Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam bana alışmadı

Merhabalar,3 şubat 2025 de bir su kaplumbağası aldım ısıtıcı yok.Konuya girelim benim kaplumbağam elimde kafasını içeri sokuyor ama bir süre sonra kafasını çıkarıp elimde koşuyor (sanırım oyun oynuyor) . Ve yere bıraktığım zaman elime alacağım zaman kafasını içeri çekip sonra bazen duruyor. Ve elimi uzattığım zaman koşarken bazen duruyor bazen kaçıyor ve elimi önüne koyunca yön değiştiriyor. Lütfen bana nasıl alışacağını söyler mısınız???

Moderatör tarafında düzenlendi:
Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanlar soğukkanlı canlılardır. Bunlardan kedi, köpek gibi bir tepki beklemeyin. Hayvan korkuyor.

Hayvana akvaryum su ısıtıcı, kuru alan, ısıtma lambası ve filtreden oluşan bir sistem kurun. Akvaryum ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre gider.

Dışarıda gezdirmeyin, kir toz göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Su onun için güvenli alandır. Yemleme zamanı hareketlenip yaklaşır. Yem dışı zamanlarda da sizi gördükçe gelecektir o vakitler vermeyin.

Yem olarak stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Bir de gammarus olacak. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Geri