Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Bana Küstü.

MahHüs

Yeni Üye
2 tane su kaplumbağam var. Yaklaşık 9 aydır birlikteyiz. Neredeyse her gün odaya adımımı attığımda beni gördüklerinde adeta suyun içinde sevgi gösterileri yapıyorlardı. Ancak şu son 3 günde su kaplumbağalarımdan bir tanesi beni görünce hiç tepki vermiyor. Sürekli akvaryumundaki kuytu köşelere saklanıyor. Eskiden çok hareketliydi. Sizce sorun ne olabilir?  :neydi: :/

Cvp: Kaplumbağam Bana Küstü.

Benimde şuan baktığım 1 yaşındaki kaplumbağam neredeyse beni bu hobiden soğuttu. Kuru alana çıkmıyor, beni görünce fırtına gibi kaçıp kafasını sağa sola vuruyor, resim çektirmiyor, dış filtre emiş borusuna takılı süngeri parçalıyor yiyor ve inatla yerinden çıkarıyor. Yemlerle oynuyor, tek lokmada rahatlıkla yutacağı yemi bir saat ağızında geveleyip heryere dağıtıyor. Nasıl daha kötü bir evcil olurum diye uğraşıyor neredeyse hayvan. Bende 1 senedir nasıl daha iyi bakarım diye uğraşıp para saçmaya devam ediyorum...

Hayvanı eline aldın mı hiç veya agresif davranış gösterdin mi ? Bunları yaptıysan hayvan strese girip çekingen davranır ve suda güvenli olan köşeye kaçar.

Cvp: RE: Kaplumbağam Bana Küstü.

cem' Alıntı:
Hayvanı eline aldın mı hiç veya agresif davranış gösterdin mi ? Bunları yaptıysan hayvan strese girip çekingen davranır ve suda güvenli olan köşeye kaçar.

Evet elime aldım. Peki bu durum düzelir mi?

Unutunca düzelir ama hiçbir zaman cana yakın bir evcil hayvan beklemeyin. Bu hayvanlar vahşi doğası gereği hiçbir zaman tamamen güvenip rahat tavırlar sergilemez. Korkup kaçmaları saklanmaları normal.
Aynı zamanda dikkat edin bu davranışlar hastalık belirtileride olabilir.

Kuru alan ısısı uygun sıcaklık derecede değilse kuru alana çıkmaz.

Genel akvaryum temizliği ve sağlık kontrolü harici ele almıyoruz. Bu tepki 1 gün ile iki hafta arası sürebilir. Yemi suya atıp uzaklaş. Arada hayvana görün ama göz teması kurma ilgilenmiyormuş gibi yap. Eline almayacağına kanaat getirdiğinde eski haline dönecektir.

Aklı erecek boya geldiğinde tepki olarak akvaryumdaki herhangi bir ürüne zarar da verebilir. Bunun harici akvaryumda da rahat olmak ister istemediği veya rahatsız olduğu şeyleri ya parçalar yada akvaryum köşelerine doğru iteleyip yer açar. Onun için gereksiz ve süs amaçlı ürünleri koymamanız yerinde olacaktır.

Cvp: Kaplumbağam Bana Küstü.

Su kaplumbağam şuan daha iyi, artık kuytu köşelere saklanmıyor. Ancak çok hareketsiz ve sanki alt kabukları biraz pembeleşmiş. İştahı iyi her attığım yemi yiyor. Sizce bir hastalığımı var? :neydi:

Havalar daha sıcak dolayısıyla o pembelik hayvanın büyüdüğüne işaret. Kılcal damarlar kabuğu besliyor.

Hayvanın psikolojisi daha düzelmedi. Temkinli davranıyor.

İki kere eve geç gelince ve evde kimse olmayınca yem saatini geçirdim. Resmen yüzüme bakmıyor iki gündür. Attığım yemleri nerdeyse havada kapan hayvan bi nazlı nazlı gidip yiyor. Hep göz teması kurardık şimdi ben hariç her şeye bakıyor. Gerçekten küstü mü anlamadım

Öyle karakter atma durumları oluyor. Tabi her hayvan için geçerli değil. Bir iki gün ile çok kızmış ise bir haftayı geçkin sürebilir. Ama olay basit düzeyde çabuk biter.

Geri