Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalarla otobüs yolculuğu

sezowa

Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2013
Mesajlar
3
Selamlar,

2 kaplumbağam var ve sakaryadan istanbula gitmem gerekiyor perşembe günü, nasıl taşımalıyım? 2 saatlik bir yolculuk. Kaplumbağaları nasıl, ne şartlarda taşımalıyım. Fikirleriniz için teşekkür ederim.

Sezen.
 
Ayakları derinliğinde su doldur ve mümkün olduğu kadar az sarsıntı geçirsinler daha fazlasını bilmiyorum pek yolculuk yapmadım kaplumbağalarımla:)
 
şu üstü delik kapaklı kaplardan al bence en az sarsıntı içinde kucağında tutabilirsin :D
 
Cvp: kaplumbağalarla otobüs yolculuğu

ayakkabı kutusu veya o ebatlarda mukavva kutu içine havlu koy saç havlusu ebatlarında. bunu dörde katla iki kat üstte iki kat altta sonra hayvanları arasında boğulmayacak şekilde koy ve dışarda kenarlarından soğuk hava girmemesi için bir poşet içine koy. ama poşetin ağzını bağlama. elinle ağız kısmından hava girmeyecek şekilde sıkı tut. otobüse bindiğinde poşetin ağzını açık bırak. ara ara bakarsın. hayvanlar havlu altında boğulmasın diye. 2 saatlik süre için su takviyesine gerek yok. susuz giderler. foruma hoşgeldin.
 
Uzun yolculuk için dahi sulu kapta olmamalılar. Su dolu kap çalkantıda sabit duramama sebebi ile risklidir. Yani hayvan boğulmasa bile mücadeleden ötürü bitkin duruma düşer. O durumdaki uygulama susuzluk için su molası vermek ve hayvanları 10 dk ortam sıcaklığındaki suda tutarak tekrar havlu olan kuru kaba almak.
 
Cvp: kaplumbağalarla otobüs yolculuğu

ben karabükten ankaraya taşıdım sorun olmadı
 
Soğuktan korunduğu sürece yumuşak bir zemin üzerinde mukavva kutuda gönül rahatlığı ile taşınabilir. 6 saate kadar sıkıntı çıkmaz. Yalnız aynı gün yemleme yapmayın ve bir gün önce hafif besleyin.
Yeni yerine koyar koymaz da apır besleme yapmayın.

Stres veya korkudan dışkı yapabilirler, yol süresince zemini temizleyebilirsiniz.
 
Cvp: kaplumbağalarla otobüs yolculuğu

eminemre bu konuya değindiğin iyi oldu ben unutmuştum. eğer havlu koyarsan dışkılama yaptığında kirlenecektir. içindekileri silkeledikten sonra makinede iyice yıka. hatta renklilerde kullanılan çamaşır suyunda bekletip öyle yıka.
 
Cvp: kaplumbağalarla otobüs yolculuğu

Saklama kabına 1 parmak kadar su doldur. 1 parmak koyunca çalkantı olmuyor ben öyle taşımıştım. Kuru kalmasındansa suda durması daha iyidir. Yalnız birkaç gün ya da hafta kendine gelemeyebilir strese gireceği için.
 
Cvp: kaplumbağalarla otobüs yolculuğu

yazın dediğin uygun selim; bende izmire akvaryumda öyle getirip götürmüştüm. ama araba ile şimdi hava soğuk ve otobüsle gittikleri için su işi iyi olmaz. yolda kısa zaten. hayvanları hareketli ortam tutuyor buda dışkılamaya ve kusmaya sebep oluyor. su su olmaktan çıkıyor. ben eve vardığımda pislikten hayvanları görmüyordum. kokudan bahsetmek bile istemiyorum.
 
Cvp: kaplumbağalarla otobüs yolculuğu

Ben taşıma yaparken havalar iyiydi, şimdi su çabucak buz gibi olur orası öyle. Benim kaplumbağa hiç kirletmemişti suyu.
 
Ben kucuk bi saklama kabi alldimm ayricca bu taşımalarda kullanmak icinn ama isitici rahat girecek sekilde yatay olrak. O buyuklukte yani ayaklari girecek sekilde su koyuyorum bu kabi da sabit durmadi icin ayakkabu kutusuna koyuyorum sarsilmiolar bu sayede . Canta posetler oluyor ya onlarda guvenli bi sekillde yolculuk yaptikk baya da uzun yola gittik:)
 
Su olan kapta taşınmaz. Kap sabit dursun durmasın yollarda eğim, engebe, çukur, tümsek vs bir çok düzensizlik var. Araç yavaşlayacak, hızlancak. Bunların hepsinde o su dalgalanır. Hayvanlara yazık, sürekli stabil durmak için çırpınacaklar. Böyle olunca tabiki birkaç gün yada bir hafta kendine gelemez Selim. Cem in kaplumbağalarınında mideleri bulanıp yol tutmuş bakın. Su olsun bu hayvanlar su canlısı diye iyi birşey yapmak isterken boşuna olumsuz durumlar oluşturmamalı. Ben Çanakkale den İstanbul a hayvan getirdim kuru kapta. Ki benim araçta konfor yoktur, yol titreşimini doğrudan hissederim. Hayvanlar ne kap ve havlulara dışkı yaptı, nede gelince stres belirtisi gösterdi.

Kaplumbağa her zaman içerisinde havlu olan kuru bir kapta taşınmalı. Uzun yolculuklarda uygun aralıkla ortam sıcaklığında su ile susuzluk giderici molalar verilmeli. Araçta klima kapalı olmalı.ancak doğrudan üzerlerine esmeyecek taraftan cam aralanabilir. Bunun dışındaki her uygulama hayvanlar için stres ve hastalık riski taşır. Zaten çok zor olduğunuda sanmıyorumki alternatif gereksin.
 
Himmm yanlış yapıyormuş uzz desenizee . Artikk dikat edeyimm bu konuya kaba havlu koyup taşıcaz diki yapilmasi gereken baska birsey var mi. Mesela 10 saatlik yolculukta sıkıntı olur mu
 
Cvp: kaplumbağalarla otobüs yolculuğu

o kadar uzun yolculukta mola anında küçük pet şişe su dökülüp içmesi sağlanır sonra kalan su dökülür. benimkiler su içinde sallanmadan dolayı biri diğerinin üst kabuğuna çarpa çarpa üst sırt ortasındaki üç plakada açılma oldu. atmasını bekliyorum. bende artık bu sisteme geçiceğim bir dahaki yolculukta.
 
Cvp: kaplumbağalarla otobüs yolculuğu

Hatırlıyorum o olayı Cem. Yaşanmamış olmasını istesekte ufak bir sorunla bu su ile taşıma durumunun neden uygun olmadığına örnek olmuştu seninki.

10 saatlik yolculukta 4 saat yada buna yakın süredeki bir molada hayvanı Cem in dediği gibi araç içerisinde yanında bulunan ortam sıcaklığındaki suyu döküp kap içerisinde 10 dk bekletip sonra suyu dökerek ayrı bir bez yada havlu ile hayvanı ve kabı kurulayıp eski haline getirip devam edilebilir. Islanmış havlu tekrar içeri konulmasınki hayvan üşümesin. 4 saat aralıklı iki mola güzel olur. İkinci molanın yolculuk bitişine yakın olması iyidir. Yolculuk sonrasından sistemin kurulumuna kadar geçecek zamanda kazanılmış olur.
 
Geri
Üst