Su olan kapta taşınmaz. Kap sabit dursun durmasın yollarda eğim, engebe, çukur, tümsek vs bir çok düzensizlik var. Araç yavaşlayacak, hızlancak. Bunların hepsinde o su dalgalanır. Hayvanlara yazık, sürekli stabil durmak için çırpınacaklar. Böyle olunca tabiki birkaç gün yada bir hafta kendine gelemez Selim. Cem in kaplumbağalarınında mideleri bulanıp yol tutmuş bakın. Su olsun bu hayvanlar su canlısı diye iyi birşey yapmak isterken boşuna olumsuz durumlar oluşturmamalı. Ben Çanakkale den İstanbul a hayvan getirdim kuru kapta. Ki benim araçta konfor yoktur, yol titreşimini doğrudan hissederim. Hayvanlar ne kap ve havlulara dışkı yaptı, nede gelince stres belirtisi gösterdi.
Kaplumbağa her zaman içerisinde havlu olan kuru bir kapta taşınmalı. Uzun yolculuklarda uygun aralıkla ortam sıcaklığında su ile susuzluk giderici molalar verilmeli. Araçta klima kapalı olmalı.ancak doğrudan üzerlerine esmeyecek taraftan cam aralanabilir. Bunun dışındaki her uygulama hayvanlar için stres ve hastalık riski taşır. Zaten çok zor olduğunuda sanmıyorumki alternatif gereksin.