Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların yumurta kumu.

yigitgurdal

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar kaplumbağalarımın çiftleştiğini düşünüyorum.şuan dişi kaplumbağamdan gerekli davranışlarıda görüyorum.akvaryumdan atlamaya çalışmak olsun,kumu kazamaya çalışmak olsun,kuru alanda fazla kalmak olsun,kuyrugunun sag tarafı şişti eger yanılmıyorsam en geç 3 haftaya yumurtlaması gerekiyor.sadece iştahi kesilmedi.çiftleştiğinden beridir ne yi yorsa şuanda onu yiyiyor belki daha fazlasını ama dışkı oranı gözlemlediğim kadarıyla erkek kaplumbağaya göre daha fazla neyse benim sorum eger yumurtlarsa hangi tür kumu kullanmalıyım onu merak ediyorum iri taneli olması gerektiğini gördüm.ama aklımda bi tür yok o yüzden yardımcı olursanız sevinirim

Cvp: kaplumbağaların yumurta kumu

hazreti google'da gördüğüm bir vatandaş büyük saksıda kum değil bir toprak çeşidi kullanmıştı. sanıyorum gübrede eklemişti biraz; toprağı kızıştırıp ısıtması açısından. akvaryumdan bir rampayla hayvan oraya geçiş yapıyordu. kazıp yumurtalarını bırakmıştı. tabi o cins toprak için bayağı bir deneme yapmıştı. video ve resimlerle detaylı bilgi vermişti. kaplumbağalarının ismi prens ve prenses'di. bir araştırın sanıyorum almanya da yaşıyor. hayırlı olsun.

teşekkürler.bende görmüştüm ama o benim için çok zor.onu yapan kişi balkonunda besliyordu sanırım kaplumbağalarını akvaryumuda bir küvetti.ben apartman da yapılabilcek daha uygun bir şey düşünüyorum

evde sığabileceği bir saksı varsa ara ara üstüne bir koyun. veya deliksiz su geçirmez bir saksıyı suyun üstünde kalacak ve kaplumbağanın üstüne çıkabileceği şekilde akvaryumuna koyun. ama bu da akvaryuma çamur bulaşmasından başka bir işe yaramaz. bakalım ne yapacak. tabi ben varsayımda bulunuyorum. bu konuda hiç bilgim yok. size fikir olsun.

Yumurtlayacağı yerde gevşek bir kum yada toprak olmalı ki yumurtalar hava alsın yada sıkışmasın. Hemde çıkış esnasında sıkışıp kalmazlar. Bu sebeple ya toprak yada iri taneli kumlar tercih edilir. Bildiğim kadarıyla evde yumurta almak gerçekten zor bir iş. Çünkü yaptığınız yerleri beğenmeyip size daha farklı yumurtlama alnaları yaptırabilir. Birde ara sıra evin içine yada balkona bırakarak yumurtlama hareketleri yapıp yapmadığına bakmalısınız.

teşekkürler.yumurtlama hareketleri kazmaya çalışması gibi mi?

Aynen o şekilde. Bir arkadaşın kaplumbağası evde gezerken arka ayakları ile eşelenme hareketleri yapıyordu. Bahçeye koydu ama başında durunca çekingen davrandı. Bayağı uğraştı ama hayvan hazırladığı alanları kabul etmedi. Yukarıda bahsedilen prenses Turgay beyin kaplumbağası sanıyorum. O yumurta almayı ve yavrulamayı başarmış biri. Ama kolay olmadığı kesin. Bir şekilde başarılırsa erkeğide sistemden çıkarmak gerekebilir.

evet erkekle çok sorun yaşıyorum zaten dişi suya giremiyor.ne zaman suya girse erkek kabugunu ısırmaya başlıyor.2 gün önce ben evde yokken kafasından yakalamış.banada babam anlattı şuan yaklaşık 2 cm lik bir yara var tam yanağında allahtan fazla derin bir yara değil.Şuanda dişi akvaryumdan atlamaya çalışıyor

Kaplumbağaların yaşı ve kabuk boyu neydi? Belki yumurta yoktur.
Dişi ve erkeği hemen ayırmanızı öneririm. Erkek bir süre daha onu rahat bırakmayacak ve ısıracaktır. Ölümcül yaralanmaların olması yüksek ihtimal.

dişinin 15 erkegin 13 cm.erkek 12 yıldır benle dişi kaplumbağamı edineli 3 ay gibi bir süre oluyor.en az 6 yaşında olarak tahmin ediyorum.

Çiftleşme yada çiftleşme girişimi olduğu kesin. Erkek çok yırtıcı ise dişi izin vermiyorda olabilir. Yada erkek tekrar çiftleşme isteğindedir. Dişide yumurta varsa yemekten kesilecektir. Öğrenmenin bir aşamasıda bildiğim kadarıyla kasıktan yoklamak. En etkili yöntem ise röntgen. Yere bıraktığınızda yumurtlama hareketleri yapıyorsa gene ihtimal dahilinde ama bazen yalancı hamilelik olabilir diyorlar. Bunları gözlemlemekte ve eğer ihtimal varsa ortam hazırlamakta fayda var. Aksi halde strese girebilir, kendini incitebilir. Ama erkek şu an kesin uzaklaşmalı.

Geri