Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam bana alışmadı

Kachaow

Yeni Üye
Petshoptan aldığım kırmızı yanaklı su kaplumbağam bize alışamadı. Alalı 2 ay oluyor. Elimle yem vermeye çalışıyorum aç olsa dahil sadece bakıyor yemiyor. Ben suya yemi bıraktıktan sonra izliyorum o zaman dahi beni fark ediyorsa yemiyor gitmemi bekliyor. Odamda olmadığım zamanlar kuru alanına çıkıyor geldiğimi fark ettiği an kendini suya atıyor. Sabahları uyandığımda kuru alanına çıktığını görüyorum hafif bir kıpırdamamda tekrar suya atlıyor. Ne yapmam gerekli şu sıralar iştahı da kaçtı. Sürekli olarak stick yem verdiğim için sıkılmış mıdır? Karides sevdiğini öğrendim ama petshoplarda çok fazla küçük dostum için malzeme bulamıyorum suyunu 3 günde bir değiştiriyorum henüz Filtre ve ısıtıcı almadım odam güneş görüyor akvaryumu da peteğin yanına koymayı düşünüyorum su yüksekliğim 10 cm civarında ısıtır diye düşünüyorum neler yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz

Foruma hoşgeldiniz.

Yeni ortama giren hayvanlarda alışma süreci olur. Yine de sıcakkanlı hayvan tavrı beklemeyin. Elden yeme olayı zamanla oluşur bu size güven duymaya başladığında olacaktır.

Gereksiz elinize almayın bu da stres kaynağıdır o algıyla sizden uzak duracaktır.

Kuru alanda her boyda ve en alışık hayvanda kaçar. Kuru alan tehdide açık su güvenli alandır. Olur ki alanda görürseniz odaya yavaşça hareket ederek girin ve ona doğru bakmayın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası elzem malzemeler bunlar mutlaka olmalı.

Akvaryumda mı bakıyorsunuz?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu

Kullandığınız yemin ismi nedir?

Foruma hoşgeldiniz.

Yeni ortama giren hayvanlarda alışma süreci olur. Yine de sıcakkanlı hayvan tavrı beklemeyin. Elden yeme olayı zamanla oluşur bu size güven duymaya başladığında olacaktır.

Gereksiz elinize almayın bu da stres kaynağıdır o algıyla sizden uzak duracaktır.

Kuru alanda her boyda ve en alışık hayvanda kaçar. Kuru alan tehdide açık su güvenli alandır. Olur ki alanda görürseniz odaya yavaşça hareket ederek girin ve ona doğru bakmayın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası elzem malzemeler bunlar mutlaka olmalı.

Akvaryumda mı bakıyorsunuz?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu

Kullandığınız yemin ismi nedir?
evet 35x30x17 boyutunda akvaryumumuz var
kabuk boyu 5-6 cm
yemi de aşağıya bıraktım

Ekli dosyalar

• kaplumbik.jpg
    kaplumbik.jpg
    349.2 KB · Görüntüleme: 21
  • yem.jpg
    yem.jpg
    329 KB · Görüntüleme: 21
Düz dikdörtgen bir akvaryum almanız lazım bu uygun değil. Buna su ısıtı sığmaz. Yeterli su yüksekliği imkanı da vermiyor.

Taş kuru alanda uygun değil hayvan alttan soğuk alır.

Renkli taşları çıkarın bunlar salınım yapıyor.

Yem olarak stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Bir de sera, tetra ve dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Ahm'yi serin bir yerde saklayın 6 cm kabuk boyunu geçince programa eklersiniz. O vakit mineral yem olarak tropical biorept W yemi de alacaksınız.

Lamba yoksa amazonda uygun lamba buldum bunu alın.

Düz dikdörtgen bir akvaryum almanız lazım bu uygun değil. Buna su ısıtı sığmaz. Yeterli su yüksekliği imkanı da vermiyor.

Taş kuru alanda uygun değil hayvan alttan soğuk alır.

Renkli taşları çıkarın bunlar salınım yapıyor.

Yem olarak stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Bir de sera, tetra ve dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Ahm'yi serin bir yerde saklayın 6 cm kabuk boyunu geçince programa eklersiniz. O vakit mineral yem olarak tropical biorept W yemi de alacaksınız.

Lamba yoksa amazonda uygun lamba buldum bunu alın.
Kuru alan su ısıtıcısı ve filtre iiçin de alabileceğim uygun ürün var mıdır link atabileceğiniz,akvaryum boyut olarak mı küçük tam anlayamadım zemini düz çünkü ,suyu ne kadar doldurmam gerekiyor, zemini için silisyum kum uygun mudur

Akvaryum ufak. Buna uygun filtreler ufak güçte ve hiçbir iş görmez. Kibrit kutusu kadar süngeri var. Su ısıtıcı da dediğim gibi. Ekipman olsa hayvana yer kalmayacak.

Isıtıcı için 15 cm su derinliği lazım. Akvaryum yüksekliği o kadar zaten.

Kum için payda yok.

Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider. Su ısıtıcı ve filtre buna uygun olarak alınacak.

Kuru alan örnekleri burada mevcut.

Ana sayfa>aksesuar ve ekipmanlar >kuru alan bölümünü inceleyin bazı arkadaşlar link atıyor.

Akvaryum ufak. Buna uygun filtreler ufak güçte ve hiçbir iş görmez. Kibrit kutusu kadar süngeri var. Su ısıtıcı da dediğim gibi. Ekipman olsa hayvana yer kalmayacak.

Isıtıcı için 15 cm su derinliği lazım. Akvaryum yüksekliği o kadar zaten.

Kum için payda yok.

Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider. Su ısıtıcı ve filtre buna uygun olarak alınacak.
Akvaryum yüksekliği 35 cm uzun kenar 30 cm diğer kenar ise 17 cm ince ve yüksek zaten beni 3 ay idare etmesi yeter yavru daha 5 cm yüzeceği derinliği sağlayabilirim sadece filtre ve ısıtıcı yeri sıkıntılı şuan bununla idare etmem gerekiyor altarnatif uygun bi çözüm yok mudur

Kış aylarına girdik su ısıtıcı ve ısıtma lambası elzem malzemeler. Yoksa hayvan üşütüp hastalanır.

Kısa boylu su ısıtıcılar var. Kaliteli değil ama hiç yoktan iyidir.

Geri