Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam benden çok korkuyor

kapluşcilek

Bronz 4 Üye
Selam arkadaşlar yeniyim :smile: ama bi sorunum var. Kaplumbağamı daha alalı 3 gün oldu bana çok alışmıştı. ama bu gün nedense çok garip davranıyor. Beni gördüğünde resmen deliriyor saklanacak yer arıyor akvaryumda bi tane kaya var onun altına girmeye çalışıyor. Elimi biraz uzattığımda yine korkuyor biraz kabuğunun içine çekiyor kendini. Sizce nedeni ne olabilir?

Cvp: kaplumbağam benden çok korkuyor

Hayvan daha alışma sürecinde, ilk günlerdeki durgunluğu size alıştığından falan değil farklı yaşam koşulları yüzünden küçük bir şok geçiriyordu muhtemelen, kendine geldikçe de normal kaplumbağa davranışları sergilemeye başlamış, bu süreçte yapılacak en iyi şeyler hayvanı rahat bırakmak ve ürkütücü davranışlarda bulunmamak...

bendede ayni sorun var kaplumbalari alali bi gun oldu benden cok korkuyolar hemen kaciyolar :D

Kaplumbağalara ortama alışmaları için zaman gerekiyor. Sefa' nın dediği gibi fazla alakadar olmayın. Kendilerini zamanla daha güvende hissederler. Ancak hiç bir zamanda bir evcil hayvan gibi sıcak olmayacaklarını bilin.

bana bir tek foruma hoş geldin demek kaldı.

aslinda sicak hayvanlar cunku arkadasimin kaplusu cok sicak davraniyodu eline alinca hic kacmiyodu arkadasimi gorunce hemen onun yanina gitmeye calisiodu

Fatih` büyük ihtimalle arkadaşın kaplumbağasını uzun zamandır besliyordur ve elden besliyordur. Hayvanın sürekli arkadaşına doğru yüzmesinin sebebi yem istediğidir. onun haricinde kaplumbağalar bir sürüngen sonuçda.
Sürüngenlerin hemen hemen hepsi soğukkanlı (Poikilotherm) canlılardır. bu canlılar vücudlarının iç sıcaklığını düzenleyecek bir mekanizmaya sahip değildirler.
Bu anlattığım biraz ayrı bir konu ama hayvanlar kişisel olarakda soğukkanlıdırlar.

teşekkürler :D hı bide sıcakkanlı veya soğukkanlı davranmaları karaktere bağlı değil mi

Evet farklı davranışlara sahipler. Bazısı cesurca gelir elden yemi alır, bazısıda gider gelir bir türlü yemi alamaz. Bunun gibi farklı hareket sergilerler.

birisi onu korkutmuş olmalı

peki kaplumbağam korkunca onu nasıl sakinleştirebilirim ben kabuğunu biraz okşuyorum yaptığım doğrumu ?

Siz hiç dokunmayın. Yemleme haricinde yaklaşmayın. Genel olarak ürkek yapıdalar. Bazıları daha cesur olabiliyor. Benim sadece odamdaki çizgili kaplumbağam kuru alanda kendini sevdiriyor. Diğerleri suda dahi başına çok zor dokundurtuyor. Bu hayvanlar benimle yaşayalı bir seneyi geçti.

bide ablam olmasa kaplumbağam daha az korkucak ablam eline alıp duruyo ablama bırak korkuyo diyorum ablamda yoo korkmuyo ki hiç rahatsız olmuyor diyor sonra bende ele alınmayı sevmiyorlar sadece mecbur kalırsak almalıyız diyorum sonra da yoo diyor sinir oluyorum ablama

Buradan kendisini bilgilendirebilirsiniz. Düşünsenize küçücük hayvan isteği dışında boyunun kat kat yüksekliğinde havaya kaldırılıyor. Nasıl strese girmesin.

kedilere nankör derler kaplumbağalar bunun ağababasıdır. sadece yem için sırnaşır. gerisinde bana dokunmayan bin yaşasın der. biraz büyüsün ablanın elini ısırdığında bir daha dokunmayacaktır. tabi o anda acıyla elini havaya kaldırıp inşallah hayvanı uçurmaz. :smile: çünkü elini ısırdımı suya sokmadan bırakmıyor. bir de deki salmonella bakterisi taşır. o açıdan hayvana dokunma veya akvaryumla uğraştıktan önce ve sonra elinizi iyi yıkayın.

ısırırsa çok korkarım ben yaa :D hele de bırakmazsa :D ablam korkmaz ısırınca belki ama bi daha dokunmaz :D

Geri