Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağaların karakterleri

flora11

SKF Delisi
bu konuyu kaplumbağalarin ayni veya farklı davranışlarını öğrenmek için açtım günlük olarak ne yapıyorlar 1den fazla besleyenlerin kaplumbağaları anlasabiliyor mu ? kendimden örnek vereyim 2 yıldır baktığım en büyük kaplumbağam eşi öldükten sonra yaklasık 5ay yanlız yaşadı yanına fionayı aldım oda 1 yıldır benimle shrek çok mutlu oldu sürekli etrafında dolanıp el titretiyordu fakat 6ay önce arkadaşımın bakamaması üzere aldığım şımarıka sıcak davranmadi

daha uzun yazardım ama telefondan girdiğim için yazamadım yazım yanlışları için de özur dilerim telefondan girdiğim için öyle bu arada kaplumbagalarinizin günlük hareketlerini de anlatırsanız sevinirim

Cvp: kaplumbağaların karakterleri

Bende 6 adet kaplumbağa var. Bunlar içinde ayrı tür olanlar anlaşamadı. Yani bir tane çizgili şu an ayrı akvaryumda. Slider türlerim anlaşıyorlar. Ancak anlaşmalarının büyük sebebi akvaryuma hakim baskın erkeğe direniş göstermemelerinin olduğunu düşünüyorum. O yeni gelen kaplumbağa oldumu gidip kokluyor yanında geziyor ve hakimiyetini hissettiriyor. İki yavru slider yem yerken hırpalanmasın diye boy atıp kuvvetlenene kadar başka akvaryumdalar. Ana akvaryumda 3 tane kaplumbağa var. Baskın erkek kırmızı yanak onunla beraber gelen kırmızı yanağa titretme hareketi ile kur yapıyor, diğeride buna çoğunlukla karşılık veriyor. Bu akvaryumda biraz daha küçük olan cumberland slider ne onların tacizine yada kur hareketine uğradı, nede kendisi onlara bulaştı. Ben genede ileride ne olur bilemem. Şu an geçinmeleri hep bu şekilde olacakları anlamına gelmiyor tabi. Kavga durumlarında ayırma şansı olanların birden fazla kaplumbağa beslemesini öneriyorum.

Benim kırmızı yanaklı kaplumbağam da çizgiliye el titremesi hareketi yapıyor, farklı cins olmasına rağmen :)

Ayrıca sanırım cizgili ile balık besleyebilirim ama res ile besleyemezmişim gibi geliyor

Res ne demek bu arada?

REd Slider turtle => Kırmızı çizgili kaplumbağa yani kırmızı yanaklı su kaplumbağası

Tam olarak açıklayayım.
RES: Red Eared Slider: Kırmızı Kulaklı (halk dilinde Yanaklı olarak yerleşti) Su Kaplumbağası.

Mert, benim res ler minare salyangozlarını yedi ama çizgili hiç dokunmuyor. Sanırım balık konusunda da çizgililer aç değilse sorun çıkartmayacak türler.

Roka ve brokolım (reslerim) henuz 7 aylıklar ve geldıklerınden berı aynı akvaryumdalar sımdıye kadar sıkıntı yasamadım hep bır arada oturuyorlar ust uste yattıklarını dahı gordum. Bazen bale yaparmıs gıbı yuzuyorlar. 1 ay once, evlat edındıgım ve 3 yasında olan ancak boyu yanlıs bakımdan dolayı kucuk kalmıs engınarımızı da aynı akvaryuma koydugumda baslarda hep uzak durdular roka ve brokolı sonra roka korkar tavırlar sergıleyıp tek basına takılmaya basladı ama brokolı ve engınar baya yakın davrandılar bazen ısıtıcının orda 3u bırlıkte poz verıyorlar brokolı engınarı opermıs gıbı yapıyor ılgınc davranısları var :)

idil varış' Alıntı:
Roka ve brokolım (reslerim) henuz 7 aylıklar ve geldıklerınden berı aynı akvaryumdalar sımdıye kadar sıkıntı yasamadım hep bır arada oturuyorlar ust uste yattıklarını dahı gordum. Bazen bale yaparmıs gıbı yuzuyorlar. 1 ay once, evlat edındıgım ve 3 yasında olan ancak boyu yanlıs bakımdan dolayı kucuk kalmıs engınarımızı da aynı akvaryuma koydugumda baslarda hep uzak durdular roka ve brokolı sonra roka korkar tavırlar sergıleyıp tek basına takılmaya basladı ama brokolı ve engınar baya yakın davrandılar bazen ısıtıcının orda 3u bırlıkte poz verıyorlar brokolı engınarı opermıs gıbı yapıyor ılgınc davranısları var :)
evet gerçekten ilginç davranışları var yukarıda yazdıklarının çoğunu benimkiler de yapıyor ve bazı kişiler kaplumbağaların sosyal hayvanlar olmadıklarını söylüyorlar fakat bence kesinlikle sosyal hayvanlar ve hepsinin ayrı bir karakteri var

Sana katılıyorum ve bana dogru yuzmelerı veya parmagımı takıp etmelerı bunu oyun halıne cevırmelerı bence gayet bunu ıspatlıyor daha aklıma gelmeyen nıce orneklerını yasadım 13 yıldır kaplumbaga bakıyorum ve kesınlıkle sosyal hayatları var

Sosyal hayvanlar mı asosyaller mi bilemicem ama bana göre ikisi de var. Sürüngenler genel olarak asosyaldir. Mesela herkesın kaplumbagası sahibini yani yem veren kişiyi yem makinası goruyo, artı eli veya yem kutusunu takip etme olayı herkes yaşıyor..

Ayrıca bırbırlerının ustune cıkmaları ısıktan daha cok faydalanmak ıcın. sosyal mi asosyal mi bilemem ama izlemek keyifli bu hayvanları. Ve gercekten sevimliller.

evet bazı hareketleri bilmeden yapıyorlar bu da sevimliliklerine daha fazla sevimlilik katıyor. dün marul vermiştim alttan çift taraflı araya aldılar bir ara öyle bir hal aldılarki sanki slow dans yapıyorlar. bir ön ayakları biririne tutmuşlar diğer ön ayaklarda birisi diğerinin boynuna atmış öteki beline dolamış garip bir görüntüydü. keşke fotoğraflarını çekme fırsatım olsaydı.

normalde kaplumbağalar tek olarak yaşamaya meyilli hayvanlar ama bunlar doğduktan itibaren dar alanda birlikte yaşadıkları için ister istemez sosyalleşiyorlar zaten yem arama dertleride yok hepsine yetecek kadar verildiği için problemde çıkarmıyorlar. kardeş kardeş yaşıyorlar.

Geri