Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kaşınmaktan çok hoşlanıyorlar. Gözlerini kapatıp kendi ayakları vücutlarını ile de sağa sola hareket ettirerek kaşınma zevkini yaşıyorlar ) Tavsiye ederim.
Platform camdan ve akvaryum silikonu ile tutturuldu. Üzerine de doğal dere çakılı yapıştırdık.
Fırça ile yapıldığını forumdan görmüştüm ancak benim yaptığım biraz da iletişime geçmek.
Onlara olan sevgimi hissetmelerini sağlamak. Sevgi dokunuşlarından hoşlanmayan canlı yoktur sanırım
Ayrıca kaplumbağaların soğuk ve iletişime geçilemeyecek varlıklar olduğu yazıldı bir kaç kere. Ben buna katılmıyorum zira benimkiler gayet sıcak ve mesaj iletebiliyorum. Ayrıca kendi aralarında da bir bağ var.
Düzenli olarak her akşam yatmadan ve ışıklarını kapatmadan önce kaşıntı faslını yaşamaya çalışıyoruz. Özellikle dişiler birbirlerini ittiriyor onu kaşıma beni kaşı dercesine Erkek olan korkak biraz yem verdiğim zamanlar dışında pek yaklaşmıyor ama o da zamanla alışacak. Ayrıca en ufakları erkek olan. En büyüğü elde büyüdü zaten neredeyse. İnsanlara çok alışkın. İlk zamanlar ölüm kabında iken elimizle ısıtıp, geceleri ütü ile ısıtılmış havlulara sarıp uyutuyorduk. Sonra sukaplumbağası.com a üye oldum işin aslı nedir diye merak ettim. Meğer iş çok farklı boyutlardaymış. İçgüdüsel olarak uyguladıklarımız hayatta tutmuş onu meğerse. Diğer iki kaplumbağam daha şanslı onlar ilk paludaryumumda başladılar hayatlarına.
Yalnız şunu gözlemledim; Gerçekten bulundukları ortama göre gelişiyorlar. Geniş paludaryuma geçince büyüme hızları arttı. Önceki ufak paludaryumda yavaştı.
Büyük olan ilk tanışmamızda kabuğundaki tek bakladan daha ufaktı