Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam balığı ısırdı.

mithat

Bronz 2 Üye
Arkadaslar az once kaplumbagalarimin yanina bir copcu bir vatoz ve bir de melek baligi attim. Bilen arkadaslar var daha once de 2 lepistes koymustum onlarla gayet guzel uyumlulardi fakat kaplumbagamin biri melek baligini 4 kez isirdi kafasindan govdesinden ve kuyrugundan daha sonra isirmayi birakti baliga bir sey olmadi cunku kaplumbagalarim daha kucuk yalniz garip olan melek baligi surekli o kaplumbagamin pesinde hic ayrilmiyo sizce kaplumbagam korkuyo mu cok tedrgin gibi melek baligini almali miyim baska bir yere ? Ozellikle cem ve emre sizin bilgilerinizee cok ihtiyacim var :s

RE: kaplumbagam baligi isirdi ??

Melek balığı genelde geçimsizdir. Aralarındaki bu sorun bitmeyeceği gibi diğerlerinede yansıması çok yakın olabilir. Kaplumbağada bir süre sonra sadece ona değil diğerlerinede tacizde bulunur.

Ayırma işlemini melekle başlatmak gerekecek.

Melegi kesin aliyorum ozaman ? Kaplumbaga benim icin onemli balik degil bu durumdan kaplumbagam zarar gorur mu sizce kesin ayirmali miyim melek baligini ?

Oradaki canlıların hepsi önemli. Melek ile anlaşamadığı kesin. Onu ayırmak şart. Balığa zarar verme ihtimali olduğu gibi balık yüzünden stresede girebilir.

Ancak balık deneyimi ilk başında belirttiğimiz gibi olumlu sonuçlanmayacak görüşündeyim. Biraz serpilince diğerleride ayrılmak zorunda kalacaklar.
En azından kayıp yada yaralanma olmadan farkedildi.

eğer kaplumbağalar şu an diğer balıkları ellemiyorlarsa bile biraz büyüdüklerinde sorunlar başlayacaktır bence en iyisi baştan ayırmak bende bir ara çok düşündüm alayım mı diye ama sonra vaz geçtim şimdi daha da büyüdüler yakalasalar beni bile yiyecekler gibi geliyor :)

Inanki lepisteslere hicbir sey yapmiyorlar ben kendim gordum ama melek cins cikti alcam onu simdi

Cvp: RE: kaplumbagam baligi isirdi ??

mithat' Alıntı:
Inanki lepisteslere hicbir sey yapmiyorlar ben kendim gordum ama melek cins cikti alcam onu simdi

ben de onu diyorum zaten :) eğer şu an ellemiyorlarsa bile büyüdüklerinde sorunlar çıkacaktır

Simdi baktimm alismis gibiler birbirlerine eski duzen devam melek kendi halinde bizimkilerde yuzuyor benim icin kaplumbagalarim rahat etsin de baliklar onemli degil :))

Cvp: RE: kaplumbagam baligi isirdi ??

mithat' Alıntı:
Simdi baktimm alismis gibiler birbirlerine eski duzen devam melek kendi halinde bizimkilerde yuzuyor benim icin kaplumbagalarim rahat etsin de baliklar onemli degil :))

çok yanlış bir yorum ne demek balıklar önemli değil , kaplumbağaların her ısırığında veya tacizinde balıklar da acı çekmiyor mu en başında çoğu kişi bu durumu size belirtti , şimdi lepistesle iyi anlaşıyor diyorsunuz ama bir kaç ay sonra lepistese saldırınca ne olacak her canlıya saygı duymalısın bence her canlıyı ayrı ve kendi doğal ortamına uygun bir şekilde bak derim

Ilginc bir yorum oldu acikcasi gulumsedim.. :) bizim yediklerimz ne oluyor balik tavuk onlarda illaki canli degil mi ve farkinda misiniz bilmiyorum dogal ortam demissiniz ee bende olabildigince dogal ortam olusturmaya calistim yanilmiyosam kaplumbagalar dogal ortamlarinda balik yiyorlar saygilarimla.

Cvp: kaplumbagam baligi isirdi ??

bir melek balığıyla senin yediğin balık bir mi kardeşim doğal ortamına uygun derken de keşke onlara uygun bir ortam hazırla dediğimi anlasaydın seninle tartışmayacağım dostum nasıl olsa anlamayacaksın . sana aklımdaki bir sözü yazayım "Bilmezlikten gelmek, irfanın; bilgiçlik taslamak, cehlin eseridir"". Ahmet Selimden bir söz. umarım o canlıların hiç biri zarar görmez hayatta başarılar

Umarim zaten burasi tartisma yeri degil paylasim yeri ki ben asla zarar gormesi taraftari degilim iyi aksamlar

Cvp: kaplumbagam baligi isirdi ??

emre gerekeni anlatmış. balıkları beslerim dersen küçük bir akvaryum daha alıp bakabilirsin. ama şu an için melek balığını iade etmekten başka çare gözükmüyor. lepisteste yenilirse en güzel tarafı olan kuyruk belasından yenir loş ışıkta yem gibi gözüküyor. akvaryuma kuytu alan olacak bir taş, süs veya kil anfora vs. koyabilirsen balıklara saldırmaları durumunda balıklar kaçarak kendilerini koruyabilirler. kaplumbağanın içine giremeyeceği şekilde olsun.

ipek, küçükken sorun olmasa da dediğin gibi tosbanın büyük olması durumunda suya konulan herşeyi yem olarak algılayacağı için saldırıp öldürmesi olağan durum.

Geri