Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam beni görünce kurbağa taklidi yapıyor

Emre06

Yeni Üye
kaplumbağam bir kurbağa misali gıdığını şişirip şişirip bırakıyor bi sorunumu var acaba yoksa normalmi?

Isiyi dengelemek icin olan hareketten bahsediyosunuz heralde normaldir

Kaplumbagalar kurbaga taklidi yapmaz :)

Cvp: kaplumbağam beni görünce kurbağa taklidi yapıyor

:) :) :) :) Alisarp 'Kaplumbagalar kurbaga taklidi yapmaz' bu cümlen bitirdi beni :) hepimizde oluyor o olay Emre Bey

Emre bey kaplumbagayi tiyatro sanatcisi gibi yazinca bende ne diyeyim yasarcan :)

sürüngenler soğuk kanlı canlılardır. vücutlarında ısı dengesini ayarlamak için çene altlarını kullanırlar. gıdısındaki kılcal damarlarla kanı vücuda pompalarlar. kuru alanda durup ısındıklarında bu hareketle serinlemeye çalışırlar. suda yaparlarsa aynı şekilde vücut ısılarını su ısısı ile eşitlemeye çalışırlar bu da üşümelerini azaltır. enerji kaybını minimuma indirir. yani bir nevi radyatör görevi vardır.

Çok teşekkürler Cem Abi hiç bilmiyordum o amaçla yaptıklarını Ağustosta kuru alanda çok yapıyor bu hareketi

Kuru alan ısısıda ölçülmeli. Sık yapıyorsa belki normalden 1-2 derece yüksektir.

Benimkilerde hem kuru alanda hemde kafasini sutan cikartip bakarken sisiriyor ?her halleriyle cok tatli ve ilginc hayvanlar seviyorum onlari

Geri