Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam aşırı hareketli

ecemkudeki

Bronz 5 Üye
Merhabalar,

7.5- 8 cm bir su kaplumbağam var. 9 aylık civarı.

son zamanlarda eskiye gore asırı hareketli. Büyüdükçe mi bu sekilde oluyor yoksa bir seyi eksik mi yapıyorum diye endişelendim.

akvaryumu silis kumu, aydınlatması ve ısıtıcısı tam. Yemeklerinide buraya danışarak aldım ve Dogru ölcüde veriyorum. Temizliğine de dikkat ediyorum.

suyun üzerinde baya çırpınıyor sanki hep aç. ben akvaryumun yanından geçer gecmez ya da köşeden beni görür görmez baya bir çırpınıp heyecan yapıyor. İletişim kurma şekli mi yoksa ekstra bir sey mi yapmam gerek. Henüz daha marul veya dışardan bir sey vermeye tam alıştıramadım.

her gun veya ne kadarda bir yemi ısında sebze vs vermeliyim?

teşekkür ederim.

Hareketli olması iyi, bu büyüme potasına girdiğini gösteriyor. Sadece aşırı efor harcaması bünyesini zayıflatır. Onun için üşümemesine dikkat edin.

Hayvan yem istediği için deliriyor. Yemini öğünbaşı 1 adet artırın. 8 cm kabuk boyuna gelince tek öğüne düşeceksiniz. O vakit 10-12 adet verin.

Her türlü sebzeyi deneyin. Roka, tere, reyhan gibi kokulu bitkiler hariç. Karnabahar verecekseniz. Haşlayıp verin.

Geri