Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam akvaryumunda sürekli suyun içinde yemek yemiyor :(

kolajist

Yeni Üye
arkadaşlar, bir süre önce bir arkadaşımın 9 aylık kaplumbağasını sahiplendim, kendisi sürekli teraryumun içinde bakmış. ben burada okuduğum değerli bilgilerle ona bir akvaryum oluşturdum, herşeyini aldım (ıstıcı, filtre, gün ışığı floresanı, ayrıca ıstıcı lamba, kuru alan..) ama kaplumbağam sanırım çok mutsuz :(...1 haftadır geçici akvaryumundaydı, dünden beri kendi akvaryumunda ve sürekli suyun içinde kuru alana kesinlikle çıkmıyor, yemlerini dünden beri yemiyor... kuru alana tırmanma merdivenini keşfetti ama merdivene su seviyesinde tırmanıyor, asla suyun dışına çıkmıyor. dünden beri yem de yemedi çok korkuyorum :(

Bu arada 1 haftadır geçici akvaryumunda da kuru alanına hiç çıkmadı :(

RE: acil! kaplumbağam akvaryumunda sürekli suyun içinde yemek yemiyor :(

Kuru alana çıkmaması bir problem oluşturmuyor istediği zaman çıkacaktır zaten çıkışı keşfetmiş ama kuru alanın üstüne denk gelen kapak falan varsa çıkmamasına neden olabilir tedirgin olur ve çıkmaz eğer kuru alanın üstü açıksa zamanla alışıp çıkacaktır yem yememesinin nedenı ortam değişikli bana göre bazı kapluşlar ortam değiştirdiğinde yeni ortama alışıp uyum sağlayana kadar yem yemiyorlar ona da alışacağını dusünuyorum ama siz takip edin yine de bir de hayvanın ve akvatyumun fotoğrafını koyarsanız daha iyi olabilir dogru bilgi için

Cvp: acil! kaplumbağam akvaryumunda sürekli suyun içinde yemek yemiyor :(

şu an fotoğraf yükleyemiyorum, ama biraz anlatayım. 65 cmlik bir akvaryumda 9 aylık kaplumbağam tek başına, kuru alanı pen plax kuru alandan, bu üçgen şeklinde yeşil ve plastik. kayalığı var el ayası büyüklüğünde ve kuru alan merdivenine tırmanabilmesi için yapay bitki var ki onu çok sevdi cidden. filtre ve ısıtıcı...çok teşekkür ederim bu arada biraz daha bekleyelim madem :) ama çok korkuyorum kabuğu yumuşayacak mantar olacak vs diye..

RE: acil! kaplumbağam akvaryumunda sürekli suyun içinde yemek yemiyor :(

Yumuşama hemen gerçekleşmez daha önce yem yiyormuydu

Cvp: acil! kaplumbağam akvaryumunda sürekli suyun içinde yemek yemiyor :(

evet yani geçici akvaryumunda yem yiyordu, orada su seviyesi daha alçaktı teraryumdan çıktığı için bir anda suya bırakmak istememiştim hem de bu sırada sistemi kurmak istedim. dün yeni evine geçtiğinden beri yem yemiyor ve 2 gündür aç :(

Öncelikle hayvan yeni yerine adaptasyon aşamasında. Yanında fazla bulunmamalı. Biraz stresten uzak akvaryumu keşfetsin.

Bunun dışında yüzüşü su yüzeyine çıkışı nasıl? Yani bir zorlanma var mı? Kasları uzun süredir yüzmediği için gelişememiş ve tembelleşmiş olabilir. Yani suyu yavaş yavaş yükseltmek gerekebilir.

Cvp: kaplumbağam akvaryumunda sürekli suyun içinde yemek yemiyor :(

duygu burada bir detay yakalamış. gün ışığı florasanı için kapak kullanıyorsan. bu hayvanın ürkmesine ve kuru alana çıkmasına engel olur. akvaryumun tepesi açık olmalı. aslında o florasana gerekte yok. ısıtıcı lamba 10-12 saat açık kalmalı. 40-60 watt düz ve bulabilirsen buzlu cam olanı makbuldür. adaptasyon sürecinde yer değişikliği yanında sahip değişikliği yani tanımadığı yüzde etkendir.

öncelikle çok teşekkür ederim cevaplarınız için, hayır kapak kullanmıyorum ayrı compact floresanım var. dünden beri yemek yiyor kaplumbağacık :). ama kuru alanına henüz çıkmadı bakalım bekliyorum ama bir iki gün daha çıkmazsa başka şeyler denemem gerekecek :(

Kuru alana çıkması konusunda acele etmeyin. Hatta uzun bir süre verin alışması konusunda. Kuru alanında uygun ekipman ve şartlar bulunuyorsa çıkacaktır. Belki de siz ortamda bulunmuyorken çıkıyordur. Ayrıca Cem'in bahsettiği kapak konusuna dikkat etmek lazım. Ben hiç kapak kullanmadığım için kapaklı ve kapaksız tecrübesine sahip değilim ve yorum yapamayacağım ama bana mantıklı geldi. Etkiliyor olabilir.

arkadaşlar, müjdeyi vermek istedim, şu an kaplumbağam kuru alanının keyfini çıkarıyor, çok şükür 1 haftanın sonunda kendine geldi. çok teşekkür ederim yardımlarınız için ayrıca burada paylaştığınız değerli bilgiler için, bu sayede ona yüzebileceği bir ortam verdim :).

Hadi hayırlı olsun diyelim. Kaplumbağanıza da sağlıklı uzun ömürler

Çok uzun bir adaptasyon süreci olmadı. Sevindim.

Geri