Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Benden Korkuyor :(

ScampSoul

Gümüş 5 Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
124
Kaplumbağam'a odamdaki paladaryumda bakıyorum.Bazen odama girdimde güneşlendiğini görüyorum.Yanına yaklastıkca tetikte gibi aşşapı doqru hareketleniyor yanına geldiğimde ise suya inmiş oluyor.Kendini suda güvende hissediyorlarmıs kaplumbağalar, her zaman yemini bakımını ben yapıyorum.Yemini atıyorum.Ağzına alıp hemen arka tarafa gidiyor.Kaplumbağama nasıl kendimi sevdirebilirim ?
(sacma oldu ama )
 
O bence sizi seviyor da o onun huyu... Her kaplumbağa(nadiren inmeyeni vardır) kuru alandan bir an korkup inebilir... Yavaş girince ben korkmuyor... Ani olunca atak yapıyor.... Yavaş olarak odaya başkası girerse yine atlıyor suya. Kapıyı gözetliyor yani ve giriş ani olursa hemen farkedemiyor kimin girdiğini... Yem yerken de yemi alacağınızı düşünüyor olabilir... Benimki normal yemi patileriyle avucuma tutunaak avuıcumda da yer ama kocaman bir kıvırcık marul attım mıydı kıtlıktan çıkmışa dönüyor atlı kovalıyor gibi gözü dönüyor ve kaçıyor. Birazını ısırıyor birazını saklamaya uğraşıyor sanki alacağım... Ben bakınca yemiyor kıpır kıpır dönüyor... Yemi eğer akvaryum dışında onu yanıma gelmeye alıştırma uğraşlarında kutudan çalarsa kaçacak delik alıyor yemi aldıktan sonra. Onu suya sadece benim koyacağımı kendi giremeyeceğini bildiği halde benden kaçıp su arayışına giriyor yakalayıp suya atıyorum.
 
Benimki bile ara sira halen suya firlar içeri girdigimde, bazende hiç kipirdamaz yani anlik birsey diye tahmin ediyorum. Elina artik hiç suya firlamiyor o iyice alisti ama yemi agzina vermeye çalisincada korkuyor.
 
benimkiler de ilk aldığımda öyleydi yerlerini benimsemeye başlayınca biraz yem yemeye başlamıştılar ben gelince suya giriyorlardı ama artık 1 yıl oldu bana alıştılar tam tersine ben gelince su yüzeyine çıkıyorlar yani önemli olan yerlerine alışmaları değil size alışmaları diye düşünüyorum illaki bi süre sonra sizden korkmazlar :)

Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
Elinizden yemeye başlasalar bile kuru alandayken sizi gördüklerinde suya atlamaları normal. Kendilerini koruma iç güdüsü ile ve sizi gördüğü zaman yem vermenize şartlandığı için suya atlar direkt. Sudayken zaten biraz ilgilendiğinizde sizden korkmadığının farkına varabilirsiniz :)
 
Geri
Üst