Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagalarla yasayabilecek bir balik cinsi var mi?

PriveT

Bronz 3 Üye
Arkadaslar merhaba,
Bazen akvaryumun icinde 1-2 de balik olsa diye dusunmeden edemiyorum. Ama kaplumbagam onu yer diye cekiniyorum.
Acaba akvaryumda kaplumbagalarla yasayabilecek bir balik cinsi var mi?
Kaplumbagamizin yemeyecegi.
Tesekkurler.

Cvp: Kaplumbagalarla yasayabilecek bir balik cinsi var mi?

benim bildiğim yok ben atmıştım 2 tane sarı prenses 2 ay falan yaşadılar bi sabah bi bkatım balıklardan birini parçalıyorlardı diğerinide çıkardım sonra çok kötü bir duygu

ilyas bey kaplumbağalarınız balıkları yemese bile ayak pençeleri yüzerken balıklarınızın vücuduna takılabilir. bu şekilde balıklarınız zarar görebilir. kesinlikle önermiyorum balık koymanızı

Evet kaplumbağa ile balık beslemek balıkların yaşamı için çok tehlikeli ve süs balıklarının bir kısmı et olarakta yutarkende zararlı olabiliyor.
Sadece yakalayamayacakları hızda ve su şartları aynı olan balıkları beslemeniz uygun olabilir. Buna uygun sadece tetra adı geçiyor. Ancak iyice araştırmanızı öneririrm.

Daha önce deneyen çok kişi oldu ama kimse başaramadı.

Malesef yok yavruyken büyük balıklarla yaşaya bilir ama bir süre sonra saldırır yoksa bende çok istiyorum.

Öyle bir balık cinsi yok maalesef. En iyi ihtimal kapluşlar küçükken 1 ay kadar besleyebilirsiniz. Büyüdüklerinde balıkları afiyetle yiyorlar.

Kaplumbağaların yanında yaşamlarını sürdürebilecek balık maalesef yok.
Lepistes, ciklet ve astronot ile bu deneyimi kazandım. Balıklar sabahı göremediler maalesef.

doğal ortamında ana yemlerinden birinin balık olduğunu düşünürseniz.

Vantus (Çöpçü Balıgı) ile birlikte yaşayabileceklerini duymustum.

Kaplumbağanın iki katı büyüklükte olursa belki yavru kaplumbağa zarar vermez ama ileride ne olur bilinmez. Ayrıca yavrununda saldırmama garantisi yok. Ben bu konuda uygun bir başka balık cinsini denedim, sorun olmadan akvaryumdan son anda kurtardım. Birde o balığın yenmeye kalkılması durumunda kılçığının boğaza aplanma riski var.

Geri