Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam 2 gündür yemek yemiyor

ege41242

Yeni Üye
merhabalar 1 ay önce kardeşime bi kaplumbağa getirdiler bende sorumluluğu üstlendim bakamayacağı için evde orta boyda bi akvaryum vardı ona koydum taşlardan kuru alan yaptım termostatlı bi ısıtıcı aldım iç filtre aldım birde kuru alan için masa lambamı kullanıyorum ısı veren ve gün ışığı renginde olan bir lamba. hayvan yemek yiyordu 2-3 gün önce ama yemekten kesildi şuan ahm marka turtle stick ve karidesim var hiçbirini yemedi önceden elime geliyodu yem gördüğü için şuan hiç gelmiyor suya bıraksam bile yem suda kalıyor yemiyor hiçbi şekilde suya vitaminini de damlattım oda deep five reptivit modeli

Foruma hoşgeldiniz.

O taş kuru alan alttan soğuk verir ona alternatif birşey bulun. Burada örnekler mevcut.

Su 28 derece, kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Ampul klasik akkor 40-60 watt yada halojen 42-52-53 watt armut ampul olacak ledler ısı vermez.

Vitamini suya değil yiyorsa öğünün ilk yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin. Yemiyorsa ağzına 45 derece açıyla tutup damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. Bir hafta boyunca her gün 1 damla devam edin sonra bakalım.

Eczaneden gentagut göz damlası alın.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

kabuk boyunu yarın ölçüp yazacağım avcumun içinden bile küçük daha yavru termostatı 28 e ayarladım ampulume baktım 48 watt düz klasik lamba kuru alan için bayadır bakıyorumda internette uyacak bişey bulamadım birde yeni akvaryum almak istiyorum 100 lt civarinda ama durumum yok okadar şuanlık olursa ilk iş alacağım link atma şansınız varmı acaba kuru alan için

Kuru alan bölümünde arkadaşların attığı linkler var onlara bakın. Ben piyasayı bilmiyorum.

merhabalar cem bey kuru alandan sipariş ettim kaplumbağam daha 6 cm yemlerini hala yemiyor ama kuru alana dışkılamış anlamadım nası oldu birde suyun dibinde ters yatıyodu öldü sandım çok moralim bozuldu bi anda hareketlendi hayvan

cem bey akciğer enfeksiyonu olmuş herhalde hayvan belirtilere baktım cogu var yuzeye cikarken zorluk yasiyor dipte kaliyor nefes alırken gıcırdama sesi var yavru hayvan 28 derece degilmis 30 mus suyun sicakligini 32ye cektim vitamini dediginiz gibi yaptım ruj surer gibi daha antibiyotik tedavisi yapilmadigi icin su sicakligi 33 derece diyor ama benim termostatlı ısıtıcıda max 32 derece var evde bitane daha 25 wattlik termostatsız ısıtıcı var onla birlikte desteklemem mantıklı olurmu acaba hayvan birde geceleri kuru alanda duruyor ışığını kapatmıyorum korkudan soğukta durmasın diye bide ankarada oturuyorumda hangi veterinere götürmem makul olur bilginiz varmı acaba napmam gerek bu hayvana gözüme uyku girmiyor kabuk boyu 3.5 cm cok yanlis olcmusum

Son düzenleme:
cem bey akciğer enfeksiyonu olmuş herhalde hayvan belirtilere baktım cogu var yuzeye cikarken zorluk yasiyor dipte kaliyor nefes alırken gıcırdama sesi var yavru hayvan 28 derece degilmis 30 mus suyun sicakligini 32ye cektim vitamini dediginiz gibi yaptım ruj surer gibi daha antibiyotik tedavisi yapilmadigi icin su sicakligi 33 derece diyor ama benim termostatlı ısıtıcıda max 32 derece var evde bitane daha 25 wattlik termostatsız ısıtıcı var onla birlikte desteklemem mantıklı olurmu acaba hayvan birde geceleri kuru alanda duruyor ışığını kapatmıyorum korkudan soğukta durmasın diye bide ankarada oturuyorumda hangi veterinere götürmem makul olur bilginiz varmı acaba napmam gerek bu hayvana gözüme uyku girmiyor kabuk boyu 3.5 cm cok yanlis olcmusum
Akvaryum derecesi ile su sıcaklığını ölçün.
Hastaysa 32 yeterli. Lamba kaç watt? Lamba mesafesi kaç cm?

Yem yiyor mu? Eczaneden genta yada gentagut alın kullanımı hakkında bilgi verelim.

32 ye çektim sabit 32 de şuan gentagut damlasınıda aldım damlattım ağzına ruj sürer gibi bide gözlerine damlattım 1 damla 2 damla damlatmadım 10 saniye arayla fazla doz olmaması için forumdan cem beyin yorumlarına bakıp yaptım lambam 5 watt ikea masa lambası bugün lamba almaya gideceğim buda iyi sıcaklık veriyordu eski tip lamba kuru alanda 29-30 derece goruyordum ilk is lamba alacagim ama o lambayı hangi masa lambası kaldırır bulamadım ondan. hayvan gece kuru alanda uyudu simdi suya indi ama yarım yamalak yan yüzüyor bide sürekli duruyor suda az yüzüyor suda mı dursun kuru alandamı nası yapıcam hocam lütfen yardım edin aşırı tedirginim

Son düzenleme:
32 ye çektim sabit 32 de şuan gentagut damlasınıda aldım damlattım ağzına ruj sürer gibi bide gözlerine damlattım 1 damla 2 damla damlatmadım 10 saniye arayla fazla doz olmaması için forumdan cem beyin yorumlarına bakıp yaptım lambam 5 watt ikea masa lambası bugün lamba almaya gideceğim buda iyi sıcaklık veriyordu eski tip lamba kuru alanda 29-30 derece goruyordum ilk is lamba alacagim ama o lambayı hangi masa lambası kaldırır bulamadım ondan. hayvan gece kuru alanda uyudu simdi suya indi ama yarım yamalak yan yüzüyor bide sürekli duruyor suda az yüzüyor suda mı dursun kuru alandamı nası yapıcam hocam lütfen yardım edin aşırı tedirginim
5watt lamba olmaz. 42-52watt halojen ampul yada 40-60watt akkor ampul alacaksınız. Metal çanaklı ve taş(seramik) duylu herhangi bir masa lambası olur.

Su 28 derece sabit ısıda olacak. O 33 derece hadisesi ilacın doğrudan suya damlatılıp hayvanın sudan içmesi beklenerek uygulanıyor. 33 derecede antibiyotik aktif hale geldiği için o ısı uygulanıyor. Antibiyotikli su 12 saatte bir yenileniyor. 12 saat antibiyotikli 12 saat temiz suda duruyor.

Velakin hayvanın ne kadar içtiği belli olmadığı gibi çok ilaç harcandığı için verimli bir tedavi yöntemi değil. Hayvan tedavi süreci boyunca hep suda kalıyor.

Ağızdan uygulama buna göre daha uygun ve süreci kısaltıyor. Hayvan fazla streste kalmıyor.

Ağzına sabah akşam yiyorsa ilk stick yemine yemiyorsa ağzına 2 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Yemiyorsa haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

hocam getagutu 2 damla damlattım ruj sürer gibi sürdüm 3 damla bide philipsin 40w 470 lumen sarı ışığını aldım markette onu bulabildim tasarruf piramidinde f gösteriyor çok az tasarruf ısı veren model kıymayı haşladım ama suya koyunca kıymadan yağ geldi ondan sudan aldım su yağlanmasın hayvanı rahatsız etmesin diye şimdi yumurta haşlayıp deneyeceğim bu gentagutu kaç gün boyunca devam edeyim bide hocam hayvan yan yüzüyor çok telaşlandım nefes alırken kafayı one cikariyor

hocam getagutu 2 damla damlattım ruj sürer gibi sürdüm 3 damla bide philipsin 40w 470 lumen sarı ışığını aldım markette onu bulabildim tasarruf piramidinde f gösteriyor çok az tasarruf ısı veren model kıymayı haşladım ama suya koyunca kıymadan yağ geldi ondan sudan aldım su yağlanmasın hayvanı rahatsız etmesin diye şimdi yumurta haşlayıp deneyeceğim bu gentagutu kaç gün boyunca devam edeyim bide hocam hayvan yan yüzüyor çok telaşlandım nefes alırken kafayı one cikariyor
Lambanın fotoğrafını atın.

Hayvan düzelene kadar her gün gentaguta devam edin. Yan yüzmesi iyi değil akciğerde iltihap var onu kusup çıkarmalı. 1 hafta boyunca her gün 1 damla vitamin verin.

Yem yiyecek denemeleri yapın. Ne yerse ondan verin.

tamamdır deneyecegim ne varsa sabah aksam agiza ruj surer gibi 3 damla yapacagım kıyma ve yumurtayı denedimde yemiyor yemesi icin suya atıyorum hayvanın gorebilecegi bi sekilde baska bi yontem varsa lütfen soyleyin

Geri