Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!balabull' Alıntı:misssevda evet bence de bundan herkes bir ders cıkarmalı ve bu hayvan ticaretine engel olmak icin en azından anavatanı farklı olan bir türün bakımını ustlenmemeli. ne kadar cabalasak da yarar yerine zarar veriyoruz hayvanlara. ayrıca ben akvaryumdan ozellikle cıkardım balkonda dolassın biraz diye. cunku balkonda onun cıkmasını onleyecek sekilde iç tarafa donuk mermer kısımlar vardı . hala anlayabilmiş degilim orayı nasıl astıgına. ama olan oldu bir kere. belki dun bulabilseydim ilaçla ilgili bu bilgiyi belki de hayatta olurdu simdi Babür. uzgunum... bari acı cekmeden olseydi bana bir teselli olurdu ama hayvan gozumun onunde acı ceke ceke oldu. en cok da buna uzuluyorum. bassaglıgı dileyen arkadaslara tesekkur ederim. Babürü bana bir arkadasım vermişti. hemen hemen 1 yasındaymıs bana geldiginde ama ufacıktı gunde bir stickle beslemiş arkadas akvaryumcunun tavsiyesine uyarak. ben bir canın sorumlulugunu almanın hassasiyetiyle gereken akipmanı aldım , gerektigi gibi de besledim, vitaminidir , murekkepbalıgı kemigidir vs elimden geldigince hicbirseyini eksik etmemeye calıstım. hatta arkadas olsun diye ona 2 kaplus daha almıstım ama bir tanesi hastaymıs sanırım zaten aldıgım gun kuru alana cıktı ne yedi ne icti, vitamin verdim fayda etmedi 10 gun icinde öldü. digerini (Fındık)özellikle ben seçmiştim, çok hareketliydi bir ara hasta oldu antibiyotik tedavisi uyguladım iyilesti ama sonra tatile giderken arkadasıma emanet ettim. arkadas pek dikkat etmemiş. suyu azalmıs , ısıtıcı patlamıs, hayvan tekrar usutmustu geri aldıgımda, yemek yemiyordu. bir sure sonra mucize eseri yemek yemege basladı ama bir gun ansızın öldü.ama ben en cok Babürü sevmiştim ne yalan soyleyeyim, o farklıydı sanki , 1 yasına kadar ölüm fanusunda yasamıs olmasına ragmen cok dayanıklıydı, cok cabuk buyudu ve daha doyamadan öldü. benim ilk evcil hayvan deneyimimdi yasım 25 olmasına ragmen. ister istemez olumsuz etkilendim tabii...yeni bir kaplus almayacagım. o da bir can ve ben istemeden de olsa ne onların üzerinden para kazanan ac gozlu tuccarlara para kazandırmak ne de bilmeyerek bir canı incitmek istemem.