Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların kabuk sertliği hakkında yardım

Baybars

Bronz 3 Üye
Merhaba arkadaşlar. Tosbiş ve tombiş bizim kaplumbağalarımız. Hep kabuk yumuşamasından behsediyorsunuz. Bugün bir elime aldım kontrol ettim ikisinide daha küçükler 4 cm. civarlarındalar ikiside. kuyruk bölümüne doğru hafif kabuklarının esnek olması doğalmıdır. Üst kısımlarında herhangi bir yumaşama veya esneme yok. Teşekkürler.

Cvp: Kaplumbağaların kabuk sertliği hakkında yardım

Evet normaldir. Yavru kaplumbağalarda kuyruğa yakın bölümdeki kabuk diğer kısımlara göre biraz daha esnek oluyor

Endişelenmenize gerek yok. Bu büyüklükde çok normal. Gerekli besinleri ve ekipmanları sağlayarak sağlıklı kabuk gelişimini desteklemeye devam :)

Yavru kaplumbağalarda mutlaka olur endişelenmeyin

bu olay aynı çocukların başındaki bıngaldağın olması gibidir. olası bir darbeye; bu düşme olur, çarpma olur veya büyüme aşamasında organların sıkışması gibi bunlara karşı vücudun iç basıncını bu şekilde absorbe ederek hayvanı korur. büyüdükçe bu kısım sertleşir. kabuk yumuşaması işi D vitamini eksikliğine bağlı baş tarafına doğru olan yumuşamalardır.

Geri