Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağaların müzik zevki

asi kız

Bordo Bereli
kaplumbağalar müzik dinler mi dinlerse severmi birkaç kez denedim gözlemledim onları ankaranın bağları şarkısı çalınca kafalar sesin geldiği yöne odaklanıyor şarkı bitene kadar robot gibi oluyorlar şarkı bitince normal devam ediyorlar davranışlarına..

Cvp: kaplumbağaların müzik zevki

Su altındayken ses dalgalarının yaratacağı titreşime tepki verirler.Ses havada olduğundan çok suda daha hızlı yayılır.
Kulak kepçeleri yoktur.Deri kulaklarını örter.Kulak zarı hemen derinin altındadır.İşitme duyularından çok görme ve koku duyları gelişmiştir.

bilyorum turgay beyin sitesinde gördüm kapluşlar müzik dinlemeyiç ok severmişlerde benimkilede ankaranın bağları dinliyor sürekli o şarkı çalsın suyun altında bile olsa hemen yukarı doğru yüzüp kafayı çıkarıyor dinliyorlar bitince suya geri dalıyorlar..

Dış kulakları yok ama duyabilirler reaksiyon verirler su dışındalarsa

Gecen 2 saat,karisik turlerde bangir bangir muzik dinledim.

Rammstein,Rihanna,Michael Jackson'a tepki verdiler.Hizlica tavaf ettiler kurualani birden.Ama tesaduf etmis olabilir =)) Acikcasi bu konuyu ben de hep merak ediyorum.

hayvanlar kuru alanda dururken çevrelerini gerek göz gerekse kulaklarıyla kontrol etmek isterler. müzik bunu engeller.

Belki farklı türden bir ses duyduğu için ilgisini çekmiş olabilir. Benimkilerde hiç böyle birşeye rastlamadım.

benimkilerde türkçe müziğğe tepki veriyorlar hareketliyse dans ediyorlar..

[url=mailto:/bld1qn][img]mailto:/bld1qn.jpg[/url]* benimkiler kemençe dinlerken dinlemeleri normal çünkü anneleri yani ben trabzonluyum onlarda trabzonlu otomatik olarak :)

[url=mailto:/lk6G2p][img]mailto:/lk6G2p.jpg[/url][/img]kızım fıstık kolbastı dinlerken :)yanlız resimler eski habeirniz olsun :)

Bazen bu tür sesler açıyorum boynunu uzatıp pür dikkat dinliyor. :) Hoşuna gidiyor olabilir ama sürekli yapmak strese sokabilir bilemiyorum.
https://youtu.be/QE_jOCqKE3w

Slider'lara slider denmesinin sebebi doğada vücut ısılarını dengelemek için bir kayanın ya da kökün üzerine çıktıkları zaman tehdit hissetmelerine neden olabilecek bir şey gördüklerinde ya da işittiklerinde kendilerini aniden suya bırakmalarıdır.
Kaplumbağaların kulak kepçesi bulunmadığı ve orta kulağın epitel doku ile çevrili olduğu için sesin iletimi konusunda kısıtlayıcı bir yapıya sahip olsa da orta kulağı çevreleyen epitel dokuda meydana gelen titreşimler canlıyı etkileyecektir.Bu yüzden tolere edebildiğimiz ses seviyesinin altında müzik dinlemek her zaman daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

furkana katılıyorum. hayvanlar her duyusunu kendini koruma ve güvende hissetme amacı ile kullanılır. bunu nötralize eden durumlar hayvanda tedirginlik ve stres yaratabilir. sonuçta doğadan gelen ses olsada bu hayvanlar o sesi daha önce hiç duymadılar. dolayısıyla sadece algılamak ve ne olduğunu öğrenmek için kulak veriyorlar. eğer bu seslerin veya bunu genişletirsek görüntülerin ne olduğuna dair algıları tatmin etmiyorsa güvenli alandan ayrılmayacaktır. burada kaplumbağalar için bu alan sudur. emin olana kadar da kuru alana çıkmazlar.

slider kelimesine ek olarak tehdit veya tehlike algıladıklarında kayarcasına kaçtıkları için adları slider olarak tanımlanmıştır. kendi ortamlarında ortamı bildikleri için sorun olmaz ama evde yüksek bir yere konduklarında bu tehlike yaratabilir. bu kaplumbağalarda derinlik ve yükseklik algısı yoktur. sadece tedirgin olduğu yerde, o anda fırsat bulurlarsa bulundukları yerden kaçmaya çalışırlar.

yavrularda kabuk yapısı esnek ve yumuşak olduğu için darbeyi absorbe edebilirler ama büyük kaplumbağalarda kabuk sert ve ağırdır. bu sebeple düştüklerinde baş veya ayaklar dışarda iken üstüne düşerlerse ezilme ve yaralanma hatta kabukta çatlama veya kırılma görülebilir. onun için sağlık kontrolü ve zorunlu sebepler dışı çıkarılmamalı ve masa gibi yüksek yerlere konulmamalıdırlar. balkona çıkarılmamalıdırlar. yeni evlerde pencereler kapı gibi yere kadardır. odayı havalandırmada hayvanlar akvaryum içinde olmalıdırlar. akvaryumdan kaçma durumları olan hayvanlarda başları beklenmelidir. hayvanlar dışarı veya güneşe doğru odaklandıkları için buradan çıkmaları durumunda aşağı uçabilirler. bu olayı yaşayan arkadaşlar oldu.

Simdi tekrar denedim. Adinu unuttum su Shakira'nin cikis parcasi vardi ya,oynak bisey.İlk kez caldim bunlara.Tonton kulak kabartti. Ama gayet suratima baka baka ayaklarini uzatti gunese.
Sansli da tasa cikti,2 tur atti ve Tonton yuzvermeyince suya indi herzamanki gibi.
Acikcasi duydular ama umurlarinda degil gibi oldu.

Geri