Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Annemin alerjik bir rahatsızlığı var. Biz evde kaplumbağaların kokusunu hiç duymasak bile o duyuyor ve odaya girerken rahatsız oluyor. Yazın bu konu çok rahatsız edici değil cam kapı açık olduğu için fakat kış için tedirgin ve bana bir çözüm bulmamı söyledi.
Bende sizlere danışmak istedim ne yapabilirim? Bugün yarın yeni bir akvaryum alacağım inşallah 50 lt civarında fakat annem alma diyor eğer çözüm bulamazsan boşuna alma birine ver kaplumbağaları diyor ben ise verme taraftarı değilim.
Şu sorularıma cevap verirseniz öneri sunarsanız çok memnun olurum.
1- Kaplumbağayı balkonda beslemeye kalksam ne olur? Kışın özellikle kar yağdığı zamanlar ne yapabilirim? Eğer balkona koyarsam güneş ışını sürekli akvaryuma vuracağı için buna engelleyici bir şey yapmam gerekir mi?
2- Şuan 10 lt kadar su olduğu için koku gidiyor olabilir mi anneme? Bu yüzden akvaryumum büyüyünce bu koku oranı düşer mi? Neticede su çok olunca suyu değiştirme günümüzde uzayacağı için su zamanla daha mı çok kokar? Sizde koku var mı?
3- Olası bir durumda sağ sola gideceğim zaman kocaman akvaryumu kimseye veremem malum, o süreç içerisinde küçük akvaryumda kalsalar sorun olur mu? Örneğin 2 hafta.
1- Balkon kapalı ise besleyebilirsin. Ancak sana tavsiyem balkonu perde ile örtmen. Bu sadeye güneş ışığını kesebilirsin. Balkonun ısısı kışın düşeceği için elektrik masrafı ısıtıcıya bağlı artar. Birde su yüzeyinin fazla soğumaması için yüzeyi ısıtacak bir lambada takman gerekir. Olmaz değil ama gerekli önlemleri dediğim şekilde almalısın.
2- Annenin rahatsızlığı sadece kokudanmı yoksa akvaryum suyunun ev ortamına yayılmasındanmı bunu net bilirsen tedbir almak kolay olur. Sadece koku kaynaklı ise su hacmi büyüdüğünde rahatsızlık szalır tabiki. Ama büyük akvaryumu olup hastalığı sebebiyle akvaryumu kilere götürmek zorunda kalan arkadaşım var. Bu arada uygun sistemde ve tabiki su hacminde koku olmaz. Ben şimdiye kadar kokuya denk gelmedim.
3- Seyahatte küçük akvaryumda kalsalar olur ama senin alacağın 50 lt küçük olacak. Yani onda kalsalar idare edersin. 10 lt zaten bu hayvanların bakılması için değerlendirilemeyecek küçüklükte.
Ali hayvanların 2 taneydi sanırım ve yavrulardı. 50 lt akvaryumu zaten almalısın ki bu seni 6-7 ay ancak götürü. Yani önümüzdeki kış sonu daha büyük akvaryum gerekecek. Tabi filtre ve ısıtıcı değişimide. Bunuda değerlendir derim. Şu anki akvaryumu acil değiştirmen gerektiğini zaten biliyorsundur.
Ali açık balkonda akvaryum imkansız. Suyun ısınması mümkün değil. Ayrıca kuşlarda hayvanları alırlar.
Annenin sağlığı için sanırım sahiplendirmen gerekecek.
Açık balkonda olmasi bence kesinlikle yanlış bu hayvanlar yazın bile esintiden etkileniyorlar birde kışı düşünemiyorum ayrıca havanın çok soğuk olduğu zamanlarda akvayumun içindeki su ılık olacak soğuk hava akvaryumun çatlamasına neden olabilir bende ne ölüm fanusunda ne de akvaryumda hiç koku olmadı haftada bir su değişimi yapıyorum zaten su kirlendi mi kendini belli ediyor ama bir kere değişimi 2 gün geçirmeme rağmen yine de koku olmadı kokuyu sadece annenizin duyması psikolojik bir durum olabilir kapluşları seviyor mu? Bazı insanlara itici gelebiliyor bu hayvanlar sürüngen ismini duymak bile itici olmasına yetebiliyor
Annem çok seviyor hayvanları onun da çok hoşuna gidiyor halleri hareketleri ama koku konusu çok sıkıntı. Yani aslında koku yok ama onun burnu biraz fazla koku alıyor. Herhangi bir yerde oda kokusu filan sıkıldıysa oralara da giremiyor direk etkiliyor onu. Şuan cam filan açık olduğu için sorun olmuyo ama camı kapadığımda da bu sorunu oluşturmayacak bir çözüm bulmam gerekiyor
ali şu an için buharlaşmaya bağlı çıkan koku olabilir kışın bu az olur. büyük bir akvaryumda koku daha az olacaktır. annen sürekli evde olsa kokuya adapte olur ama temiz hava alıp içeri girince bu kokuyu alması normal. hayvanlar için mümkünse ayrı bir odaya alıp kapısını kapayabilirsin arada da hayvanlara esinti gelmeyecek şekilde bir süre havalandırma yaparak bu işi çözebilirsin. veya bir odaya koyma imkanın yoksa o oda hariç diğer tarafların pencerelerini açıp havalandırma yaparak kokuyu azaltabilirsiniz. ayrıca akvaryum yanına domates fidesi koyarsanız onun kokusu akvaryumu bastırabilir. ama büyük akvaryum bu anlamda da şart. 50 lt yerine daha büyük bir şey düşünebilirsin. benim izmirdeki akvaryum 138 küsür lt. ben 110 lt su koydum. odalarında kapı açık. diğer odalarında penceresi koku şu an sıfır. yeğenlerim onların bulunduğu oda da yattığı halde rahatsız olmuyorlar. ki su ısısı havanın durumuna göre 30-31 derece arası seyretmesine rağmen.
su değişimleri sonrası mavi damladan bir tane damlat o da kokuyu geciktirir.
60*40*40h=96 lt
60*40*50h=120 lt
Bunlar akvaryum hacimleri Ali. Kaçış yada kuru alan boşluğu ile su hacmin tabiki daha az olacak.
En iyisi. Akvaryum içinde kırılsa dahi akımı keser. Kulandığım için memnunum ve öneririm.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4573&ad=eheim-jager-akvaryum-isiticisi-100-watt
Bir çok kişi tercih ediyor. Bende kullanıyorum ve öneririm. Su seviyesi düşerse güvenlik devreye girer ve kapanır.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=2487&ad=tetra-tec-ht-100-akvaryum-isiticisi-100-watt
Cem kullanıyor ve memnun. Su seviyesi düşerse güvenlik devreye girer ve kapanır. Koruyucu ısgarası ile kaplumbağa akvaryumları için gayet kullanışlı.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11898&ad=jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-100-watt
Daha uygun fiyatlı bir ürün. Su seviyesi düşerse güvenlik devreye girer ve kapanır.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4685&ad=atman-kristal-camli-akvaryum-isiticisi-100-watt
Emre abi akvaryum işi tamam yarın 100 ltlik bir akvaryum alıyorum
Orada ısıtıcı sorduğumda 15 tl'ye bir ısıtıcı önerdi bana petshop. Kendi kullandığı ısıtıcılar. Çin malıymış ama bir problem cıkartmamıs 2 yıldır filan. Başlangıç için çok masraf edersem annemle zıt düşebilirim. Şimdilik bunlardan alsam sorun olmaz herhalde? 100 w ıstıcı
Bide benim filtrem küçük boy akvaryumlar için malum benim de akvaryumum küçüktü markası NS F360 temizliğinden memnunum küçük akvaryumda etkili ama 100 lt lik akvaryuma koyduğum zaman sanırım bir işimi görmez? Ya da bu da başlangıç için işimi görür mü? Önerdiğiniz makul filtreler var mı?
Bende yeni aldım 50 litrelik akvaryumum için eheim 2008 iç filtre. 100 litrelik için ise eheim 2010 veya 2012 alabilirsin. 2010 60-160 Litre akvaryumlar için uygun, Fiyatı da 65 70 TL arası. iyi bir pazarlık ile 60 TL ye kapatabilirsin.
filtre için ucuz bir şey alayım dersen ki fazla harcama yapmayım diyorsun. ucuna boru aparatı takılan jeneca veya resun marka bir şey alabilirsin. 15 watt olsun. ısıtıcı roxin mi rs electrical mı ? bir de dik mi yatay mı konumlandırılıyor yani su içine komple batıyor mu ? completely summersible yazar. veya kutuda resmi vardır. bir de vantuzlarını ordaki bir akvaryumun camında dene iyi değilse güzel bir çift versin.
Eheimler hoşuma gidiyor çok ama o kadar durumum yok maalesef.
Cem abi bahsettiğin ürünler şu mu? Bütün akvaryumcularda bulur muyuz böyle bir şey? Yoksa netten mi sipariş edeyim.
mailto:/evcil-hayvan-petshop/jeneca-ipf-1253-akvaryum-ic-filtre-15-99tl-73892924
Isıtıcıları akvaryuma dik olarak sabitleniyor dibe koyuyorlar cem abi.
Cem bunun gibi fiskiye aparatı olanlardan bahsediyor. Ama resun da çok uygun değilmiş.
Isıtıcı idare etsin ucuz al derim ama geçen sene patlayan ısıtıcı çok olmuştu. Bu sebeple kaliteli alma diyemiyorum. Gerçi bu sene Allah tan bu sorunlar olmadı.
Hani filtre imkan olunca yenilenir. Zararı zayıf filtrasyon olurda ısıtıcı arızasında akım ölümcül.
ali gösterdiğin ürün uygun ben o zaman pet shoptan 40 tl'ye almıştım. benimkinde özellikler aynı fakat komple siyah. motorda dahil, motorun dış şekli farklı. emrenin gösterdiği gibi ucunda ek boru aparatı var. bu boru aparatının avantajı küçük akvaryumlarda debiyi düşürmesi. buraya getirmeden önce 30 lt'lik akvaryumda bu boru aparatı ile denemesini yaptım. debi hayvanları savurmayacak düzeye iniyor.
bendeki şu şekilde ama kutudaki resimden farklı komple siyah demekki sürekli dış görünüşü yeniliyorlar.
http://www.mamaci.net/U1424,244,jeneca-ipf-1253-akvaryum-ic-filtresi.htm
neyse şimdi ben ucunu komple çıkardım. senin gösterdiğin resimdeki gibi duruyor. hava hortumu taktım. su çıkış borusunun üstündeki küçük deliğe hortumu takıyorsun diğer ucuna da aşağıdaki vanayı. bu vanalı kısım biraz yüksekte olsun ben dolabın üstüne sabitledim. bu sayede içerideki hava kabarcığı daha yoğun olduğu için suda bol oksijene doyuyor ve koku olasılığı ortadan kalkıyor.
50 cm'lik parça yeterli hortum için fiyatı ucuz olduğu için fazlası kenarda dursun. şu uygun
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4276&ad=mec-slikon-hava-motoru-hortumu-3-m
bir de diğer ucuna bundan taktım. yem verirken ve gece yatarken kapatıyorum musluğu hava girişi duruyor ve sessiz oluyor. sadece bir musluğu kullansan yeter diğerini kapalı tut.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=7740&ad=musluklu-2li-terminal
bu filtrenin süngerinin ortası boşluk oraya elyaf tıkıyorum. su daha temiz çıkıyor. yakın zamanda küçük lav taşı bulursam onuda süngerin tepesine koyup amonyak konusuna da yardımcı olmasını sağlayacağım inşallah. şu an 110 lt'lik suda kullanıyorum. ummadığım kadar iyi. 5 günde bir çıkarıp süngeri yıkıyor ve elyafı değişiyorum.
bu arada bulduğun fiyatı görünce yediğim kazığın acısını hissettim.:smile: