Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam beni takip ediyor😊

Anonimbirisi

Yeni Üye
Merhabalar herkese,yaklaşık iki haftadır benimle olan yavru bir su kaplumbağam var ve onunla vakit geçirmeyi çok seviyorum bazen kabından çıkmak istiyor ve müsaade edip güvenli alanlarda gezmesine izin veriyorum adeta bir bebek çok heyecanlı ve meraklı :) yanına oturduğum zaman gezerken benim yanıma gelip üzerime tırmanıyor ve bazen sadece duruyor bazende ayakları uzatıp uyuyor aynı zamanda yer değiştirdiğim halde takip edip buluyor ,benim çok hoşuma gidiyor bağ kurduğumuzu düşünüyorum sizlerinde düşüncelerini merak ettim :))

Ona yemek verdiğiniz için size güvenir.

Hayvanı fazla yuvasından çıkarmayın. Ayakları kuru alanda yürümeye uygun değil ayrica yerden soğuk ve pislik kapar.

Ben yumurtalama donemi geldiğinde biraz dolaşsın diye çıkartıyorum. Temiz ve sicak bir zeminde gezmesine izin veriyorum.

Isıtma ekipmanlarını aldınız mı? Yuvanın şuan durumu nedir?

Temiz bir çarşaf üzerinde ortam ısısı iyi olma koşuluyla belli durumlarda çıkarılabilir.

Üstünüze, yatağa, koymayın bu hayvanlar salmonella taşır. İdrar bırakabilir. Zaten suda yaptıkları için üstleri bir miktar idrar kaplıdır.

Geri