Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam arka ayaklarını hareket ettiremiyor

ecrin

Yeni Üye
kaplumbağamı geçen hafta cumartesi günü aldım iki gün önceye kadar bir sıkıntısı yoktu fakat iki gündür düzgün yürümediğini, hareket oranının azaldığını, kuru yerde aşırı fazla durduğunu ve kuru yere çıkarken zorlandığını benim yardımım olmadan çıkamadığını gözlemledim. az öncede arkadaki iki ayağını da hareket ettiremediğini sürüklediğini gördüm. ayrıca geçen günlerde suya ters şekilde düşmüş uzun süre öyle kalmış sanırım geri dönememiş sizce nesi var??

kaplumbağamı geçen hafta cumartesi günü aldım iki gün önceye kadar bir sıkıntısı yoktu fakat iki gündür düzgün yürümediğini, hareket oranının azaldığını, kuru yerde aşırı fazla durduğunu ve kuru yere çıkarken zorlandığını benim yardımım olmadan çıkamadığını gözlemledim. az öncede arkadaki iki ayağını da hareket ettiremediğini sürüklediğini gördüm. ayrıca geçen günlerde suya ters şekilde düşmüş uzun süre öyle kalmış sanırım geri dönememiş sizce nesi var??
Su kaplumbagalarında ters durmak kötü bir durum.
Yuvanın ve hayvanın fotoğrafını atarmısınız.
Isıtıcısı ve ısıtıcı lambası var değilmi?

Yok aldığım yer gerek yok dedi

Ekli dosyalar

• IMG_2165.jpeg
    IMG_2165.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 16
Yok aldığım yer gerek yok dedi
Aldıgınız yer dolandırıcının tekiymis kaplumbaganız sarı yanaklı denilen tür. Hayvana büyük bir akvaryum ısıtıcı ve ısıtıcı lamba alın eğer bunları yerine getiremeyecekseniz lütfen hayvanı sahiplendirin

peki anladım fakat benim takıldığım ayaklarını neden kullanamadığı

hatta arka parmaklarını hareket ettiriyor ama uyurken falanda kabuğuna çekmiyor yada çekemiyor

yok hayır kabuğunu geçmiyor kabuğunun en üst kısmının bir kısmına gelmiyor su
Su seviyesini yükseltin ama yüksekte olan alan kuru kalsın.
Evde halojen 52 watt ampül varsa masa lambası gibi birşeye takın ama dikkat edin duyu seramik olsun erir yoksa ampülü o kuru kalan alanın üstüne ayarlayın oraya sıcaklık verin 30 32 derece arasında olsun yuvayı da sıcak bir yere koyun petegin yanı gibi

Ampül hayvana çok yakın olmasın 10 15 cm kadar yukarda olsun sıcaklıga göre

Su seviyesini yükseltin ama yüksekte olan alan kuru kalsın.
Evde halojen 52 watt ampül varsa masa lambası gibi birşeye takın ama dikkat edin duyu seramik olsun erir yoksa ampülü o kuru kalan alanın üstüne ayarlayın oraya sıcaklık verin 30 32 derece arasında olsun yuvayı da sıcak bir yere koyun petegin yanı gibi
başka önerebileceğiniz bir şey var mı

Geri