Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam 5. kattan düştü

batuhan007

Yeni Üye
Öncelikle merhaba. Kaplumbağaları mı büyük bir akvaryuma koyunca akvaryumun temizlik işi arttı. Bu yüzden akvaryumu temizlerken kaplumbağaları mı hep balkona koyuyorum. Hatırlamıyorsam 24.11.2013 yani 7 gün önce yine kaplumbağaları mı balkona koydum. Akvaryumu temizledikten sonra balkona çıktım baktım bir tanesi yok. Telaşlanıp hemen aşağıya indim. Sırtının üstüne düşmüştü. Hemen alıp yukarıya çıkarttım. Temizledim. Başka bir yere koydum. 2-3 gün geçtikten sonra anladım kaplumbağam da iç kanama yok fakat kabuğu kanamıştı. Şimdi 7 gün oldu sadece elime alınca suyunu değiştirince ve bulunduğu yeri hareket ettirince tepki veriyor. 7 gündür yemeklerini yemiyor. Ağzını bile açmıyor. Elime alıyorum yemi ağzına götürüyorum başka çare bulamıyorum. Bir de yarasına batikon ile krem sürüyorum.
NOT: Kaplumbağam 6 yaşında.

Lütfen cevap yazın. Ne yapabilirim?

Cvp: Kaplumbağam 5. kattan düştü

Çok geçmiş olsun ya çok üzüldüm :(

Kaplumbağa bence şoka girmiş, o yüzden yemek yemiyor ve iç kanamada olabilir ki inşallah yoktur. Batikon sürüp kuru alanda bir müddet bekletin hemen suya koymayın. Eğer iç kanama yoksa toparlar bence. Tekrardan geçmiş olsun. Ha bu arada kanama oldugu icin suyunu sık değiştirmenizde fayda var diye düşünüyorum.

Öncelikle geçmiş olsun bu olaylarda veteriner hekime başvurmak doğru olabilir

geçmiş olsun bir resmini çekip gönder duruma bakalım ona göre tavsiyemiz olsun.

dışkı rengine bak bordoya çalan renk varsa iç kanama. kırmızıya yakın ise anüs bölgesinde kanama olabilir.

Düştüğü an direk ölmemesi bile büyük şans, geçmiş olsun. Benim şahit olduğum, Kaplumbağalar 3-4 hafta kadar aç kalabiliyor telaşlanma, şoka girmiştir, yarası da iyileşince yem yemeye başlar.

Geçmiş olsun.
Kabuk için resim göndermeni öneririm.
Suyu sürekli steril tutmalısın.

Geçmiş olsun da kaplumbağalarını balkon hariç başka koyulacak yer yokmuydu ve madem düşebileceği boşluklar felan var onları kapatıp öyle bıraksaydın

Geri