Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam benim görünce sürekli kabuğunun içine giriyor

melody9790

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar. ben yeniyim ve konuyu nereye açmam gerektiğini bilmiyorum doğru yere taşırsanız sevinirim.

dün arkadaşım bir kaplumbağa aldı.. onu görünce sürekli kabuğunun içine giriyo. sadece onu görünce değil herkesi görünce öyle. bugün denemek için yere koyduk odadan çıktık ve 10 dakika kadar sonra geldik kapluş ortada yoktu.. neden böyle yapıyordur.
benim de bir kapluşum var. altı gün önce aldık. o da geldiğinden beri hiç bir şey yemedi yediremiyorum. kış olduğu için öyle oluyormuş diye okudum nette ama bugün ağzına yemi alıp bıraktı neden yemiyordur yani sadece kışdan dolayı mıdır?
şimdiden teşekkür ederim:smile:

bende yeni aldım 1-2 hafta oldu plastik kapta baktım bikaç gün çok durgundu sonra ısıtıcılı akvaryuma geçince rahatladı bikaç gün içinde yem yemeye başladı şimdide elimden yiyor gayet rahat.

alışır yani biraz zaman ver

Cvp: RE: kaplumbağam benim görünce sürekli kabuğunun içine giriyor

dicolele' Alıntı:
bende yeni aldım 1-2 hafta oldu plastik kapta baktım bikaç gün çok durgundu sonra ısıtıcılı akvaryuma geçince rahatladı bikaç gün içinde yem yemeye başladı şimdide elimden yiyor gayet rahat.

alışır yani biraz zaman ver

hımm peki teşekkür ederim:smile:

Buyuk ihtimalle arkadasin da sende olum fanusunda(plastik kap) bakiyorsun bunu acilen degistirmelisinyoksa kaplumbagalariniz sorunlari da zamanla buyuyecek simdi link veremiyorum siteyi biraz arastirin nasil bakilacagi anlatiliyor zaten bircok konuda oncelikle omurluk 100 litre bir akvuryum isitici filtre almali ve bir kuru alan yapip spot lamba takmalisin

Cvp: kaplumbağam benim görünce sürekli kabuğunun içine giriyor

foruma hoşgeldin. hayvan yeni ortama geldi ve yeni insanlarla temas halinde bu alışma süreci alır. bu dönemde iştahsızlık görülebilir. gerekli ekipman ve akvaryum temini ile birlikte alışma süreci kısalacağı gibi hastalanma riskide azalacaktır. bu linki incele ve eksiklerini sen ve arkadaşın bir an önce temin edin.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Benimde ikinci aldigim kapluşum sizinki gibi urkek ve yemiyordu. Akvaryumdan cikarip ayri kaba aldim bir gun boyunca dokunmadim icine attigim yemleri yemisti. Akvaryuma dahil ettim. Simdi elimden yemeye basladi. Urkekligi kucuk olmasindan yada ortam degisiminden olabilir yada kis uykusu surecinde de olabilir dikkat etmek lazim.

Cem in verdiği konuyu okuyup eksikleri tamamlamalı. Bu hayvanın sağlığı için gerekli. Hayvanın şu anki ortamınıda belirtirseniz eksikleri söyleriz.

Bunun dışında hayvanı bir süre akvaryumda kendi haline bırakıp ortamına ve kuru alana alışması sağlanmalı.

Bunun dışında alışma evresi olsun olmasın hayvan akvaryumdan zaruri haller dışında çıkarılmamalı. Yani akvaryum temizliği ve hastalık durumlarında çıkarılabilir ve bu esnada da akvaryum suyu koyulmuş olan bir kapta beklemeli. Bunun dışındaki şartlar hastalık ve stres sebebidir.

Hayvanın yem yememesi ya alışma evresinde olduğundan yada su ve kuru alanın yeterli ısıda olmamasından kaynaklıdır. Hastalıkta sebeplerden biridir.

Tamam hepimiz az cok hayvan bakmayi biliyoruz fakat fazla abartmamak lazim 3-5 saatte depresyona girip intihar edecek degiller her canlinin alisma suresi olur bu bakicinin kendi yontemine kalmis bisi. Kimse tutupta tek ayak ustunde cezalamdir beklet vs gibi seyler soylemiyor. Petshop lardaki sartlar dusunulecek olursa bir kac saat akvaryum disinda kalmasinin hic bir zarari olmaz.

Kucuk hayvanlarin akvaryum disinda bulundugu ortamda mikrop kapma riski cok daha fazladir, ayrica akvaryuma alismasiniistedigimiz hayvani kisa sureli disari farkli ortama tasimak alisma surecini uzatacaktir mantiken.

Diger taraftan kendileri icin faydali fakat insanlar icin zararli olabilecek 'salmonella' bakterisi tasirlar. Mecburi durumlar disinda hayvana ve akvaryum malzemelerine temas edilmemeli, temas halinde temas edilen bolgeyi antibakteriyel sabunla bol suyla yikamali.

pervin bu konuda yanlışın var bizim baktığımız ortamda hayvanlar hassaslaşıyor. bunun sonucu olarak dediğin süre dışarda kalması akciğer enfeksiyonuna davet çıkarır. özellikle hayvanlar yavru ise daha dikkatli davranılması gerekiyor.

Ben sadece poseidon umdan ornek vermek istemistim yontem yanlis fakat ise yaradi baskalarina kotu ornek olmak istemem. İlk ve son hata olsun diyelim.

Cvp: RE: kaplumbağam benim görünce sürekli kabuğunun içine giriyor

pervin' Alıntı:
Tamam hepimiz az cok hayvan bakmayi biliyoruz fakat fazla abartmamak lazim 3-5 saatte depresyona girip intihar edecek degiller her canlinin alisma suresi olur bu bakicinin kendi yontemine kalmis bisi. Kimse tutupta tek ayak ustunde cezalamdir beklet vs gibi seyler soylemiyor. Petshop lardaki sartlar dusunulecek olursa bir kac saat akvaryum disinda kalmasinin hic bir zarari olmaz.

Arkadaş yere bırakıp gitmiş ve geldiğinde bulamamış. Bu hayvan kara değil su kaplumbağası, tabiki ölmez ama boş yere kayvanın korkulu zaman geçirmesine gerek yok. Ayrıca yerden toz, kir vs gibi unsurlara maruz kalmasıda ayrı problem.
Tabiki yakından kontrol etmek, boy ölçmek için kısa süreli dışarı alınıyor. Hayvan huzursuz olsada nadiren yaptığımız uygulamalar. Hastalık, akvaryum temizliği, kavga yada sizdeki uyum durumu gibi konulardada akvaryum suyuolan ayrı kaba alabiliyoruz.

Hemen hemen herkes pet shoptan iyi şartlar sunuyor. Ondan iyi olmaya çalışmak hiç zor değil. Önemli olan doğaya bakıp eksiğimiz ne daha doğrusu evde ilave olarak ne sağlarsak daha doğru yaparız mantığında olmamız. Yani kötü örneği vermek yerine hedefi onlar için daha büyük tutmalı.

Sizin yazıya cevap olsada hepimiz için yazdım bunu.

Ornek verdiginiz arkadasin davranışı tartismaya acik bence. Acil durumlar veya gerekmedikce akvaryum disina cikarmanin zararli oldugunun farkindayim ama kisa sureli cikmaninda sorun olacagini dusunmedimi belirmek istedim. Tabiki sizde haklisiniz bir aylik kaplus sahibiyim herseyi zamanla ogrenirim elbet hatalarim vardir.

Buradaki mesaja bakarak sadece hayvana yaklaşımla ilgili bilgi eksikliği yani daha araştırması gereken çok şey olduğunu söyleyebilirim. Yani davranışta bilinçli bir problem yok.

bu hayvanın bakımına başlayan herkes ilk başta bocalama yaşamıştır bizde dahil. buradaki bilgilerle birlikte zaman içinde edindiğimiz tecrübeler bilgimizi artırmakla beraber hayvanlar içinde daha yaşanası güzel bir ortam hazırlamamızı kolaylaştırıyor.

Geri