum/Konu-ufakliklar-evlerine-iyice-alisti.html

Bu konudaki resim 4 numaradaki hayvanın kabuğundaki benekler gibi ise de sorun yok.

evet aynen öyle sevinçten kına yakıp oynayacağım 60 70 80 90 100 naynininaynini

aynı öyle offff acai sevindim kına yakp oynicam galiba yandan halimem yandan seviyom seni candan seviyorsan candan boşan gel kocandan

bir sorun yokki yokkide yokkide yoookkkii

Geri