Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağaların balkon deneyimi

cem

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
24 Eki 2012
Mesajlar
29,410
dün saat 18:00 civarı hava güzel rüzgarsız ve güneş dengeli iken hayvanları deneme amaçlı balkona çıkardım. önce balkonu iyice yıkadım. bu sayede taşların aşırı ısısını da tolere ettim. hayvanları balkona koydum. büyük olan yani bir numara. bu arada cinsel gelişimi tamamlandığı için boy uzaması başladı bunu balkonda yan yana koyunca farkettim. diğeri hala o aşamada. kafalarını çıkarıp boyunlarını uzatarak çevreye bakındılar. büyük pet şişe arkasına kaçtı. ve etrafı dikizledikten sonra kapıya yöneldi. tuttum daha sonra balkonun ön tarafına geldi. kafayı uzatıp perbolenin kiremitlerine baktı ve oraya çıkmaya çalıştı ve gene tuttum. herifçioğlu temkinli gideceği yere önceden göz gezdiriyor. diğer tırsık sabit duruyordu. kabuğunun sol tarafına dokununca tıslayarak sağ taraftaki ayaklarını ayağa kaldırdı. sonra sağ tarafına dokundum tıslayarak sol ayaklarını havaya kaldırdı. yani dokunduğum tarafa doğru kendine meyil verdi. aynı hacıyatmaz gibi. böyle bir savunma şekilleri de var. (daha doğrusu bu öyle bir cins kuru alanda da yanına yaklaşınca hangi tarafı bana dönükse git der gibi benden taraftaki ayaklarını sallıyor.) bu arada kafa içeride kafasına doğru elimi uzattım elimi kapmaya çalıştı. 5 dakika sonra alıp oda sıcaklığındaki suda yıkadıktan sonra akvaryumlarına koydum. küçük strese girdiği için 15 dakika kadar dipte köşeye geçip durdu. öteki rahat temiz havayı yiyince iştaha gelmiş kumda yiyecek arıyordu.

sonuç olarak bu tip eylemler uygun değil. doğada kendi doğal ortamlarında toprak olan yerde geziyorlar. ben taşa koydum. ön tırnakları uzun olduğu için sert ortamda hareket güçlüğü yaşadılar. ayakları yüzmeye göre biçimli yani arkaya eğik olduğu için tırnakları üstüne basmak durumunda kaldılar. haliyle tırnaklar birbirine geçer gibi duruyordu. güneşlendirmek istediğiniz zaman içinde su olan bir kap kullanmanıza bir örnek olsun.
 
Cvp: kaplumbağaların balkon deneyimi

Öncelikle verdiğin bilgi için teşekkürler cem abi. Keşke video veya fotoğrafa çekseydin de bizimde izleme şansımız olsaydı
 
Cvp: kaplumbağaların balkon deneyimi

telefonda net çekim olmuyor. yakınlaşınca da hayvanlar durmuyor görüntü iyice kayıyor. aslında 2 numaranın dokununca verdiği tepki görülmeye değerdi. şimdiye kadar hiç kimsede rast gelmediğim bir davranıştı.
 
Cvp: kaplumbağaların balkon deneyimi

Yani kaplumbağalar büyüdükleri zaman tıslıyor mu :) ben ilk defa besliyorum ve benimkisi daha yavru olduğu için çok şaşırdım. Benimkisi tıslasa yanına yaklaşıp yem vermeye korkardım sanırım :)
 
Cvp: kaplumbağaların balkon deneyimi

hayır özge hepsinin davranış şekilleri farklılık gösteriyor. mesela büyük olanda bu tip bir şey yok. ama genel olarak ağızdan elle beslemede el ısırma olayı oluyor. o konuda küçük kibar büyük parmağımı ısırdı mı elimi havaya kaldırdığımda o da su üstüne çıkıyor. yani bırakmıyor bir süre.
 
Cvp: kaplumbağaların balkon deneyimi

evet benimkisi de elimden yemeyi daha çok seviyor sanırım. Bazen yemi değil de parmağımı tutturuyor. Önceden hiç hissetmezdim ama artık sert bir şeyin parmağımı sıkıştırdığını hissediyorum :)
 
Cvp: kaplumbağaların balkon deneyimi

hissetmekle kalmayacaksın. morardığını kan oturduğunu da göreceğin günler gelecek. elini kanatmamasına dikkat et yeter. farzet ki böyle bir şey oldu. hemen lavaboya gidip suya tutarak parmağına bastır kan aksın. sonrada tentürdiyot veya baticon sür. içindeki iyot mikrobu öldürür. evde yoksa al bir kenarda dursun.
 
Cvp: kaplumbağaların balkon deneyimi

Doğru büyüdüğü zamanlar daha çok can acıtır, kanatır. Ne yapalım artık gülü seven dikenine katlanır. Elimizden geldiğince dikkat edicez böyle şeyler yaşamamaya. Öneriler için teşekkürler :)
 
Cem bayağı macera yaşamışsın. Şu 2 numaranın hareketleri ilginçmiş. Karakteristik bir savunma davranışı var, kendine özgü.

10 cm oldularmı parmaklara dikkat. Tabi bu benim için geçerli. Yaşça genç arkadaşlarınki yada bayanlarınki daha hassas olur. Hayvan 17-20 cm oldumu tırnak kenarından yani parmağın ucunu yandan ısırırsa deriyi derin bir şekilde rahatça kaldırabiliyor.
 
İlginç bir deneyim olmuş bizi de bilgilendirdiğin için sağol benim shrek te artık bayağı büyüdü parmağını ısırınca gerçekten çok acitiyor ve koparmak için uğraşıyor çok zor biraktiriyorum dikkat etmekte fayda var
 
Cvp: kaplumbağaların balkon deneyimi

bu hayvanlar daha çok işaret parmağına dalıyorlar. onun için sağ işaret parmağımın tırnak kenarlarını şortun kumaşında sıkıştırıp nasırlaştırdım. kesmiyorum. en azından ısırdığında kanatma ya da acıtma derdi olmuyor.
 
Yazini okurken gözümde canlandilar:D bilgiler icin tskler ben zaten bu güne kadar bir defa vikarttim ondada akvaryumu temizleyecektim ama istemediler pek disarida durmayi gerci bir kabin icine almistim ama neyse zaten uvb lamba var sanirim cikartmamada gerek yok ki benim kizlardan rahat edemezler en iyisimi kalsinlar akvaryumun icinde :D


Bu arada CEM ,hasta olani 3 gündür ayirmiyorum diyeerlerinin yaninda duruyor birtek yem verirken ayri bir kaba aliyorum cünkü ona kalmiyor biraz yavas yediginden o alana kadar diyeri gelip kapiyor ...sürekli gözlemliyorum diyerleridr alistilar artik ilk bastan isiriyorlardi birsey sanip ama simdi iyiler hatta kuru alanda onun üzerine cikip kurutuyorlar kendilerini :)) umarim bu sekilde düzelir ve eski haline gelir
 
Cvp: kaplumbağaların balkon deneyimi

hayvanı başka kaba aldığında yiyorsa sorun yok ama tedirginlikle yaklaşıyorsa akvaryumdan çıkarma. ben benimkine yem verirken ufak parça halinde köşe kenarda suya atardım. iki elimle set yapardım diğerleri yaklaşmadan yesin diye. böyle daha huzurlu yiyordu. bir kaç gün hazır yem yiyorken vitamin vermeyi unutma. antibiyotikte iki haftayı aştıysan kes. öbür pazar gününe kadar dinlensin. ama hastalık artma eğilimi gösterirse başlarsın tekrar. o zamanda yemine günde bir damla sadece.

benimki de güneşlendiği zaman diğerleri gelip üstüne binerdi. hayvan altlarında gözükmezdi. ağır oldukları içinde çıkamazdı. bazende sonradan gelip üstlerine çıkar. diğerleri beni gördüğünde suya atlamaya çalışırken garibimde havalanıp suya düşerdi.


dediğim gibi senin avantajın uv lamban olması benim o dönem sadece ısıtma lambam vardı.
 
Cvp: kaplumbağaların balkon deneyimi

Tabiki ilkten kaba alinca cikmak istiyor dogal olarak biraz kendi haline birakiyorum sonra kigelip bakitigimda yemis oluyor hatta tuvaletini bile yapiyor o aama sanirim biraz korkudan
Zaten uvb olmaasa disariya cikartmamm gerekirdim
Tavsiyelerin icincok tsk ederim gercekten sayenizde cok seyi ögrendik
 
Cvp: kaplumbağaların balkon deneyimi

Cem abi bi link araken konuyu buldumda yorumlari gorum bizim buyuk 21-22 cm gecen sene gelen misafir yem vermek istedi eliyle boyle bi kan olamaz bildiginiz derisi koptu baya derinden yani 10 cm ustu elle yem vermeyin bence
 
Cvp: kaplumbağaların balkon deneyimi

zaten belli bir boyu aşınca elden beslemek olmuyor. ya yemi önüne atacaksın ya da ucu oval biçimli lenslerde kullanılan plastik cımbızla uzatılmalı.
 
Geri
Üst