Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam 75 cm yükseklikten düştü

Barbaros

Yeni Üye
Kaplumbağam ben evde yokken 75 cm yükseklikten düşmüş ben eve geldim ve onu buldum fakat bulduğumda içeri çekilmişti ama ben onu geri suya koyunca yüzmeye başladı ve harketli tek sıkıntı yemek yemesi 1 öğündür yemek yemiyor internette gördüğüm için suyunu azalttım şimdi bu olay saat 14.00 da yaşandı

Akvaryumun fotoğrafını atabilir misiniz nasıl düştü ona önlem alalım.

Hayvan düştüğünde korkar birkaç gün çekingen davranır.

Eğer iç kanama geçirdiyse durum kötü.

Hayvanda hareketsizlik ve iştahsızlık var mı gozlemleyin.

Dışkısında bordo renk var mı onu kontrol edin.

Akvaryum fotoğrafına gerek yok ben onun için önlem aldım bazı büyük taşları üst üste koyup tam kenara koyduğum için oldu büyük ihtimal ben düşmez diye düşünmüştüm
Gerek olmadığına nasıl karar veriyorsun.

Akvaryumda zaten taş kullanmıyoruz. Belliki bilgin yok kaplumbağa bakmak hakkında. Sana yardımcı olmaya çalışıyorum Akvaryum fotoğrafını atman gerekli.

Güzel kardeşim bak sana azar çekmek seni yargilamak sana laf söylemek icin istemiyorum fotoğrafı.

Hayvan kaçtıysa akvaryum yanlıştır.

Önlem aldım diyorsun. Önlem aldığın şey hayvana zarar verebilir.

Akvaryumda başka zararlı bir ekipman dekor malzeme vs olabilir.

Ekipman eksikliği olabilir.

Fotoğrafa gerek yok diyip bilmişlik taslaman yanlış. Dün bu durumun aynısını yaşadık konu sahibi bizi anlayınca hak verip özür diledi.

Sorunları çözmen içinde sana en kolay, en sağlıklı ve en ucuz çözümleri de yazacağım.

Güzel kardeşim bak sana azar çekmek seni yargilamak sana laf söylemek icin istemiyorum fotoğrafı.

Hayvan kaçtıysa akvaryum yanlıştır.

Önlem aldım diyorsun. Önlem aldığın şey hayvana zarar verebilir.

Akvaryumda başka zararlı bir ekipman dekor malzeme vs olabilir.

Ekipman eksikliği olabilir.

Fotoğrafa gerek yok diyip bilmişlik taslaman yanlış. Dün bu durumun aynısını yaşadık konu sahibi bizi anlayınca hak verip özür diledi.

Sorunları çözmen içinde sana en kolay, en sağlıklı ve en ucuz çözümleri de yaz

Ekli dosyalar

• chatgpt-1756309598308.jpg
    chatgpt-1756309598308.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 23
Abi bu akavaryum sayılmaz geçici bir yer maddesi durum düzelince yenisini alicam

Bu akvaryum olmaz temiz bi akvaryum kurmak lazım ekipmanda eksik düzgün kuru alanda

Şimdi gıda kabı al ona kuru alan yaparsın turtle123 örnek atar

53w seffaf ısıtma lambası lazim kuru alanı ısıtmak için kuru alan 30dk 32-33derece olacak

Su ısıtıcı lazım suda 27-28 derece olacak

Bu akvaryum olmaz temiz bi akvaryum kurmak lazım ekipmanda eksik düzgün kuru alanda

Şimdi gıda kabı al ona kuru alan yaparsın turtle123 örnek atar

53w seffaf ısıtma lambası lazim kuru alanı ısıtmak için kuru alan 30dk 32-33derece olacak

Su ısıtıcı lazım suda 27-28 derece olacak
Biliyorum en kısa zamanda yapıcam

Bunu md izmir satıcısından mı aldınız. Oradan almayin. Yaptıkları yuvalardan hayvan kaçıyor. Sattıkları bir tane düzgün malzeme yok.

30 veya 50 litrelik gıda kabı alın. Çarşıda 200tl ye bulursunuz.

Kuru alan şuan idare eder ama çim kaplama veya taş kullanmıyoruz normalde. Çim pislik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden oluyor. Taş ise soğuk yiyip akciğer enfeksiyonuna neden oluyor.

Dediğim gıda kabı yüksek ondan kaçamaz.

Sonbahara girdik havalar soğuyacak. Su ısıtıcı ve ısıtma lambası gerekli. Isıtıcı olmadan bu kışı atlatmaları zor.

Bütçenize uygun bir su ısıtıcı alın. Eğer Bütçeniz varsa bunu alın. Bunu hem akvaryumu büyütünce de kullanırsınız hemde yatay olarak şu içine tam batacak şekilde kullanılabiliyor.

Isıtma lambası olarak sadece bunu kullanıyoruz. Çarşıda ampulünü 20 30tl ye bulursun. 42Watt olanı 20cm mesafeden uygun. Mesafeye göre 28 veya 52 de alınabilir.

Metal Çanaklı masa lambası ile konumlandırın.

Örnek:
IMG-20250824-WA0000.jpg

Bunu md izmir satıcısından mı aldınız. Oradan almayin. Yaptıkları yuvalardan hayvan kaçıyor. Sattıkları bir tane düzgün malzeme yok.

30 veya 50 litrelik gıda kabı alın. Çarşıda 200tl ye bulursunuz.

Kuru alan şuan idare eder ama çim kaplama veya taş kullanmıyoruz normalde. Çim pislik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden oluyor. Taş ise soğuk yiyip akciğer enfeksiyonuna neden oluyor.

Dediğim gıda kabı yüksek ondan kaçamaz.

Sonbahara girdik havalar soğuyacak. Su ısıtıcı ve ısıtma lambası gerekli. Isıtıcı olmadan bu kışı atlatmaları zor.

Bütçenize uygun bir su ısıtıcı alın. Eğer Bütçeniz varsa bunu alın. Bunu hem akvaryumu büyütünce de kullanırsınız hemde yatay olarak şu içine tam batacak şekilde kullanılabiliyor.

Isıtma lambası olarak sadece bunu kullanıyoruz. Çarşıda ampulünü 20 30tl ye bulursun. 42Watt olanı 20cm mesafeden uygun. Mesafeye göre 28 veya 52 de alınabilir.

Metal Çanaklı masa lambası ile konumlandırın.

Örnek:
Ekli dosyayı görüntüle 13786
Evet Md İzmir'den aldım attığınız örnek gibi yapıcam bende en kısa sürede zaten

Ama cidden sonbahara girdik. Kışa kadar hasta olmazsa iyi.

Yavrular çok hassas.

Mümkün olan en kısa sürede halledin.

Geri