Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam 6 saattir hareket etmiyor

kapluş_35

Gümüş 4 Üye
Akciğer Enfeksiyonu olduğunu anladım sıcak suya koydum hala tepki vermiyor Lütfen Yardım edin

sudan çıkarıp bakın eğer kolları sarkıyorsa ölmüştür eğer ölmediyse hemen antibiyotik tedavisine başlamalısınız ısıtıcıyı 30 dereceye ayarlayın su seviyesi fazla olmasın yorgun olduğundan yüzmeye gücü yetmeyebilir antibiyotik tedavisinin nasıl yapılacağını ve dozunu tam bilmiyorum arkadaşlar yardımcı olacaktır inşallah yaşıyordur

Cvp: Kaplumbağam 6 saattir hareket etmiyor

tedaviyi uygulamaya başladım ona rağmen hareket etmiyor

sıcak suya koydum demişsin de kaç derece suya koydun? Isıtıyım derken hayvana haşlama sakın Gözleri sürekli kapalı mı?

eline al kabuğundan tut bacakları ve kolları sarkıyor mu sarkıyorsa ölmüştür

Bence acilen veterinere götürmelisin

Geçen sene talihsiz bir kaza yaşamıştım, kapluşlardan birisinin ayağı filtre su girişine sıkışmıştı ve uzunca bir süre orada kalmıştı, sudan çıkardığımda gözleri kapalı ve kollar ile bacakları aşağı sarkık bir şekilde duruyordu, ama nefes alıp verişini bacaklarının üstünden görebiliyordum, bence kaplumbağaların ölüp ölmediğini test etmek için "kollarının ve bacaklarının hereket edip etmemesine" bakılmamalı, yani "kolları sarkıyorsa ölmüştür" demek yanlış bence.

sefa karın boşluğundaki hareketi anlamak için iyi bir göz lazım. :bb: tabiki söylediğin üzere bu bacak sallama hadisesi ile ölmüş demek değil, bunun akabinde kuru alana konup aşağı yukarı 12 saat civarı beklemek gerek, bu aşamada ölmüşse vücut sertleşiyor. bu süreyi kısaltmak için güneş veya ısıtıcı lamba altına koyulabilir. ben bunun yanında göz kapağını da yarım aralayıp öyle koymuştum. gözde bir oynama yoktu kapak sabitti böylece bu verilerle öldüğünü anladım. zaten hayvan o haldeyken suda durması direk boğulma ve ölüm olur.

Aynen abi, zaten hayvanı sudan çıkarıp kuru alana bıraktım, 6 saat sonra geldiğimde ayağındaki şişlikten başka hiçbir anomali yoktu, şişlikte bir süre sonra kayboldu zaten.

An itibariyle gözlerini açtı şimdi 6 saat kuru alanda bekletiyim ?

seda ısıtıcı lamba açık dursun. kuru alanda dursun hayvan bunalırsa kendi aşağıya iner zaten. aslında uvb olmasa da bir uva ampulün olsaydı daha çabuk düzelirdi. iştaha geldiğinde de yemine vitamin damlatırsan toparlama konusunda bayağı bir aşama kaydedersin.

Cem bey maalesef ısıtıcı lambam yok yarın almaya gideceğim ve vetenire göndereceğim gözlerine elimi yaklaştırınca tepki vermiyor ama ayaklarında falan sertleşme yok

çalışma masası lamban varsa normal ampul tak o da iş görür. olmamasından iyi

ölmüş olabilir

ölmemiştir bence. ancak durumu iyice vahim :S

Geri