Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam bayılıyor

btlstr

Yeni Üye
Ağzını açıyor sonra bayilip kalıyor kafası dışarıda sonra yine ayılıyor hareket ediyor yine bayiliyor. Dünden beri suan veterinerde vet inceliyormus. Sizce akciger enfeksiyonu mu? Ne yapmaliyim? Yuzerken dipte yuzemiyordu bu cigerlerinde su mu birikmis demek ne demek? Bana yardım edin vetten daha bilgili olabilirsiniz lütfen

Burnu ya da alt kabuğunda kırmızılik yok. Bi haftadır mama yemiyor ve durgun.

Ağzını esniyor gibi açıyor sanırım malesef akciğer enfeksiyonu.. baktığınız ortam nasıl ? Su ısısı akvaryum kuru alan?

Suyun dibine batamamasi akciğer enfeksiyonundan mi

Suyu sıcak oluyordu iki günde bir guneslendiriyodum evin ısısı da sıcakti suan vet gozlemliyecekmis. Vakit kaybediyor gibi hissediyorum yardim edin

Suda ısıtıcı var mı? Siz güneşlendirmeyeceksiniz hayvan istediği zaman o ihtiyacını karşılar ama bunun için düzgün bir ortsm kurmak zorundasınız.. Veteriner hekimin gözlemlemesi gereken birşey yok hayvan hasta tedavi edilmesi lazım ama suyun ısısının ISITICI ile yüksek olması gerekli

Hayvan ileri derecede akciğer enfeksiyonu. Bu konuda bilgisi olan hekimden uygun antibiyotik tedavisinin alınması gerek. Hayvan hekimde mi evde mi ?

Hangi şehirdesin ?

Eskişehir kaplumbağa hekimde

Kaplumbağam küçük baya

Ilk bayıldı öldü sandık ve suyun içindeydi birden cirpindi yuzeye cikti hemen kuru alana cikardim bayilinca bogulmasindan korkuyorum

Akvaryum ve ekipmanların neler hepsini detaylı yaz. Ona göre yapacaklarını söyleyeyim.

Cem abi şuan için imkan yok sanırım en azından bir masa lambasıyla ısınmayı sağlamalı?

Kaplumbağam dün hastalandı bu sabah yolculuk yapacağım için dun gece arkadasima verdim arkadasimin da kaplumbagasini goturdugu vet vardi bu sabah ona götürdü ben kaloriferin uzerinde isitiordum su isisini kontrol ediyordum oda isisi 25 civari su biraz daha sicak oluyordu akvaryumu var isiticisi lambasi yok guneslendiriyordum

Veterinerde kaplumbaga

Bakım şsrtlarınız çok kötü.. Acilen ısıtıcı filtre ve düzgün bir kuru alan gerekli lambayla birlikte kalorifer üzerinde akvaryum ilk defa duydum.. Hayvana scil ihtiyaçlarını vermeniz gerekli

Akvaryum hariç hiçbirşey yok elinde. Ölçüsü nedir ?

Şimdi alacakların su ısıtıcı, kuru alan, kuru alan için 40-60 W eski armut tip ampullerden alıp çalışma masası, deveboynu veya en iyisi kıskaçlı lamba alman. Bunlar olmadan iyileşemez. Su 30 derece kuru alan 33 derece olmalı. Güneşlendirme veya kalorifer üstü olmaz bu sebeplerden hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş.

Bunları hemen temin ettikten sonra veteriner hekimden 1 ml'lik şırınga içinde uygun antibiyotiği al. Gerekli ekipmanları aldıktan ve uygun ısı değerlerini sağladıktan sonra hayvanı hekimden antibiyotikle beraber al.

İştah olmadığına göre hayvanı eline alıp başını dik vaziyete getir. Ve şırıngadan çay kaşığına bir damla damlayıp ağız çevresine sür. Eğer hayvan ağzını açtığında damlatabilirsen bir damla ağzını açmıyor ise iki damla damlatırsın. Az da olsa yutacaktır. Bunu hergün yapacaksın. Bunun haricinde bulabilirsen sera reptilin veya jbl aqua vitamin damlalardan alıp antibiyotikten uzak bir saatte 2 günde bir ağzına damlat. Bu iştahını açıp kırgınlığını azaltır. Antibiyotikten uzak saatte ver. Bu işlemler sonrası hergün bir defa önüne bir tane stick yem at. Yarım saat içinde yemezse al ve çöpe at. Yem olarak kullanacakların sera raffy p ve raffy I yemler olsun. Geçmiş olsun.

Enfeksiyona bağlı gözde şişlik varsa ona müdahale edebilirsiniz ilaçla ve vitamin verebilirsiniz başka siziin yapabilceğiniz birşey yok. Hem hayvan veteriner hekimde şuan. İyileşse bile ki şuan ordaki şartlarıda bilmiyorum bu bakımla yaşaması güçleşir..

Cvp: kaplumbağam bayılıyor

Her tedavinin kilit noktasi gerekli sartlarin saglanmasidir, bu konuyu okuyun mutlaka
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
Veteriner neyi gozlemliyecek nerde gozlemliyecek onu hic anlamadim

Arkadaslar veteriner akciger enfeksiyonu var ve ya yok diyemem demis yollamis bana direk ilacı ve miktarini yazabilecek biri lazim

Bayildigi icin kafasi su altinda kalirsa boğulur diye korkuyorum ama antibiyotik ile su icinde durmasi gerekiyormus galiba nasil ayarlicam

Suyun ısısı yüksek olmalı bu tedavide yukarda yazılmıştı dozajlar.. Isıtıcı olmadan iyileşmez!

Cvp: kaplumbağam bayılıyor

Zaten antibiyotik konan su kafasini gecemeyecek sekilde olacak 33 derece burnunu cikartinca nefes alabilecek yani
Her vet. hekimi arayin derim bu hayvanin boyuna gore uygun antibiyotigi soyliycek biri cikar mutlaka

Geri