Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam benden korkuyor

finten

Bronz 2 Üye
Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum.
üç aydır kaplumbağa bakıyorum. Bu hayvan bana asla alışmıyor. Alışmıyor dediysem de sohbet muhabbet beklemiyorum hayvandan en azından beni gördüğünde kuru alandan atlayıp kaçmaması lazım gibime geliyor. Bu arkadaşı ne zaman elime alsam ( ki bunu da tedavi amaçlı vitamin verme devit sürme gibi sebeplerle yapıyorum) sanki canına kast ediyormuşum gibi beni ittiriyor elleriyle. Ya arkadaş üç aydır beraber yaşıyoruz sana bir şey yapacak olsam coktan yapardım olayları neden bu kadar abartıyorsun.

Ben bu hayvanla tavla atalım istemiyorum en azından beni görünce kaçmasın herkes keyfine baksın istiyorum sonuçta aynı odada yaşıyoruz. Bizimki durmadan resetleniyor. Bu ara iyiydik bugün sırtına devit sürdüm yine kanlı bıçaklı olduk hiç haz etmiyor su an benden. Zaten sürekli ısırıyor da beni bence onun benimle bi sıkıntısı var ben baska acıklama bulamadım

Ben bu hayvanla ne yapabilirim en azından düsmanlığımızı nasıl bitirebilirim arkadaslar yardım edin lütfen

Bu hayvanlar soğukkanlı ve içgğdüleri ile hareket eden canlılar. Dolayısıyla kendilerini her anlamda tehlikede hissederler. Büyüdükçe özgüvenleri artar ve savunmaya geçer, ısırmaya çalışırlar.

Bu ele alma işi bitinceye kadar böyle gider. Sonrasında ele alınmayacağını anladığında stres yapıp tepki vermez. Yemi vermeden önce kutuyu sallayıp gürültü yapın. O sese odaklanıp yem verileceğini anlayarak yaklaşır.

Şu an sorun ele alınması.

Bu hayvanlar soğukkanlı ve içgğdüleri ile hareket eden canlılar. Dolayısıyla kendilerini her anlamda tehlikede hissederler. Büyüdükçe özgüvenleri artar ve savunmaya geçer, ısırmaya çalışırlar.

Bu ele alma işi bitinceye kadar böyle gider. Sonrasında ele alınmayacağını anladığında stres yapıp tepki vermez. Yemi vermeden önce kutuyu sallayıp gürültü yapın. O sese odaklanıp yem verileceğini anlayarak yaklaşır.

Şu an sorun ele alınması.
yem verirken sorun olmuyor zaten koşa koşa atlıyor ama ilaç sürme vs gibi durumlarda kavga kıyamet. Teşekkür ediyorum bilgiler için

Geri