Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam bana küstü mü?

Barbie-sena06

Altın 1 Üye
arkadaşlar ben diş doktoruna gitmek zorunda kaldım.kaplumbağam ninjanın kuru alanındada yem vardı 2 gün önce koyduğum.sabah var diye koymadım.ama benle küsmüş galiba nere gitsem tersine gidiyor.ve taşın arkasına saklanıyor.hayır ölecek diye korkuyorum.lütfen yardım edin.iyi günler.

Cvp: kaplumbağam benimler küs mü?

kaplumbağanın küsme gibi bir huyu olduğunu sanmıyorum. ama sena sen hayvanı sanırım çok sık eline alıyorsun ve çok uğraşıyorsun. bence hayvanı kendi haline bırak nereye girmek istediğine bırak kendisi karar versin. demek ki girdiği yerde daha rahat ediyor. bunu değiştirmeye çalışma yoksa hayvan senden daha çok kaçar. bence bir süre sadece yem vermek için ona gözük. senin yem verme amacıyla geldiğini anlasın böylece. o zaman sana yavaş yavaş alışır.

Seni gördüğünde ters yöne gitmesi tamamen korunma psikolojisi adına yapılmıştır. Bu tür hayvanlarda küsme eğilimi göremeyiz. Sen daha önceden de bahsettiğimiz ortamı yaparsan onun için, su içerisinde daha rahat ve güvenli hissetip bol bol yüzecektir.

Ayrıca yem verildikten 2 saat sonra yenmemişse alınıp atılmalı. Bu kuru alan için geçerli. Eğer suya atılan yem yenmemişse yarım saat sonra alınıp atılmalı. Tabi yem kuru alanda değil suda verilmeli. Isınmayan kuru alana çıkmak istemeyecektir ve çıkmamasıda sağlığı için iyidir.

Hepinize birer birer ayrı ayrı çok çok teşekkür ederim.Ne kadar yardımcı oldunuz bir bilseniz.Allah sizden razı olsun.Özge'nın tavsiyelerine uyarak yem verirken görünceğim.Ve iyi bir alan oluşturup,ve eğer yemini 1 saat boyunca yemiyorsa alıp atacağım.Tekrardan teşekkürler,Allah sizden razı olsun.Bol kapluslu günler,kapluslarınıza da bol saglıklı günler:t65y:

bu hayvanlar küçükken balık akıllı olurlar. her gün yüzünü göstermelisin. sana bu şekilde alışır. aksi halde yabancılar. hatta ilk başlarda giydiğin giysinin farklı olmasını bile yabancılar. ben iki farklı gözlük taktığımda dahi yabancılıyorlardı. büyüdükçe hafıza gelişimide artıyor. buna rağmen uzun dönemli gözükmezsen gene yabancılama söz konusu. ben mayıs haziran arası 40 gün kardeşlerim baktı onlarda günde bir kez 5 dakika gözüküyorlardı geri kalan zamanda yalnızdılar. geldiğimde yabanileşmişlerdi. sıfırdan ilk almış gibi başladım. elden yemeye takriben 3 haftada alıştılar. şimdi Allah bozmasın, üç ahbap çavuşuz. kısaca bu alışma sürecinde korkup strese girerek uzaklaşma normal bir durum.

Anlıyorum Cem Bey.O Zaman ona her gün en az 3-4 saat görüneyim.Ben size bir soru daha sormak istiyorum Cem Bey.Çünkü biliyorsunuz diye düşünüyorum.Her neyse,ben Ninja'yı ölüm kabından alıp ölüm kabından daha büyük içinde kaplumbağama yeterli kadar su bulunan ve içinde taş bulunan bir kaba koydum.Cd kabından ve halı kaydırmazdan bir kuru alan oluşturdum.Ama ne yazık ki oraya çıkmıyor.Ki en iyisini yapıyor.Ben küçük,ağazı açık bir akvaryum gördüm 20 Tl.Ondan almaya karar verdim.(Eminim beni ve kaplumbağamı en az 5 ay idare edebilir.) Tabii birde filtre ile ısıtıcı alacağım.Size sorularım şunlar;
-Kaplumbağama yaptım yaşam alanı uygun mu?Değilse bir yavru kaplumbağa için uygun fiyat açısından bir kuru alan tavsiyesinde bulunur musunuz?(Taş küçük geldi.)
-Isıtıcı markası olarak önerebileceğiniz en uygun marka nedir acaba?
Hepinize iyi günler sevgili kapluş severler :gathering::d050::horse::yuppi::bangin:

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Sena, bu konuyu bir kez ve her noktasına dikkat ederek okurmusun. Bu hayvan için gereken su hacmini orada göreceksin. Şimdi sen sürekli uygun olmayan bir ürün alacaksın ve bu olmaz diyeceğiz. İçinede tabi ona uygun ve olması gerekene uymayacak ekipmanlar alınca onlarda çöp olacak. Yaptığın masrafa yazık. Sen bize gördüğün akvaryumun ölçülerini yazarsan sana uygunluğu hakkında bilgi veririz. Sana şu an kullanabileceğin tek hazır kuru alan linkinide vermiştim, sorduğun sorunun yanıtını kontrol ettin mi?

Isıtma lambası konusunu çok hızlı halletmelisin. Aksi halde hayvan hasta olacak. Kuru alanı kullanamamasıda ayrı problem zaten.

Bunun daha büyüğünü aldım demen uygun olanı lmış olman anlamına gelmiyor yani. Sana yazdığım ölçüleri camcıya yaptırsana. Git adama 50*40*40 bir akvaryum yap bana de. Bunu çok pahalıya yapmazlar. İçine pahsettiğim hazır kuru alanı koy. Buna uygun filtre ve ısıtıcı öneririz. Sen bize en iyisi hangisi dersen hem ısıtıcı hem filtre için sana Eheim derim. İçine kum vs de alabilirsin. Eğer doğru ve 1-1,5 yıl idare edecek bir sistem istersen sana hepsini yazarız. Ömürlük akvaryum kuracak durum yok sanırım. Sana önereceğimiz tek kaplumbağa için olacak.

Zaten bnm bi tanıdıgım yer var bana 20 tllik akvaryumu 15-10 tl yapıyor.Adam ustası olmus.Bugünde oraya giderim.Akvaryum biter.İçine filtre ve ısıtıcıyı da alırım.Ama yardım ederseniz çoook mutlu olurum.Tabii derecede olacak bana önerdiğiniz kuru aalan petshoplarda bulunur mu.Çünkü ne yazık ki internet satıs adreslerine güvenemiyorummm.

RE: kaplumbağam benimler küs mü?

20 TL lik akvaryum yerine ölculerini yazman daha aciklayici olur. Kuru alan konusunda ne önerildi bilmiyorum ama turtle bank, pier veyada topper ise istanbulda her petshopda bulunmuyor. Ankara icin Cem abi sana yardimci olabilir

Juen petten herkes alışveriş yapıyor. Şimdiye kadar bir sorunla karşılaşan olmadığı için önerdim. Tabi kargo gelince yolda bir şey oldumu diye ürüne bakmakta fayda var. Ama araştırılırsa pet shoplarda da bulunur.

Akvaryumun hacmi önemli. Ona göre ne alınması gerekir söyleriz. Çünkü hacim ne ise ona uygun filtre ve ısıtıcı söyleyeceğiz.

Anlıyorum.Tabii şuanda ne yazık ki bir akvaryumum bulunmadığı için bir şey söyleyemiyorum.Bu durum benim kalbimi çok kırıyor.Kaplumbağama her baktığımda sanki ona eziyet çektirmişim gibi geliyor.Ayrıca kaplumbağam benimle küs mü derken mecaz anlamda söylediğimi belirtmek istiyorum arkadaşlar..

sena ankaradasın cepa bauhausa git veya baban götürsün. lamba bölümünde phillips marka beyaz renk kıskaçlı lambayı al. sonra ampul bölümünde koridorun ortasını geçince orada ecolite marka 52 W halosoft ampul var ondan bir kaç tane yedek için al. camı buzlu olanı alacaksın. şeffaf camlı olanı da var. onu alma. ben petshopların iç birinde turtle bank görmedim. ama birkaç yerde turtle pier satılıyor. 50 küsür fiyatı var. bazıları daha pahalıya satıyor. bunun büyük olanı max 30 cm yükseklikte eğer alırsan, alacağın akvaryumun enine uyumlu olsun. hazır akvaryum alırsan babanla al. hem pazarlık hemde taşınması için baban lazım.

baban askerdi sanırım. eskişehir yolundaki çayyolu karşısındaki lojmanlarda mı oturuyorsunuz.

Teşekkür ederim Cem Bey.Ve hayır orada oturmuyoruz...

Geri