Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımızdan Tosbiş firar etti!

Baybars

Bronz 3 Üye
Merhaba arkadaşlar. 4-5 cm kabuk boylarında iki tane yavrudan bir tanesi dün sabah akvaryumdan firar etmiş. Daha küçükler, su seviyesi normal idi, akvaryumun üst kısmında pay vardı. Ama diğerinin üzerinden destek alarak mı çıktı anlamış değilim. Sonuç dün detaylı bir araştırma yaptım evde. El Feneri ile her tarafa baktım çekilecek malzemeleri çektim tek tek. Ama yok yinede yok. Kaybolduğu anlaşılıncaya kadar balkon kapılarıda açık değilmiş. Anlayabilmiş değilim. Diğerinide alıp yere bıraktım bir yol izlermi diye. Hızla koşturdu ve çekyatın altına girdi başka bir hareket yok??? Umarım bulabiliriz.

Evdeki bir kaç noktaya yem bırakın. Birde sığ bir çay tabağı yeda herhangibir tabakta su koyup gene birkaç yere bırakın. Açlığa dayanır ama suyun kokusu onu cezbeder. Hiç akla gelmeyen yerlere girip saklanabiliyorlar. Dolapları dahi dikkatlice çekin.

Genelde iki kaplumbağa olunca diğerinin sırtına çıkıp firar etme uyanıklıkığını kaçırmazlar. Bu sebeple kuru alan duvar yükseklikleri hep bu hesaba uygun olmalı.

Umarım hemen bulunur.

Sadece evde bastığın.yerlere dikkat et ve AEK yi dinle.... Inşallah bulunur.....

Cvp: Kaplumbağalarımızdan Tosbiş firar etti!

inşallah bulunur dostum. daha önce bir arkadaşımızın başına gelmiş forumda okumuştum. gece ışıkları kapatıp herşeyin sesini kapatıp tıkırtısını dinleyerek bulmuştu,sende deneyebilirsin. umarım biran önce bulursun.

su yöntemi bu işte iyidir. çünkü suya yaklaştığında devirecek ve bulunduğu yer belli olacak hatta yakın zamanda farkedersen ayak izini bile takip etmek mümkün olacak. az bir oran su yeterli ve ona ulaşmak için tabağa basıp devirecektir. evde duruyorsan her saat başı takip et. bu arada banyo ve tuvaleti de kolaçan et. nemli ortam olduğu için oralara gitmiş olabilir. ve alaturka tuvalet varsa her ihtimale karşı kapısının önüne bir bez ser alt açıklığı varsa içeri geçebilir.

Buzdolabı fırın gibi eşyaları da atlamayın onlara da bakın. Umarım en kısa zamanda bulursun.

işşallah

Arkadasların dediklerine katılıyorum.. bir kac bölgeye yem koyarak onu bulabilirsen :D insallah bulursun...

Cvp: RE: Kaplumbağalarımızdan Tosbiş firar etti!

AEK' Alıntı:
Evdeki bir kaç noktaya yem bırakın. Birde sığ bir çay tabağı yeda herhangibir tabakta su koyup gene birkaç yere bırakın. Açlığa dayanır ama suyun kokusu onu cezbeder. Hiç akla gelmeyen yerlere girip saklanabiliyorlar. Dolapları dahi dikkatlice çekin.

Genelde iki kaplumbağa olunca diğerinin sırtına çıkıp firar etme uyanıklıkığını kaçırmazlar. Bu sebeple kuru alan duvar yükseklikleri hep bu hesaba uygun olmalı.

Umarım hemen bulunur.

Abi suyun kokusuna dayanamadıklarını ilk defa duydum, çok yararlı bir bilgi, sağolasın.

Bu hınzırlar açlığa dayanıyorlar. Hele strese girdilermi bulmak için yemde belki çok işe yaramaz. Sende biliyorsun su onlar için çok daha önemli ve suyun nerede olduğunu bulmak kaplumbağaların en iyi yaptığı şey diyebilirim.

Bu arada hayvan bulundumu acaba?

Ne yazıkki arkadaşlar Tosbişi bulamadık tüm aramalara rağmen. Tombiş tek başına idare edecek. Teşekkürler yararlı bilgiler için.

mehmet çay tabaklarını kontrol ettin mi ?

Geri