Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam 11 yaşında!!!

sanyu

Yeni Üye
Katılım
4 Eki 2008
Mesajlar
6
merhaba arkadaşlar 11 yaşında bir kaplumbağam var ancak artık evde bakamıyorum hiç bi yere sığmıyor ve kendi de mutlu değil:(hiç büyümüyor diye satıyorlar ama kocaman oluyorlar.kaplumbağa kesinlikle bir ev hayvanı değil.yeni alcaklara hiç önermiyorum
 
Haklisiniz aslinda büyümez diye satiyorlar ama kocaman oluyor. Eger bahcesi olan varsa veya yeterince yeri olan varsa beslesin derim. Mesela bahceye böyle birsey olabilir
pic_0177.jpg


pic_0175.jpg
 
Yeteri kadar büyük bir alan yapacaksan alsaydın. İnsanları hobiden soğutmayın.
 
Çok haklısınız kaplumbağa alınmaması konusunda, maalesef yanlış giden pek çok şeyin yanlış sonuçlarını hayvanlar çekiyor bilinçsiz kişilerin onların üzerinden kar sağlama çabalarında. Elinizden geldiğince uygun imkanı sağlamaya çalışın çevrenizde hayvanat bahçesi falan da varsa bir görüşün derim.
 
Dj_ReX' Alıntı:
Yeteri kadar büyük bir alan yapacaksan alsaydın. İnsanları hobiden soğutmayın.

Hiç birimizin onlar için yeterli büyük bir alan yapabilceğini düşünmüyorum.Söyledikleride gayet doğru bence insanlar gerçekleri bilmeden kaplumbaga sahibi oluyorlar..Gerçekleri, bakım şartlarını bilince bakmakdan soğumalarıda normal ve güzel:)
 
[MissSevda]
Haklisiniz aslinda büyümez diye satiyorlar ama kocaman oluyor. Eger bahcesi olan varsa veya yeterince yeri olan varsa beslesin derim. Mesela bahceye böyle birsey olabilir.

böyle bir ortamda ısınma ve kış aylarında güneşlenme sorunu nasıl [/quote]çözülebilir ki?
 
evde kapta,akvaryumda vb yerlerde bakılcak hayvanlar değiller.eğer bahçesi olan varsa ve bahçesine havuz falan yapıp orda bakabilcekse alsın derim yeni heveslenenlere.lütfen burdan sesleniyorum bu hayvancıklara yazık etmeyelim.büyümeyecek dediklerine kanmayalım.bu arada kaplumbağamı büyük bi havuzu olan bi arkadaşıma verdim.doğal ortamında yaşıyor gibi şu anda:)üzücü oldu ondan ayrılmak ama daha fazla eziyet etmek istemedim
 
RE: kaplumbağam 11 yaşında!!!

m._arslan' Alıntı:
[MissSevda]
Haklisiniz aslinda büyümez diye satiyorlar ama kocaman oluyor. Eger bahcesi olan varsa veya yeterince yeri olan varsa beslesin derim. Mesela bahceye böyle birsey olabilir.

böyle bir ortamda ısınma ve kış aylarında güneşlenme sorunu nasıl
çözülebilir ki?
[/quote]
kis aylarinda boyu 20 cmi gecmis olanlar o havuzda kis uykusuna yatiyor digerleride iceride akvaryumda kis uykusuna yatiyorlar. Bu yuzden bu havuzda bakanlara bu sorun olarak gelmiyor.
 
Bahçede havuzda yaşamları hakkında daha fazla bilgisi olan var mı? Akvaryumda filtreli ısıtmalı bir ortamda yaşıyorlar. Bahçede böyle bir havuzda bunlar olmadan yaşayabilirler mi merak ettim. Bizim canavarlar kasım 2008 de geldiler önce küçük akvaryumdalardı bir büyüğüne geçtik. Ama öyle hızlı büyüyorlarki o da artık küçük gelmeye başladı.
 
Gördüğüm bazı çalışmalarda havuzlar için de etkili bir filtrasyon sağlanmıştı ve sıcaklık da o bölgenin ikliminden dolayı sorun olmuyordu. Ancak Türkiye gibi 4 mevsimi bariz şekilde yaşayan ülkelerde sürekli havuzda bakmak sorun olabilir. Kışın hafif geçtiği Akdeniz, Ege gibi bölgelerde belki kış uykusuyla geçirebilir kışı ancak daha soğuk yerlerde ciddi problemler olabilir havuz ortamında.
 
Geri
Üst